Nový mobilní telefon od Sony Ericssonu se bude jmenovat Pureness, což v překladu znamená čistota. V tomto duchu se výrobce snažil zhotovit i vzhled celého mobilu, který působí velice strohým dojmem.

Sony Ericsson Pureness

Sony Ericsson prozatím pečlivě tají všechny technické parametry nového mobilu. Novinka by však měla uspokojit i náročnější uživatele, neboť spadá do kategorie chytrých komunikátorů rodiny Xperia.

Podle informací výrobce bude novinka nabízena pouze v limitované edici, neuvádí se však, kolik přístrojů bude do prodeje celkově uvedeno. Komunikátory Pureness by měly být prodávány ve vybraných světových metropolích letos v listopadu.  

Jak budou vypadat nejluxusnější mobily v roce 2015

Britská společnost Vertu vyrábí luxusní telefony na světě, za které jsou lidé kvůli prestiži ochotni zaplatit desítky i statisíce korun. A právě pro tuto firmu vytvořil přední tokijský designér Norihiko Inoue extravagantní návrh, jak by mohl vypadat nejluxusnější mobilní telefon v roce 2015.

Vertu Void

Mobilní telefon Void je vyroben z jednolité kovové slitiny. Ta je dutá, díky čemuž je do jejích útrob možné umístit displej, procesor i všechny další nezbytné hardwarové součásti. Z kovového kvádru designér Norihiko Inoue odřezal všechny přebytečné části tak, aby to vypadalo, že je celý přístroj složen jen z několika kovových proužků.  

I když celý telefon nepůsobí na první pohled příliš drobně, ve skutečnosti nejsou všechny jeho díly o moc větší než samotný displej. Na spodní části mobilu, která díky tenkým kovovým plátům působí velice vzdušným dojmem, jsou umístěna ovládací tlačítka.