Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár STK Zbraslavec 2008 - XIV. ročník
Hráno v sobotu 5. 7. 2008 na hřišti Pod kaštany, hrací doba 2x20min., prodl.10‘. Počasí - polojasno, zrána silný vítr, teplota něco málo přes 20°C.

Výsledky:
zápas1-skupina A: Modřice-Újezd 1:1(0:1) branky: Effenberger-Novotný
újezd tvořili až na Daneše Novotného samí mladí hráči, i proto je soupeř herně přehrával, ale zakončení bylo největší slabinou Modřic. Na druhé straně se hlavou hodně lacině prosadil právě Novotný. Modřice se nakonec dokázali prosadit, když se prosadili zblízka po obléhání branky.
z.2-sk.B: Rudka-Zbraslavec 1:1(0:1) Šváb-Doležel
utkání tradičních rivalů (v posledních šesti ročnících zvítězil Zbraslavec 4x a Rudka 2x) nebylo zrovna podívanou, spíš opatrnou hrou s vědomím že vítěz s velkou pravděpodobností bude stavit cekový úspěch, ale také herní úroveň nebyla na tak vysoké úrovni z předchozích let, především to platilo u Rudky, za kterou hrálo několik mladých hráčů, kteří ještě mají co zlepšovat. Vedení se ujali domácí z penalty. Ale herně to nebyla žádná sláva, nesehranost mužstva poskládaného pouze pro tento turnaj, byla přeci jen znát. Rudka ve druhé půli přeci jen vyvinula značný tlak a zasloužila si tak minimálně vyrovnat, což se jim podařilo po jedné skrumáži před brankou.
z.3-sk.A: Drnovice-Modřice 7:1(3:0) 2 vl., Haničinec, Kubala, Jonáš, Zeman, Borek-Křepela J.(4:1)
jednoznačný průběh daly zápasu dva vlastence Modřic během dvou minut v úvodu zápasu. Ojedinělé příležitosti na druhé straně opět skončili špatnou koncovkou, tak přišel třetí gól, který po ztrátě míče na brankovišti opět Drnovickým hodně usnadnili sami Modřičtí, rychlým a pohotovým zakončením se ukázal Martin Haničinec. Ten spolu s Pavlem Jonáše a Aloisem Zemanem tvořili velmi šikovnou, technickou a rychlou, osu Drnovického týmu. Ve druhé půli sice Modřice vstřelili po hezké křídelní akci gól na 1:4, ale další jejich chyby a rychlost soupeřových útoků znamenaly navýšení rozdílu ve skóre a zápas skončil ojedinělým debaklem.
z.4-sk.B: Zbraslavec-Dýmky 6:1(3:1) 3 Doležel, 2 Křepela L., Šustr – Krška (0:1)
že začly padat góly potvrdil i tento zápas a stejně jako v předešlém zápase to bylo převážně do jedné branky. Vedení se ujaly Dýmky po dorážce Karla Kršky do prázdné, ale ještě do půlky domácí skóre otočili a dosti ležérně hrajícího soupeře dorazili nevídanými kousky ještě v poločase druhém. Pohotový a přesný kop Martina Šustra byl pokud vím prvním gólem brankáře ze hry v historii turnaje. I celkové skóre hovoří za mnohé.
z.5-sk.A: Újezd-Drnovice 1:1(0:0) Vodák(1:0) - Haničinec
v přímém boji o finále potřeboval Újezd zvítězit, ale podle herního projevu to vypadalo obráceně, Drnovice byli jasně lepší, jen bez efektu. Navíc asi pět minut před koncem zápasu vstřelil Újezd kýžený gól. Jenže dlouho se neradovali, když Drnovice stihli zanedlouho vyrovnat a podle mě zcela zaslouženě postoupili do finále.
z.6-sk.B: Dýmky-Rudka 3:6(0:3) 2 Fojt Z., Setnička J. – 2 Šmerda J., 2 Horák V., Šváb, Loukota I.
další boj o finále, tentokrát na dálku, když Rudka potřebovala vstřelit minimálně šest branek a vyhrát přitom o pět gólů. A začali velmi dobře, řekl bych až suverénně, v poločase by si zasloužili možná i větší než třígólové vedení. Dýmky nakonec neprohráli pouze jeden poločas za turnaj, což bylo zklamání asi nejen pro ně. Vstřelili tři branky (ještě nedali penaltu) a když zvládli, kolikrát sice jen se štěstím, dramatickou koncovku, přičinili se o postup domácích do finále.
 
tabulky: A:                                                    B:

1.
Drnovice
1
1
0
8:2
4
 
1.
Zbraslavec
1
1
0
7:2
4
2.
Újezd
0
2
1
2:2
2
2.
Rudka
1
1
0
7:4
4
3.
Modřice
0
1
1
2:8
1
3.
Dýmky
0
0
2
4:12
0

 
z.7-o 3. místo: Újezd-Rudka 1:4 br. Novotný-2 Šmerda, Blažek, Horák
zápas téměř bez emocía prakticky s jednoznačným průběhem. Rudka dokázala brzo skórovat a Újezd prostě nenašel síly na zvrat.
   z.8-finále: Drnovice-Zbraslavec 2:2(1:2, 2:2) pen. 0:2 br. Jonáš(1:0), Kubala-Kopecký, Křepela R., penalty proměnili Doležel, Šustr, Drnovice 2 neproměnili
otevřený zápas který skončil loterií v podobě penalt. Drnovice se ujali vedení po pěkném náběhu Pavla Jonáše který z voleje trefil přesně. Zbraslavec kontroval nekompromisním zakončením Milana Kopeckého a vedení se ujal po dorážce zblízka Radimem Křepelou. Drnovice nebyli horší a podařilo se jim v úvodu druhé půlky vyrovnat. Další průběh mnoho šancí nenabídl, proto musely rozhodnout penalty a ty zvládli bez chyby domácí mladí hráči.
Gratulace vítězů, ostatním díky za účast - hráčům i návštěvníkům. Třeba zas příště;-)
 
Sestavy:
Drnovice: Jan Španěl – Jan Borek, Vlastimil Borek, Martin Haničinec, Pavel Jonáš, Tomáš Kubala, Michal Páral, Michal Vichta, Alois Zeman
Rudka: 1 Petr Pavel - Josef Banya, Blažek, Radek Bouzek, Vladan Horák, Ivo Loukota, Jarda Šmerda, Vlastimil Šmerda, Pavel Šváb, Daniel Všianský, Aleš Zámek
    Újezd: Záboj Pavel - Záboj Tomáš, Záboj Jan, Vodák Martin, Páral Michal, Pravec Karel, Loukota Ondřej a Novotný Daniel
Modřice: Julius Polóni – Michal Tomandl, Daniel Ježek, Mustapha Aboulaiche, Libor Cvrkal, Jiří Křepela, David Effenberger, Jakub Kramář, Martin Staněk
    Zbraslavec: Martin Šustr – Jan Doležel, Milan Hégr, Martin Jonáš, Radek Jonáš, Milan Kopecký, Luboš Křepela, Radim Křepela, David Müller, Martin Novotný.
 

Náhledy fotografií ze složky Pohár STK Zbraslavec 2008