Jdi na obsah Jdi na menu
 


TURISTÉ SOKOLA BOJKOVICE A UH.BRODU SPOLUPRACUJÍ

 

 

Turisté obou tělocvičných jednot spolupracují již mnoho let. Turistický oddíl Sokola Uh. Brod, vedený obětavým Ing. Šlahůnkem čítá asi 50 členů a je mimořádně aktivní. Prakticky každou sobotu v roce pořádá nějakou vycházku po bližším i vzdálenějším okolí. Třikrát do roka pořádá i jednodenní zájezdy na hory Slovenska a Česka . Všechny „výšlapy“ mají přesně zpracované itineráře. Jejich seznam zveřejňujeme v turistické skříňce Sokola naproti TISu.

 Členové, ale i nesokolové se mohou zúčastńovat v rámci navázané spolupráce některých výhodných vycházek brodských Sokolů. Několik vycházek v roce se po dohodě se Sokolem Bojkovice uskutečňuje v okolí bojkovska.

Případné informace o jednotlivých vycházkách sdělí zájemcům pí Štěpánka Viceníková , tel. Č. 572 64 16 04.

Rovněž tradiční pochody „Vesele kolem Bojkovic“ se připravují ve spolupráci se Sokolem Uh. Brod, neboť jeho turisté mívají nejvyšší účast. V tomto roce se oproti dřívějším letům posune konání z organizačních důvodů z června na květen, a bude včas avizováno.

 Poslední vycházkou, které se zúčastnili i někteří sokolové z Bojkovic byla dne 30.12.2008 konaná tradiční silvestrovská na Javořinu.

 Cesta vedla ze Starého Hrozenkova na Mikulčin vrch , Velký Lopeník a dále na Strání a Javořinu. Ke zdaru vycházky přispělo i pěkné počasí bez závějí sněhu.

V jejím závěru si asi 40 účastníků popřálo pěkné turistické zážitky i v roce 2009.

V samostatném příspěvku předkládám zimní plán akcí turistického oddílu v Uh. Brodě

 a kdo máte zájem, tzn. členové Sokolu i nečlenové, volejte na uvedený telefon.

  Štěpánka Viceníková

 Náčelnice T.J . Sokol Bojkovice