Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2023 - XIX. ročník

Hráno ve středu 5. 7. na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x15 min. Rozhodčí Vladimír Švancara. Počasí přes deštivou předpověď (mezi 11-17h byla hlášena pravděpodobnost deště mezi 50-85% včetně nějaké bouřky) to nakonec dopadlo o dost příznivěji, když během turnaje bylo zpočátku skoro jasno, později se tedy zatáhlo a pouze v zápase o třetí místo sprchlo, aniž by to narušilo jeho průběh; teplota od ranních asi 17, mohla vystoupat odpoledne až k 26°C.

Turnaj proběhl za pomoci našich podporovatelů:
Antonín Doležel, Lubomír Křepela, Truhlářství Petr Křepela Pila Radim Křepela, Restaurace & hotel Rudka, Restaurace U černého berana, TGA s.r.o., Obec Zbraslavec, SDH Zbraslavec

Výsledky:
zápas 1-sk. A: Kripl tým Drnovice - TJ Rudka 2:0(1:2) Toman, Stejskal
Opět za to mohl pouze los, že Drnovičtí museli nastoupit počtvrté v řadě do úvodního duelu turnaje. Proti třemi fotbalisty kunštátského áčka vyztuženému týmu Rudky neměla mít jejich spíše mladší sestava velké naděje, ale příznivý průběh zápasu a týmový výkon nakonec slavili úspěch i nad fotbalisty, kteří se patrně ne tak rychle dokázali přeorientovat na podmínky malé kopané.
z.2-sk.B: Zbraslavec – Bývalý PLL Lhota u Lysic 0:4(0:2) 2 Traxl, Horák, Hanák
Druhý zápas byl reprízou loňského úvodního duelu skupiny B. Přes značné odlišnosti v sestavách obou celků, se nakonec zrodil podobný výsledek, když domácí nebyli schopni dostatečně kvalitního zakončení, na rozdíl od třeba „nováčka“ turnaje v osobě věhlasného Z.Traxla, jež dvěma trefami domácím ukázal, jak na to. A když v přesnosti a pohotovosti zakončení nebyl ve svém týmu sám, ač nejednou to bylo zásluhou našich obranných minel, byl výsledek opět jednoznačný.
z.3-sk.A: Rudka – FC Sebranice 2002 3:2(2:0) 2 Bělehádek, Boček - R.Bednář, Kotek
Sebranice, si troufnu říct, neměli o tolik slabší sestavu než při loňské (ač poněkud překvapivé) turnajové výhře, tak snad jen tentokrát neměli tolik štěstí či klidu v zakončení. Navíc soupeř jistě toužil odčinit nepovedený první duel, což se mu nakonec po těsné výhře podařilo.
z.4-sk.B: Lhota u L. – Šošůvka 7:1(2:0) 2 Hanák, 3 Španěl, 2 Traxl – Cichra
Druhý loňský finalista (Šóvka) měl do turnaje ještě o dost méně povedený start. Rozjetý a velmi dobře motivovaný tým bývalých LPP byl od začátku přesnější a nebezpečnější, a když se jejich soupeř snažil útočnější hrou o korekci výsledku, dokázali toho ještě několikrát gólově využít, čímž výsledek doznal až příliš kruté podoby.
z.5-sk.A: Sebranice – Drnovice 2:3(1:0) 2 Prudký – Konečný, Toman, Prudil
Ve stále otevřeném boji o postup do semifinále začaly Sebranice dobře a vedoucí brankou nakročili k potřebné výhře. Ve druhé půli však Drnovice skóre otočili a korunovali tak své výborné výkony ve skupině druhou výhrou a prvním místem ve skupině. Sebranice po dvou těsným prohrách skončili na nepostupovém místě, což je asi mrzelo, protože herně za soupeři podle mě nijak nezaostali.
z.6-sk.B: Šošůvka – Zbraslavec 1:4(1:2) Crhonek – 2 Crhák, Doležel (pen.), J.Tenora
Souboj o druhé místo skupiny B byl dlouho otevřený především díky pokračují střelecké nemohoucnosti nás domácích, pokud vůbec jsme se horko těžko do nějakých šancí dostali. Po vedoucí brance z podle mě oprávněné penalty, jsme se neměli možnost uklidnit, neb soupeř po chvíli vyrovnal. Mnoho se nezměnilo, ani když jsme se hned vzápětí opět dostali do vedení, které jsme ve druhé půli přes nespočet nevyužitých šancí přece jen dokázali navýšit, čímž se ani druhý loňský finalista letos do semifinále nevešel.

tabulky: A:

1.

Kripl tým Drnovice

2

0

0

5:2

6

2.

Rudka

1

0

1

3:4

3

3.

Sebranice

0

0

2

4:6

0

B:

1.

Bývalý LPP Lhota u L.

2

0

0

8:4

6

2.

Zbraslavec

1

0

1

7:5

3

3.

Šošůvka

0

0

2

4:10

0

 

z.7-o 5. místo: Sebranice – Šošůvka 5:2(3:1) 2 R.Bednář, M.Tenora, V.Bednář, Polák – Novák, Cichra
Oba týmy v předchozích zápasech spíše zaostaly za očekáváním, z čehož se přece jen znatelněji vymanili jen Sebranice a když se dostali do vedení, byly nakonec i napotřetí snahy Šošůvky o dotažení náskoku soupeře marné.
z.8-semifinále 1: Drnovice – Zbraslavec 2:3(2:1) Dvořáček, Konečný – Fadrný, Křepela, Crhák
Drnovice po dvou výhrách ve skupině načali ve velkém stylu i semifinále, když se ujali dokonce nadvakrát vedení. Domácí sice víc drželi míč, ale do šancí se dostávali opět dosti krkolomně. Až ve druhé půli se nám po nenápadné střele gólmana a dorážce zblízka podařilo vyrovnat a stále ambiciózní P.Crhák se po nejdřív hlavou nastřeleném břevně, pak přece jen ještě jednou prosadil po dorážce z (prý – jak jinak) přísně nařízeného přímáku z hranice brankoviště. Domácí tak po dvou letech opět postoupili do finále. Drnovice po omlazení sestavy, když většina obvyklých hráčů dala přednost dovolené, postoupili oproti loňsku o 2 místa, herně snad ještě více;-).
z.9-semifinále 2: Rudka – Lhota u L. 4:8(2:3) 2 Janíček, Bělehrádek, Hnilička – 4 Krška, R.Zeman, Měcháček, Hanák, Španěl
Druhé semi začalo vzepětím Rudky, která se také dvakrát ujala vedení, ale LLP ještě do půlky skóre otočili. Poté ve stylu jakým Býv. LPP hráli nebylo o jejich postupu žádných pochyb. Samozřejmě že jim vydatně pomohl na tento zápas přijezdší David Krška, a když se nemálo činil ve druhé půli nejen on, přinesl zápas přímo gólové hody, jež byly jistě ozdobou turnaje.
z.10-o 3.místo: Drnovice– Rudka 2:7 Konečný, Dvořáček – 2 Zámek, 2 Bělehrádek, 2 Janíček, Štencl
Druhé měření sil těchto soupeřů díky probuzené potenci kunštátských hráčů doznalo naprosto jiného vývoje než to první, když navázalo na střelecké galapředstavení předchozího semifinále a ve výsledku Rudka oplatila Drnovicím porážku i s pověstnými úroky.
z.11-finále: Zbraslavec – BLPP Lhota u L. 0:4(0:2) 2 Krška, Hanák, Měcháček
Finále začalo vlažně z obou stran, snad jen proto bylo zpočátku herně vyrovnané. Později se však plně potvrdilo dosavadní herní rozpoložení obou týmů především viditelné v potenci zakončení, což na jedné straně značilo pohodu, u domácích naopak vskutku nepohodu dokonce až narůstající. Že to bylo ke škodě atraktivnosti zápasu, se holt stává. Vítězství v turnaji tak letos zcela po zásluze připadlo suverénním Bývalým LPP, kteří mohli slavit po sedmi letech svou celkově čtvrtou výhru.

Na závěr drobná zajímavost, že stejným výsledkem skončilo i předchozí sobotu finále okresního poháru malé kopané v Louce, v němž domácí tým takto prohrál se Suchým, jež prý také v průběhu turnaje doplnil rozdílový hráč J.Koudelka. Jinak to s naším turnajem nemá nic společného, snad už jen že oběma počasí vysloveně přálo;-). Celkem padlo 66 gólů, což je v průměru rovných 6 na zápas; jen jeden tým v žádném ze svých zápasů na tento počet nedosáhl, což asi nebyla náhoda:-(. Individuální ceny: nejlepší střelec – David Krška (Býv. LPP Lhota u L.) 6 branek (ve 2 záp.), nejlepší brankář – Filip Strakoň (Zbraslavec), nejlepší hráč – Marek Štencl (Rudka). Ještě by se dalo vzpomenout na nejpovedenější moment - gól Kuby "Jamajky" Tenory, když si v zápase s Šóvkou prvním dotekem zvedl balón nad hlavu, aby jej pak nůžkami poslal do brány! Ještě podnětnější je, že prý zkoušel nůžky na nějaké nedávné (snad zahradní) oslavě a tam mu to vůbec nešlo:-).

Zbývá poděkovat všem příchozím, ať už hráčům, tak i divákům, bez prvních by to nešlo a bez těch druhých jen stěží;-). Též bez realizačního týmu by to nešlo, v čele s Tondou Doleželem, Michalem Štoudkem, a z řad členů STKZ vám letos jídlo připravili Martin Svěrák a Zdeněk Křepela, u výčepu se snažili Radim Křepela a Martin Jonáš s pomocí svých dětí. A zapomenout nemohu ani na celoroční údržbu hřiště Frantou Tenorou, správu areálu Obcí a zapůjčení stanů od místních hasičů. Všem díky!
P.S. Pro konání příštího ročníku si už můžete zapsat do kalendáře velmi pravděpodobný termín pátek 5.7.2024, pokud nebudou vyšší síly proti...

Sestavy zúčastněných družstev:
Kripl tým Drnovice: David Peterka – 2 Pavel Valenčík, 3 Vladimír Valenčík, 6 Tomáš Toman, 7 Stanislav Dvořáček, 8 Lubomír Stejskal, 9 Jiří Konečný, 10 Petr Valenčík, 11 Tadeáš Matuška, 12 Milan Jedlička, 14 David Prudil
Bývalý LPP Lhota u Lysic: 1 Erik Mihola – 2 Roman Zeman, 4 Vladan Horák, 8 Pavel Jonáš, 9 Roman Dvořáček, 10 Zdeněk Traxl, 11 Ladislav Měcháček, 14 Ondřej Španěl, 19 Alois Zeman (jen 2 záp.) poté místo něj David Krška
TJ Rudka: 1 Jaroslav Šmerda (3 záp.) – 2 Aleš Zámek, 3 Radomír Hnilička, 4 Michal Šamšula, 7 Tomáš Bělehrádek, 8 Tomáš Macháček, 9 Karel Truhlář, 10 Martin Janíček, 11 Vítězslav Boček, 19 Marek Štencl, 20 Daniel Všianský
FC Sebranice 2002: 1 Michal Švancara – 0 Vít Bednář, 6 Michal Tenora, 7 Roman Bednář, 8 Šimon Bednář, 9 Tomáš Prudký, 10 Vít Měcháček, 21 Tomáš Kotek, 69 David Polák, 88 Matěj Měcháček
Šošůvka: Dominik Zmeko – 3 Josef Dračka, 4 Jan Fabiánek, 5 Dixie Svoboda, 6 Matěj Kadlec, 7 Vojtěch Cichra, 8 Petr Doležel, 11 Tomáš Crhonek, 13 Jan Novák, 16 Luboš Bezděk
Zbraslavec: 1 Filip Strakoň – 8 Lukáš Žáček (od 2. záp.), 10 Lukáš Pařil, 11 Jakub Tenora, 17 Jiří Fadrný, 21 Daniel Ježek, 36 Jiří Křepela, 60 Petr Crhák, 66 Jan Doležel

 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2023