Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: trigemin

Dobrý den, nejlepším homeopatickým lékem na poranění a zápaly nervů je Hypericum perforatum (Třezalka tečkovaná), je jí třeba užít alespoň v potenci C200 nebo 1M a pak počkat minimálně týden na vývoj stavu. Mně se Hypericum perforatum velmi osvědčilo např. při zápalu sedacího nervu, který je schopno v krátkém čase vyléčit. Dalším možným lékem by mohlo být homeopatikum Bellis perrenis (Sedmikráska chudobka), která má také indikaci na tyto potíže. Dalším malým lékem je Plantago major (Jitrocel větší), který má zhoršení neuralgických bolestí trojklanného nervu dotekem.

Face; pain; drawing; nerves, trigeminus: acon-c BELL-P(3) cocci-s plan.

Face; pain; drawing; nerves, trigeminus; holding head tightly amel.: BELL-P(3).

Face; pain; drawing; nerves, trigeminus; touch agg.: plan.

j Krestová - trigemin

Dobrý den, prosím o radu jak léčit nesnesitelné záchvaty trojklaného nervu 1 větev levo.Operace gama nožem pomohla na 2 roky. Nyní již další dva roky se vrací s pauzami. Děkuji za odpověd. Jk

Katerina Skrivankova - dlouhodobé bolesti střev (trávení, zácpy, průjmy)

Dobry den, prosim Vas o radu/nazor: od svych 17 let (tj. 20 let) trpim na zacpy (psychicke - stres, citlivost na hadky, zmena prostredi, STRACH.... Ambra nepomahala). V te dobe jsem prestala pit kravske mleko, jist vejce a maso. Behem let se vylucovani upravilo (brala jsem Carc. 1M, psychicky jsem se trochu srovnala). V roce 2014 jsem prozila extremne narocny rozpad vztahu, rok tahanic, nespala jsem, stres, stres, deprese, pak totalni vycerpani, zhrouceni (psychicke i fyzicke - spala jsem i 12 hod denne, prisla o praci i domov, vratila se k rodicum). Od 2016-2018 vylucovani celkem v pohode, ale od r. 2018 az dosud jsem celila psychickym utokum ze strany rodinneho prislusnika (manipulace, krik, hadky, lzi, neustaly "boj o sebe, svuj prostor a pravo na svuj zivot"...) A behem te doby me zacalo bricho extremne bolet; stehovave bolesti spis tupe (i kdyz posledni dobou pri dalsim stresu citim v brise spis paleni). Bricho mam obcas nafouknute, pak se to zlepsi. Pri kazdem setkani s danou osobou mi zacalo byt uz dva dny predem zle (bricho, zaludek = stres). Stolice: zacpa stridana s beznou, posledni dobou (stres se zdravim maminky) opet zacpovity "spunt" a po nem odchazi mekka stolice. Ty bolesti me znepokojuji, obcas vpravo jakoby slepak, obcas spis dole u moc.mechyre, bricho nafouknute. Stolici cele roky spise zadrzuji (musim se soustredit na to, abych se uvolnila a "pustila") - netrpim prujmy, jen vyjimecne. Bylo to trochu lepsi, kdyz jsem brala travici enzymy. Maso znovu obcas jim (cca 2x do mesice), spise masove vyvary. Na ta streva jsem zadna homeo nebrala (krome ambry v r. 2012), resila jsem unavu a "hranice" (Carc.). Psychicky jsem to nevydrzela a v lete si dosla na sono gyn (v poradku), sono bricha a strev (v poradku) - ale rakovinu sono taky ne vzdy odhalilo.... Takze pro me ty vysledky vlastne az tak moc neznamenaji. Ted me ceka kolonoskopie. Vahala jsem, jestli jit (kvuli vedlejsim ucinkum), ale posledni tyden se mi bolesti zhorsily, tak jsem kyvla (jdu zacatkem prosince). Mam strach z rakoviny, takze Carc. by mozna byl spravny lek, ale on mi pomahal spis psychicky.
Prosim Vas, mel byste pro me nejaky tip, o co by mohlo jit? Co treba nejaka strevni nosoda? (nahledla jsem do Vaseho clanku a docela by odpovidal lek Disenteria - naroky na sebe, i kdyz ted jsem spis v nasi rodine za luzra, ktery nema praci, vlastni domov a nedari se; zimomrivost, stihlost, bolesti hlavy...). Nebo to spravi ten Carc? Omlouvam se za delsi prispevek, jsou to dvacetilete potize a maji svuj "pribeh" :) Moc Vam dekuji za nazor.

vilcakul - Re: dlouhodobé bolesti střev (trávení, zácpy, průjmy)

Dobrý den, než se pustím do nějaké analýzy, bylo by dobré vědět, co se stalo, když se tento problém objevil poprvé (v těch 17 letech)? Co se dělo ve vašem životě, než se tyto problémy objevily?

Katerina Skrivankova - Re: Re: dlouhodobé bolesti střev (trávení, zácpy, průjmy)

Dobry den, dekuji za dotaz. Od mych cca 12 let jsem zacala vnimat neshody (hadky, krik, plac) mezi mymi rodici. "Drzeli" spolu az do mych 18 (muj otec se nechal slyset, ze se rozvede, az budu plnoleta, aby davky posilal na ucet mne a ne me matce). Je pravda, ze v te dobe (cca v mych 13 letech) jsem prestala jist (anorexie - zhubla, ztratila menses), odmitala dospet ("byt zenou je strasne, protoze budu prozivat s muzem to, co proziva moje matka") a "zavrela" se do sveho sveta (cviceni, diety - prestala jsem pit mleko, jist maso a vejce, s nikym jsem nemluvila o tom, co jsem prozivala atd.). Byla jsem velmi striktni s obrovskou pevnou vuli, nedokazala jsem plakat (obraz Nat-m?). V tech 17 letech toto vsechno (dieteticky opatreni + psychika) uz par let probihalo, takze ty zacpy tehdy mohly byt dusledkem toho vseho. Takto staci? Dekuji za Vas cas. (poznamka: nekdy vloni ? jsem brala Nat-m 1 M, ale s temi strevy si neuvedomuji, ze by to nejak hnulo. Mozna ano, ale neuvedomila jsem si to; uvedomuji si, az kdyz boli a jsem nafoukla nebo zadrzuji stolici nebo se strida tuzsi s kasovitou).

vilcakul - Re: Re: Re: dlouhodobé bolesti střev (trávení, zácpy, průjmy)

Dobrý den, nevím proč jste užívala zrovna Ambru, která má největší problém ze sebe vydat nějaké zvuky při stolici nebo močení a je strašně stydlivá. Také bych možná v tomto případě myslel na Staph., protože se jí říká "rohožka u dveří" - to znamená, že si do ní každý utře nohy. To samé se děje s člověkem Staph., je zneužíván, ponižován a děje se to dokola proti jeho vůli. Je to jako začarovaný kruh, protože na druhé straně až příliš přijímá a uznává autority. Staph. patří také do rakovinného miasmatu, takže je dost blízkým lékem Carc. Dále patří do čeledě Ranunculaceae, což ji činí trošku dětinskou a nechce také dospět v ženu, protože to odmítá z důvodů, které jsou pro ní velmi nepříjemné. Léky z této čeledi jsou velmi přecitlivělé na bolest a také na vnější vjemy. Do toho patří také téma: narušení fyzických hranic osobnosti a neschopnost pacienta říct "NE!" Staph. se také moc potlačuje ať už ve svých potřebách nebo názorech, pak z toho vznikají epizody vzteku, které jsou potlačovány do té doby, než vybuchne. Proto je Staph. také hlavním lékem v rubrice: Onemocnění z potlačeného vzteku.
Také bych podle situace vzniku potíží myslel na nějaké Magnesium, což je situace dítěte, které velmi trpí hádkami rodičů, kteří nemají daleko k rozvodu. Velkým tématem je u vás vztah, takže když myslíme na minerální léky, tak se pohybuje v třetí periodě křemíku, do které Magnesium patří. Samozřejmě sem patří i Natrium, které je v této periodě hned první a Magnesium je druhé, znamená to i to, že tyto léky jsou si velmi podobné a dají se těžko od sebe odlišit. Pro objasnění a odlišení snad pomohou jejich témata:

1. Sodík (Natrium) - vyjádření identity jakoby nebyla jeho, nejsem sám sebou - já jsem on, převezme identitu druhého.

Natrium

Smutek, deprese, pesimismus (zármutek nad ztrátou, zamračení, melancholie).
Uzavřenost, samota (nechce o sobě mluvit, zakrývá emoce, nese břemeno svého smutku sám). Ulpívání na minulosti, myšlenky na minulost, staré křivdy.
Omezení, odmítnutí, zákaz (onemocnění ze ztráty, pasivita, nemůže být šťastný).
Citlivost (zranitelnost, < neočekávané věci). Přecitlivělost na jemnou hudbu.
Zadržování, stáhnutí se (ulpívání na věcech, vzpomínkách na minulost).

2. Hořčík (Magnesium) - není připraven na to mít vlastní osobnost, jakoby nechtěl vlastní identitu; nechce být sám, být osamocen je děsivé - Já jsem Já, ale nechci být sám sebou, protože je to děsivé.

Magnesium

Pacifismus, nenávidí agresi (odpor k hádkám a násilí). Nedokážou se rozzlobit, dotýká se jich každý druh násilí.
Agrese (násilný, zlostný, výbušnost) nebo bojácnost, deprese.
Strach ze ztráty (přátelé, rodina).
Bolest (přecitlivělost, intenzivní, nesnesitelné). Mají strach ze zubaře.

Např. Magnesium muriaticum by pasovalo na situaci v dětství, má větší spojení s matkou a hodně trpí zácpami.

Ale nejdůležitější je váš pocit z celé té situace, který z vašeho popisu nevnímám dost jasně. Myslím tím na některé slova, kterými popisujete situaci, protože vyjádření: "boj o sebe, svůj prostor a právo na svůj život" mohou být vyjádřením i nějakého zvířecího léku, myslím hlavně na savce, kteří mají silné spojení s matkou, podobají se na Nat-m. v některých tématech, problémem je v přijímání potravy (výživy a péče), bolesti břicha, pocit zneužívání, ponižování a kritiky.

Pro přesnější diagnózu by to chtělo návštěvu homeopata a homeopatickou konzultaci.

Katerina Skrivankova - Re: dlouhodobé bolesti střev (trávení, zácpy, průjmy)

Dekuji Vam za podrobnou odpoved a za urcita temata leku, ktere pripadaji v uvahu! Velmi si vazim Vaseho casu a vsech vhledu s mym pripadem. Ta Staph. me opet nenapadla (netusila jsem, ze odpovida rakov.miasmatu), ale mozna je pravda, ze by svou praci udelala (nebo minimalne kus prace). Mam z ni ted tak nejak "dobry pocit". Ani nevite, jak moc jste mi pomohl - rozsiril muj uz zaujaty uhel pohledu (tocila jsem se v kruhu Carc. a Nat-m). Moc Vam dekuji! Jeste k te Staph: kdyz jsou potize fyzicke (bricho), ale je to (nejspis) v hlave, mam zkusit 30 nebo vyssi? (je mi 38 a vitalita spis oslabenejsi - jsem citliva, nervy, stresy, dost veci me posledni dobou urazi; nikdy jsem moc netrpela na horecky, kdyz mam 37,6, to uz musi byt.) Dekuji - a snad uz skoncim svoje elaboraty :)

vilcakul - Re: Re: dlouhodobé bolesti střev (trávení, zácpy, průjmy)

Dobrý den, když zkusíte indikovaný lék v potenci 200CH, tak tím určitě nic nepokazíte.

Katerina Skrivankova - Re: Re: Re: dlouhodobé bolesti střev (trávení, zácpy, průjmy)

Dobry den a dekuji za odpoved. Rada tedy zkusim tu vyssi. Moc Vam dekuji za konzultaci a preji prijemny a hlavne zdravy advent.

Zdenek - pocení

Dobrý den, chci se zeptat na homeo, které by pomohlo na pocení v oblasti dolní části těla, tak dole až je to na zadku. Je to dost zvláštní oblast na pocení, ale nikde to nemohu najít, děkuji za odpověď, s pozdravem Zdenek

vilcakul - Re: pocení

Dobrý den, našel jsem rubriku v Complete Dynamics:

Rectum; perspiration: agar ALUM(3) arum-t AUR(3) bell bond calc CARB-AN(3) carb-v chin-b coloc con HEP(3) kali-c nux-v psor pyrog rhus-t sep THUJ(3).

Hlavními léky je Alumina, Aurum metallicum, Carbo animalis, Hepar sulphur a Thuja. Je to jen symptomatický předpis, proto je třeba jednotlivé léky od sebe odlišit. Thuja má hlavní symptom pocení okolo rekta ráno při probuzení a pocení je většinou hojné.

Veronika Tribulova - Rozdrcenej clanek palce u nohy

Dobry den, potrebovala bych poradit nejake homeopatikum na vyse uvedenou zlomeninu nebo roztristeni kosti. Chtelajsem kostival a pani doktorka mi napsala kulicky Symphytum officinale 9ch od Boironu. Bohuzeljsem si neprecetla slozeni a po š kulickach jsem mela hrozne bolest bricha dalsi priznaky, ktere mam po laktoze.Mam i glukozo-fruktozovou intoleranci. Ptam se tedy zda existuje pouze ciste homeopatikum z Kostivalu bez techto pridavku treba v kapkach. A jestli by to jeste porad melo smysl uzivat, kdyz uraz se mi stal 15.11.
Dekuji predem za odpoved.

vilcakul - Re: Rozdrcenej clanek palce u nohy

Dobrý den, v tomto případě intolerance laktózy bych doporučil vnější užívání, to je obklady na kost z kostivalového mazání. Dalším řešením může být rozpuštění kuliček ve vodě a užívat jen roztok. To by mohlo reakci na laktózu výrazně snížit, čímž byste homeopatikum mohla užívat tak, jako doposud. Např. rozpustíte 10 kuliček homeopatika Symphytu officinale 9CH v 1 dcl lahvičce ve vodce, pak z tohoto roztoku nakapete 5-10 kapek do půl poháru vody a zamícháte. Pak z roztoku užijete 1 čajovou lžičku 3x denně. Roztok je třeba vždy před užitím 10x protřepat a tak ho užívat 1 - 2 týdny. Základní roztok z rozpuštěných kuliček můžete skladovat v ledničce a doporučuji každou dávku chystat čerstvou. Po užití 1 čajové lžičky roztoku z poháru se zbytek vylívá. V případě poškození nervů bych doporučil stejná postup s Hypericem perforatem v potenci 9CH.

Katerina Skrivankova - bolest oka po chirurg. zakroku (ERCP)

Dobry den, prosim Vas, co byste doporucil na tento "podivny" pripad: mamince byly diagnostikovany zuzene zlucove cesty. Proto ji byla provedena operace ERCP (vlozeny nejake trubicky do zluc.cest, aby mohla zluc odtekat). Operace byla provadena ustne (slahouny do krku), jen jako provizorni reseni. Poprve se operace nepovedla, podruhe ano. Co se ale zacalo dit, je to, ze i poprve i nyni podruhe po obou operacich ji vzdy vecer zacne nesnesitelne "tlacit" leve oko (predni cast a cast nadocnicova). Bolest je tlakova, nema vliv, zda ma oko otevrene ci zavrene, a chlad zlepsuje. Bolest zacina kolem 19.00 vecer, pres noc ji asi zaspi a rano to neboli. Ale pak druhy den vecer se bolest objevi znovu. Netusim, jake homeopatikum na to nasadit, resp. co se to deje, ze se bolest objevila az pote, co se mamince zacali "stourat" v brise? Vim, ze podle TCM jsou oci spojene s jatry, to by asi sedelo. Zatim zkusim Arniku proti bolesti - jdu spravnou cestou? Dekuji za nazor.

vilcakul - Re: bolest oka po chirurg. zakroku (ERCP)

Dobrý den, co jsem o tom četl, tak to musí být dost nepříjemný zákrok, který musí být vykonán dost ohleduplně. Podle vámi popsaných symptomů bych spíše myslel na homeopatický lék Staphysagria, který má potíže po operacích, což je fyzické překročení hranic těla. Podal bych ho nejdříve 1x v potenci 30CH nebo 200CH (3 kuličky) a podle reakce bych čekal na zlepšení nebo minimální zhoršení stavu. Po zlepšení je dobré lék ihned vysadit, platí to i při zhoršení a v případě bez reakce doporučuji homeopatikum zkusit užívat po 3 dny, jednou denně. Když ani to nevyvolá žádnou reakci, tak je třeba hledat jiný homeopatický lék, který lépe pokryje symptomy pacienta. Nepíšete, kolik má vaše maminka let, u starších pacientů se slabší vitální sílou, bych začal s nižší potencí např. Staphysagria 9 CH nebo 15CH. Výhodou nižších potencí je to, že je můžete podávat denně, např. 3x denně 3 kuličky třeba týden až dva. Platí zde stejně pravidlo jako u vyšších potencí, při reakci je třeba lék vysadit. Arnica je také dobrou volbou, když ji zkusíte, tak tím určitě nic nezkazíte. Pro všechny pacienty, kteří mají problémy se žlučníkem doporučuji vlaštovičníkovou tinkturu v potenci D3, která je univerzálním lékem těchto potíží.

Katerina Skrivankova - Re: Re: bolest oka po chirurg. zakroku (ERCP)

Dobry den
a dekuji Vam za odpoved. Vidite, Staph me nenapadla, asi proto, ze to nebyla klasicka "rezna rana" - ale mate pravdu, ze slo o "prekroceni fyzickych hranic". Rada ji zkusim. Mamince je 64, proto nizsi potence budou dobrou volbou. Ad vlastovicnikova tinktura: maminka ma prisny zakaz alkoholu (proto do ni nedostanu ani echinaceu v kapickach a alkoholu, kterou pouzivam ja). Na ta jatra/zlucnik zkousim homeopaticke Chelidonium, snad to take pomuze.

vilcakul - Re: Re: Re: bolest oka po chirurg. zakroku (ERCP)

Dobrý den, ta Staph. je charakteristická tímto obrazem, že se děje něco, co vám zrovna není po vůli. Proto má v sobě tento lék tolik potlačení a onemocnění z potlačeného vzteku. Také je výborným lékem na cystitidy novomanželek, které se objevují po sexu, který jim zrovna není příjemný. Nebo je v té době příliš častý a dojde k podráždění močového systému.
To Chelidonium v homeopatické potenci je také dobrá volba, zkuste podávat D ředění, D-5-6.

Katerina Skrivankova - Re: Re: Re: Re: bolest oka po chirurg. zakroku (ERCP)

Dobry den
a dekuji Vam za potvrzeni a rychlou odpoved, vazim si ji. Snad nevadi, ze mam jen Chel 15CH (redim ve vode a podavam touto formou). Jeste bych se Vas rada zeptala na sebe, ale to je jiny pripad (jiny organ), proto s dovolenim napisi jako samostatny dotaz. Dekuji.

Petr - noční pojídání

Dobrý den, rád bych se zeptal zda existuje homeopatikum které pomůže od nočního jídla. Krátce po usnutí se probudím a musím něco sníst. Nejlépe sladké ale nepohrdnu ani uzeninou,sýrem, chlebem, pečivem.Toto se opakuje několikrát za noc.Trpím samozřejmě nadváhou a rád bych se v noci v klidu vyspal. Předem díky.

vilcakul - Re: noční pojídání

Dobrý den, homeopatikum na noční pojídání neexistuje, ale existuje homeopatikum, které má podobný stav, který popisujete. Takže na základě zákona podobnosti je dané homeopatikum schopno zmírnit tyto projevy. Podle popisovaných symptomů by mohlo být vhodné Tuberculinum, Calcarea phosphorica, Phosphor, Lycopodium. Doporučil bych některý z nich 1x vyzkoušet v potenci 30CH (3 kuličky) a podle reakce bych čekal na zlepšení nebo minimální zhoršení stavu. Po zlepšení je dobré lék ihned vysadit, platí to i při zhoršení a v případě bez reakce doporučuji homeopatikum zkusit užívat po 3 dny, jednou denně. Když ani to nevyvolá žádnou reakci, tak je třeba hledat jiný homeopatický lék, který lépe pokryje symptomy pacienta.