Jdi na obsah Jdi na menu
 


  Vítěz okresního přeboru je z Rudice

  Roman Chajda zaskočil blanenské stolní tenisty

   Vladimír Švancara, Jan Charvát

Blansko - Roman Chajda. Největší překvapení letoš­ního turnaje stolních tenis­tů v bitvě o titul přeborníka okresu. Chajda hájící v sou­časnosti barvy Rudice v ces­tě do finále porazil všechny tři nejvýše nasazené hráče. Ve finále mu nebyl schopen vzdorovat ani blanenský Milan Hégr. Chajda tak vypá­lil rybník tradičně vítězícímu oddílu CKD Blansko, jehož zástupci obsadili teprve další tři místa. „Během turnaje mě nepotkala žádná větší herní krize. Hrálo se mi dobře. Ve finále mě možná můj protiv­ník podcenil," řekl po vyhlá­šení vítězů rudický hráč, který v minulosti hrál v Moravské Slavii národní ligu.

Tajenka finálového zápasu, ve kterém nastoupila poslední naděje blanenského oddílu na celkové prvenství Milan Hégr, byla rozluštěna již po dvou úvodních setech. První sadu vyhrál rudický hráč Roman Chajda celkem jednoznačně. Stále vedl a nedovolil blanen­skému soupeři přiblížit se na dostřel. Když už se Hégrovi podařilo Chajdu dostat do úzkých, dobře připravený útok většinou ukončil nevynucenou chybou. Nedokázal zakončit ani z těch nejvyloženějších pozic. „Nemohl jsem prostě uhrát vítězný míč," kroutil po zápase hlavou blanenský stolní tenista Milan Hégr, kte­rý byl na turnaji nasazen jako hráč číslo dvě.

Druhou sadu začal Hégr přece jen lépe. Donutil Cha­jdu k několika chybám a utrhl se na rozdíl několika bodů. Zejména v delších výměnách se blanenskému hráči začínalo dařit. Zvláště pak po útocích z forhendové strany. Jeho soupeř nebývale kazil. „To byl snad jediný set z celého turnaje, který mi absolutně nevyšel," podotkl Chajda.

Ve třetí sadě však Hégr hned na začátku vyrobil několik chyb a do konce setu se již nerozehrál. Nepomoh­lo ani střídání rytmu hry. Blanenskému hráči nevy­cházelo zhola nic. Stejný obraz hry nabídla i závěreč­ná sada. Rudický hráč tak ukončil kralování stolních tenistů blanenského oddílu, kteří se několik let umisťovali na prvních místech v turnaji o přeborníka okresu.

Chajda mohl přidat „dou­ble". Probojoval se totiž i do finále čtyřhry zde však spo­lečně s Ondřejem Šustáčkem podlehli po matném výko­nu domácímu páru Hégr, Přikryl. Milan Hégr však z vítězství ve čtyřhře příliš velkou radost neměl. „Samo­zřejmě bych raději bral vítěz­ství v singlu. Ale hrál jsem opravdu mizerně. Nedokázal jsem se vůbec dostat do tem­pa," zhodnotil Hégr svůj finálový výkon ve dvouhře.

Turnaje se zúčastnila téměř padesátka hráčů ze sedmnácti oddílů.

Dvouhry

1. Chajda Roman, Rudice

2. Hégr Milan, Blansko

3. Kvíčala Josef, Blansko

4. Přikryl Jiří ml., Blansko

5. Švancara Vladimír, Zbraslavec

6. Těžký Pavel, Boskovice

7. Bezděk Luboš, Šošůvka

8. Bednář Miroslav, Voděrady

9. Kuběna Tomáš, Blansko

10. Suchý Petr, Blansko

11. Horvát Marek, Boskovice

12. Koudelka Ladislav, Křetín

13. Cetkovský Martin, Zbraslavec

14. Obalil Jiří, Šošůvka

15. Ševčík Jaroslav, Šošůvka

16. Dvořák Leoš, Šošůvka

Čtyřhry

1. Hégr Milan, Přikryl Jiří ml., Blan­sko

2. Chajda Roman, Šustáček Ondřej, Rudice

3. Ševčík Jaroslav, Dvořák Leoš, Šošůvka

4. Bezděk Luboš, Obalil Jiří, Šošův­ka

5. Procházka Ondřej, Kuběna Tomáš, Blansko

6. Bednář Miroslav, Stloukal Jiří, Voděrady

7. Švancara Vladimír, Cetkovský Martin, Zbraslavec

8. Těžký Pavel, Horvát Marek Bos­kovice

 

 Obrazek

 

Obrazek