Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kunčice zima 2011

  No takže o čem to bylo? Alias poselství budoucím generacím – v kratší nebo delší verzi? …Ráno ve středu 5. ledna vyrazila dvě vozidla ze Zbraslavce. První zastávka (v kratší verzi: kratší zastávka) byla v Zábřehu, kde proběhl nákup. Tam někdo poznamenal, jestli nejedem na měsíc, Martin jakožto neoficiální mluvčí výpravy dodal, že možná i na Měsíc. Do cíle jsme dorazili kolem druhé, po rozlučce se Švancarovými, která byla oproti loňsku ochuzena o přípitek, jsme rychle začali s vybalováním, hlavně bečky. Po úspěšném naražení jsme se s klidem mohli vydat, překvapivě všichni, na večerní lyžování. Asi jsem nebyl sám, pro koho to bylo tuto zimu poprvé, ale už jsem byl sám, pro koho to bylo možná i naposled. Oproti ostatním jsem to totiž druhý den vyměnil za běžky. Seznamovací jízdy i grogy dopadly úspěšně, takže ty dvě a půl hoďky utekly jako nic. Večer byl hudební a dalo by se říct, že i pivní, když jsme vypili asi ¾ dovezené pivní zásoby.

  Následný den se přesto našlo nemálo odvážlivců, které jsem ráno ani neviděl, neboť šli hned v devět lyžovat. Menší skupinka vyrazila za nimi později a ještě menší na běžky, zahřívací trasa vedla oklikou do Staráku. Večer byl na programu bowling. Pro změnu to bylo v Hynčicích a bylo to fajn, hlavně to polotmavý pivo, který Joní přejmenoval na veletržní… Něco málo k průběhu hry: bylo to opět bez většího překvapení, snad jen že Pavel byl asi poprvý na bedně, když skončil třetí, přitom třeba loni figuroval až ve druhé polovině startujících, no a první dva si loňské umístění prohodili, tentokrát byl první Radim a druhý Martin C. Ještě zajímavost že v prvním kole bodovali nejvíc Laďa s Honzem, ale v součtu s druhým odsadili až 4. resp. 7. místo. Večer jsme pak chtěli zakončit v hospodě, ale jelikož se většina účastníků dostavila až po zavíračce, která však byla překvapivě brzy, nedalo se svítit a byli jsme i druhý večer na chalupě. 

  Třetí den byl pátek a v předzvěsti špatné předpovědi počasí jsme, nevím kdo, rozhodli, že je příhodný okamžik pro akci Paprsek. Mimochodem další den nám dal za pravdu. První skupina vyrazila kolem desáté a druhá měně početná asi dvacet minut po nich. Vše probíhalo hladce, trasa byla klasická, lesním průsekem, a celkem pohodová. Alespoň pro nás zkušenější účastníky, i když i nováčci si vedli dobře. Nejslabší článek byl Luboš, stejně jako o den později kdy předstíral rozhodčího při hokeji, tak ten jel poslední a brzdil Ladě;-). Jelikož opozdilci dorazili později, tak se nám ten společný dojezd podaří snad příště. Občerstvení na Paprsku mělo celkem tradiční podobu včetně nějakýho panáčku. Ale dolů jsme dojeli ještě za světla. V sedm byl nástup do hospody, konečně. Navíc když se zde konal koncert Spálených sušenek. Co k tomu říct? Velmi zajímavá skupina, prý je snad uvidíme na jarmarku ve Svitávce. Pokud ne někdo dřív;-) Večer v hospodě byl ještě dlouhý a nakonec i docela plodný. Chtěl bych se jenom vrátit někam do minulosti, kde jeden náš člen prohlašoval, cituji: „já sem pes, který neštěká, ani nekouše“. No tak nyní už víme že to neplatí na všechny jeho aktivity:-) Večer jsme zakončili předspacím brífinkem na chatě, kde jsme měli s ohledem na dnešní perný den co probírat.

 Předposlední den bylo všechno v pytli, díky počasí. Dopoledne pršelo, tak jsme se konečně dostali ke stiga hokeji a dva výtečníci dohrávali třetí den rozehranou partičku šachů. Výsledky hokeje snad jen stručně: ve finále Radim porazil Zdeňka, třetí skončil Luboš, čtvrtý Jiří. V souhrnu Křepelovi porazili zbytek světa nevídaným rozdílem, to jen aby měl Laďa pro příště motivaci. Po večeři ti kdo měli chuť na pivo se zamířili rozloučit do hospody, zbytek hrál prší na chatě, když už nepršelo venku.
  Vyčerpávající pobyt byl u konce, v neděli nás čekal už jen odjezd. Díky všem za účast a nehynoucí slávu všem kdo se tam o cokoli přičinil. Obzvlášť sušenkámJ
  Na závěr jedno doporučení: jestli budete mít někdy v ruce černé historky, pořádně si vše dopředu rozmyslete, jestli je lepší jít na obra ve dne nebo v noci…