Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaje konce roku 2018

  Oddílový turnaj STKZ se hrál 22.12. za účasti celkem 16 hráčů, kteří byli rozděleni do dvou družstev DOMÁCÍ-HOSTÉ, a ti se mezi sebou utkali o celkovou výhru. Systém byl poněkud složitý, což by se dalo do příště vylepšit, ale chuť do hry to myslím většině (a když takna to mělo nejspíš vliv něco jiného) nevzalo a a bylo tedy k vidění dostatek zajímavých soubojů. Celkový výsledek hovoří DOMÁCÍ 208 : 151 HOSTÉ. Večer následovalo posezení s hudbou i pro veřejnost, které se snad povedlo ještě více;-).
  Obsáhlejší popis včetně výsledků naleznete v samostatném článku - v menu>výsledky pinec>oddílový trunaj STKZ 2018.
 

  Ve stejný den tj. 22.12. se konal též vánoční turnaj ve ST ve Voděradech, na kterém se mezi dvaatřiceti registrovanými účastníky představil i jeden „domácí“ zástupce našeho oddílu, a to Jakub Švancara. Sice velkou díru do světa neudělal, viděl jsem pouze jak prohrál ve skupině myslím s domácím Kyrczem, a taktéž mezi nejlepší se dle stručného shrnutí na stránkách obce Voděrady nedostal, tak to jenom pro úplnost. Vítězem se stal David Peterka hrající za Velenov, jenž ve finále porazil Petra Koudelku z Křetína. Odkaz na zmiňovaný příspěvek včetně několika fotek najdete na této adrese: https://www.voderady.cz/vanocni-turnaj-ve-stolnim-tenisu-2/

 

  V Šošůvce se na Štěpána konal tradiční turnaj dospělých, kterého se zúčastnili i dva hráči našeho áčka – Petr Krása ml. skončil třetí, když v semifinále podlehl pozdějšímu vítězi Luboši Bezděkovi 3:1 na sety, a se stejným hráčem prohrál i Pavel Těžký jen o kolo dříve, když s ním prohrál ve třech setech. Ve čtyřhrách tato dvojice našich podlehla ve čtvrtfinále také pozdějším vítězům Jiřímu Obalilovi a Ondřeji Procházkovi. Podrobnější popis průběhu turnaje naleznete na stránkách obce Šošůvka, v následujícím odkazu - http://sosuvka.com/index.php?pg=info&sub=clanky&id=3259.

 

  V pátek 28.12. někteří naši borci zavítali na turnaj do Rovečného, byli to tři hráči áčka (mimo Radima) a Martin Svěrák z béčka. K průběhu a výsledkům mi Pavel poslal následující základní info. Turnaje se zúčastnilo 36 hráčů, na začátek se hrály skupiny po 9 hráčích na dva vítězné sety. Kuba s Petrem skupiny vyhráli, i s jednou porážkou ve skupině, já jsem ve skupině skončil druhý, když jsem prohrál taky jen jeden zápas 1:2 s Michalem Petrem. Z každé ze 4 skupin postupovalo 8 hráčů do pavouka na jednu porážku. Petr vypadl ve čtvrtfinále s Michalem Petrem 1:3, já jsem prohrál v semifinále s Kubou suše 0:3. Kuba pak ovládl i finále 3:0. Já po boji o třetí místo z Hortem z Bystřice n.P. prohrál 2:3 takže slušná bramborová medaile v podobě Irské whisky;-).

 

  V sobotu 29.12. se uskutečnil turnaj ve stolním tenise O pohár starosty obce ve Velenově, kam byli pozváni také dva naši hráči, tentokrát ze soupisky céčka Honza Sekanina a Zdeněk Křepela. Honza dokonce obhajoval loňské prvenství, ale letos se tam sešla přece jen silnější konkurence, díky angažování dvou hráčů Svitávky místním oddílem, přesto Honza čtvrtým místem nezklamal, když prohrál v semifinále s Davidem Peterkou až v pěti setech. Zdeněk pojal turnaj poněkud vlžněji a vypadl už v úvodu vyřazovací části, což pro něj znamenalo celkově nějaké desáté či vyšší místo. Mohl však udělat nějaké fotky, za což mu patří dík. Dvouhry v souboji právě obou bývalých hráčů Svitávky vyhrál Martin Fagulec.

 

  V neděli 30. 12. se uskutečnil i turnaj v Kunicích, který byl, pokud vím, omezen účastí nejvýše druhou nejnižší okresní soutěží RS I. Za naše barvy se představil pouze Jarda Just z éčka, ale v konkurenci třinácti hráčů se mu nepodařilo postoupit mezi nejlepších osm. Vyřazovací část prý byla nesmírně vyrovnaná a o překvapení nebyla nouze, alespoň vzhledem k předchozím výsledkům ve skupinách, nakonec vítězství v turnaji obhájil Filip Macháček z Kunštátu, který ve finále porazil Lukáše Kotoučka z Voděrad.

 

  Turnaj neregistrovaných připadl také na neděli 30.12. a proběhl za slušné účasti 12 aktivních hráčů a (nepočítám-li sebe) sedmi přihlížejících! Co nevyšlo byla domluva s hospodou, která otevřela až v pět, ač jsem je žádal o dřívější příchod. Vypadalo to tedy, že budeme muset ty dvě hoďky nějak vydržet - bez alkoholu. Ovšem našli se jednotlivci, kterým se tento stav zdál patrně hluchý, či jak to nazvat?, takže nejprve pan Pelíšek přinesl vzorek pálenky a později Pavel K. zajistil dovoz kastlu Plzní. Máme to věru schopné a pohostinností oplývající osoby, zbývá dodat, že půlčan se vypil celý a piv zbylo tak pět. Ale pro to jsme se nesešli, alespoň doufám, takže k turnaji;-). Startovní pole jsem rozdělil podle svého uvážení na dvě skupiny po šesti. V nich hrál každý s každým a také všichni postoupili do vyřazovací fáze. Našel se i dotaz jestli se budou hrát čtyřhry, ale to jsem odložil na konec, kdy bude chuť do hry u většiny o poznání jiná než na začátku. Tak to i dopadlo, když až na jeden testovací duel, nebylo co řešit. K výsledkům – SKUPINA A: 1. Dominik Špinar 5 výher – 0 proher, 2. Ivo Loukota 4-1, 3. Luboš Pořízek 3-2, 4. Milan Straka 2-3, 5. Pavel Pelíšek st. 1-4, 6. Marie Skalská 0-5; SKUPINA B: 1. Věra Křepelová 5-0, 2. Stanislav Krátký 4-1, 3. Pavel Macháček 3-2, 4. Pavel Dufek 2-3, 5. Tomáš Tenora 1-4, 6. Ctirad Skalský 0-5. Play-off – PŘEDKOLO: Macháček – Skalská 2:0, Straka – Tenora 2:1, Dufek – Pelíšek 2:0, Pořízek – Skalský 2:0, ČTVRTFINÁLE: Špinar – Macháček 0:2, Krátký – Straka 2:0, Loukota – Dufek 2:0, Křepelová Pořízek 2:0; SEMIFINÁLE: Macháček – Krátký 0:3, Loukota – Křepelová 0:3; O 3. MÍSTO: Macháček – Loukota 3:0; FINÁLE: Krátký – Křepelová 0:3. Takže celkové pořadí je jasné. Snad jediným sporným bodem byl los čtvrtfinále, kde jsem poněkud lehkovážně poslal proti vítězům skupin soupeře ze třetích míst, což podle zvyklostí měli být až čtvrtí. Na toto hned po svém prohraném čtvrtfinále upozorňoval Dominik (už si nepamatuji, že by to někdo rozporoval před jeho začátkem). Každopádně toto přineslo největší překvapení turnaje, jichž vlastně jinak ani moc nebylo. Z mého pohledu to byla spíš jen kosmetická změna ve složení soupeřících dvojic, než nějaká chyba ovlivňující celkový výsledek turnaje. Spíš se ukázalo, že jsem vědomě dal více kvalitních borců do skupiny B, ale zas ne nijak výrazně. Dominik má pro příště místo stěžování si, že neměl narazit na nejvíc pro něj nepříjemného soupeře, prostor ke zlepšení, aby mu oplatil porážku, protože pokud to budu moci jen trochu ovlivnit, tak nás o reprízu tohoto duelu nenechám ochudit. Doufám tedy, že se oba borci dostaví i napřesrok, stejně jako ostatní;-). Doufám, že si všichni užili provádění něčeho, co pro mě není právě rutinou, jelikož toto může být obecně přínosné, nebo jsme alespoň přinesli možnost se zabavit, když už by někomu uvedená snaha nepřipadla dost zábavnáJ.

 
  Novoročního turnaje ve Vysočanech, který se konal pro dospělé v sobotu 5. ledna 2019, se zúčastnili i dva hráči našeho áčka - Petr K. ml. a Pavel T. Vítězem dvouhry se stal Luboš Bezděk, který ve finále porazil domácího Adama Zukala hrajícího ovšem za Blansko, naši obsadili Petr třetí a Pavel dvanácté místo. Spolu ve čtyřhře skončili taktéž třetí. O den později v turnaji mládeže skončil Jakub Š. celkově osmý. Více informací na stránkách pořádajícího oddílu v odkazu http://www.vysocany.com/tj/clanek/4239.