Jdi na obsah Jdi na menu
 


38. týden 2009

10. 9. 2009

Týdenní e-horoskopy pro 38. týden od 14. 9. do 20. 9. 2009

Vypracovala Naďa Šmídová
telefon  603 422 219
e-mail  :  nadamagic@seznam.cz
http://horoskopynadasmidova.mysteria.cz/
http://www.webpark.cz/nadasmidova/


Slunce
putuje znamením
Panny


Merkur
je v znamením Panny.
V pondělí 7.9. v 6:47 hod se otočil do retrográdního směru a až do 29.září bude pokoušet naši trpělivost.
Ve znamení Panny setrvá do 10.10. Tento den v 5:45hod opět vstoupí do znamení Vah.


Venuše
putuje znamením Lva.
V neděli 20.9. v 15:35hod vstoupí do znamení Panny.


Mars
prochází znamením Raka.


Jupiter
je ve znamení Vodnáře a setrvá zde až do 18.1.2010.
V pondělí 15.6. se zastavil a v 8:43 hod se otočil do retrográdního směru. Do přímého směru se opětovně otočí 13.10.2009 v 5:53hod.
Období kdy bude Jupiter couvat bude malý testík naší čestnosti, ale pozor - hlavně sami k sobě !!
Mnozí si zavzpomínáme na skvělá období v minulosti, ale dostaneme také možnost vrátit se k aktivitám, zálibám, studiu, projektům ale třebas i partnerství..etc...prostě k něčemu co jsme v předchozím období přerušili, nedokončili, "odložili do kouta""...Jenže to že možnost dostaneme ještě neznamená, že jí využijeme neb o Jupiteru se sice říká planeta štěstí, ale pokud tomu štěstí nepůjdeme vstříc a budeme sedět a čekat že nám něco spadne samo do klína, následovat může zklamání. Proto píši v úvodu že se jedná o období kdy projdeme malým testíkem neb si sami sobě budeme muset přiznat v které oblasti našeho života bychom měli vyvinout větší úsilí, více píle či trpělivosti a je možné, že mnohé z nás čeká hodně tvrdé práce, ale výsledek bude stát ""za to"...!!  
 

Saturn
je ve znamení Panny a setrvá zde až do 29.10.2009.
 
 
Uran má retrográdní pohyb a je ve znamení Ryb
 
Neptun je ve Vodnáři.
Od 29.5. má retrográdní pohyb a couvat bude až do 4.11.2009.
Prvotně budeme daleko citlivější, vnímavější,
což může poodkrýt případné iluze, kterými jsme se nechali v nějaké oblasti svého života houpat.
Jedná se o období kdy bychom měli pozorně naslouchat své intuici,
a nepodceňovat svůj "vnitřní hlas"..
Zejména citlivější jedinci mohou být během retrográdního pohybu Neptuna daleko víc vnímavější,
ale pozor - to může být výhodou, ale i nepříjemnou záležitostí neb Neptun běžně svádí k různým únikům, tak si dejte pozor, aby například alkohol občas nebyl prostředek, jak se vymanit z problémů !
Také bychom se měli vyhýbat osobám, které nás budou zahrnovat svými problémy a přitom sami nic nebudou řešit - neb jejich problémy můžeme nasávat jako houba a tím se psychicky vyčerpávat !

Pluto
je ve znamení Kozoroha.

Událostí týdne je Novoluní.
V pátek 18.9. v 20:44hod se virtuelně obejme Luna se Sluncem,
tedy nastane NOVoluní v Panně. Více se dozvíte u svého Slunečního znamení.

 

 

 

 

 

 

 

A

Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.
Vládcem  znamení je Mars - polarita Yang.

Romantika ve vztahu se mírně řečeno někam rozplyne počátkem tohoto týdne, naopak atmosféra mezi vámi a partnerem bude notně houstnout. Příčinou bude fakt, že jeden z vás poruší nějakou dohodu, slib a ten druhý se začne oprávněně čertit. Dny okolo 18.9. vám díky NOVoluní v Panně dávají prostor začít něco nového v oblasti práce nebo ostartovat nezávislý projekt...Protože na tento NOV dohlíží Saturn, budete muset doladit velké množství detailů, což samo sebou nese soustředit se i na maličkosti ! Během víkendu vás začnou opanovat vzpomínky na vztah vašich rodičů, což bude příjemné, a vy si uvědomíte, že pro vaši spokojenost v partnerství, manželství, je důležitá bezpodmínečná láska. Proto v sobotu ani v neděli nikoho nebudete komandovat, naopak vaše péče, tolerance a obětavost může být až přílišná !


B

Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.
Vládce Venuše - polarita Yin

Pokud bydlíte ve společné domácnosti s rodiči či prarodiči, obrňte se počátkem tohoto týdne trpělivostí a shovívavostí. Budou mít tak velké nároky a vymýšlet si na vás začnou práci takového rozsahu, že se občas budete muset jít nadýchat čerstvého vzduchu. Dny okolo 18.9. kdy nastane NOVoluní v Panně, vás přímo vybízí abyste dali lásce druhou šanci. Neobejde se to u mnohých bez diskusí nad plánovaným zasnoubením, mnozí jsou již dál a tak se hovor bude stáčet k početí potomka.... Jste-li sami, v den NOVu se můžete setkat s někým, kdo vám nebude lhostejný. Velkou pozornost budete během víkendu věnovat svému zdraví, a to díky Luně, která bude přecházet přes asteroid Ceres. Proto se nedivte, že vezmete útokem byt a uklidíte ho z "gruntu", ačkoliv to vůbec nebude zapotřebí !




C

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.
Vládu drží Merkur - polarita Yang

Počátkem týdne vás příbuzní či soused zavalí nejen svými problémy, ale budou chtít od vás i pomoc. Jakmile jim ale podáte prstíček, budou na vás přehazovat čím dál víc ! Dokonce se můžete díky své ochotě dostat do situace, že budete nuceni rozsoudit jejich nějaký spor, jenže vaše resumé se nebude líbit ani jedné straně. Čím víc se bude blížit páteční NOVoluní, tím větší prioritou se pro vás bude stávat domov potažmo bydlení, stabilizace a zlepšení prostředí kde žijete. Na NOVoluní v Panně bude dohlížet i Saturn, což je zárukou, že vaše rozhodnutí ani plány nevyšumí do ztracena. Máte-li děti, ve dnech víkendu jim budete rozumět beze slov ! Pozor ale na přílišnou pečlivost a starostlivost, to jim může mírně vadit, zejména jsou-li vaše ratolesti v pubertě.



D

Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.
Vládce Luna - polarita Yin

Mnozí se v první polovině týdne dostanete do situace, že budete potřebovat větší finanční obnos než máte na svém kontě, rozumné ale bude překonat malou krizi a  nápad vzít si půjčku zavrhnout. Pod tlakem okolností byste totiž podepsali smlouvu, která vás může několik týdnů strašit jako noční můra, vysokou úrokovou sazbou. Dny okolo pátečního NOVoluní mnohým nabídnou podpis lukrativní smlouvy, dohody, u mnohých se může jednat o  smlouvu o pronájmu. Saturn dohlédne na to, aby vše proběhlo korektně. Pokud si v něčem nebudete jistí, dejte si čas na rozmyšlenou - nic vám totiž neuteče ! Luna bude během víkendu přecházet přes astreroid Ceres, tak je jasné že rodině snesete modré z nebe, dokonce se mnozí ujmete kuchyně a připravíte nějakou laskominu.


E

Lev (22.7. - 22.8.)

Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.
Vládne Slunce - polarita Yang

V úterý v 00:41hod vstoupí Luna do vašeho znamení, a setrvá zde až do čtvrtka, kdy v noci v 1:58hod vstoupí do následného znamení Panny. Během svého průchodu vašim znamení se dostane do opozice s Jupiterem, což zvýší vaše sklony k přehánění ! Vyhněte se v uvedených dnech sladkostem, alkoholu, ani jedno vám totiž nepomůže vyřešit případný problém. Vůči ostatním, zejména partnerovi či partnerce se chovejte shovívavě, ohleduplně. Můžete totiž porušit hranici slušnosti ! Páteční NOVoluní v Panně vám odstartuje novou etapu, ve které začnete vydělávat víc peněz. Mnohé ale bude záviset na tom, co si sami vyjednáte, neb Saturn upozorňuje, že např. váš zaměstnavatel sice něco slíbí ale vzápětí se bude vymlouvat na nedostatek financí etc. Ikdyž se vám nepodaří uhrát částku, kterou vy navrhnete, finanční vzestup se předjímat dá. Během víkendu můžete mít opakovaně pocit nejistoty strachu, ale konkretizovat, proč jste tak nervozní nebudete schopni. Venuše totiž v neděli v 15:35hod opustí vaše znamení a přechod přes poslední stupeň vašeho znamení ve vás může vyvolávat výše popsané pocity.

 

F

Panna (23.8. - 22.9.)

Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.
Vládcem je Merkur - Yin

Pokud slavíte narozeniny v úterý, v dalším 365 dnech si budete muset dát pozor na marnostratnost, přehnané utrácení. Můžete totiž opakovaně narušit svůj peněžní rozpočet, ale půjčování peněz by vás dostávalo do začarovaného kruhu. S velkorysostí také v následném roce šetřte ! V pátek večer se v 20:44hod virtuelně obejme Luna se Sluncem ve vašem znamení, tedy nastane NOVoluní v Panně. Důležité je zejména pro ty, kteří slaví narozeniny +- den okolo NOVu. Ukáže vám totiž oblast života, kam byste měli zaměřit svoji energii a tím tuto oblast zlepšili. V každém případě máte před sebou důležitý rok, který bude naplněn novými aktivitami a neobvyklými zážitky. Ve dnech víkendu Venuše zaklepe na virtulení bránu vašeho znamení. Proto se v sobotu i v neděli můžete snažit udržet harmonii ve vztahu, a to za každou cenu, dokonce v rozhovorech ustoupíte, ikdyž budete mít pravdu, jen aby nedošlo k hádce.


G

Váhy (23.9. - 23.10.)

Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.
Toto znamení  ovládá Venuše Večernice  - polarita Yang

Díky přehnané snaze neoponovat druhým se zkraje týdne nejednou dostanete do situaci, která se následně otočí ve váš neprospěch. Nic se nemá přehánět a vy si uvědomíte, že prostě nejde být vždy a za všech okolností se všemi zadobře. Páteční NOVoluní v Panně ukazuje, že dny okolo tohoto NOVoluní budou naplněny důvěrnými rozhovory. Jejich cílem bude plánování a patrně vymýšlení strategie, jak pomoci někomu dříve narozenému z rodiny. Může se jednat i o renovaci, modernizaci, opravy, nebo malování bytu. Velký, možná až přehnaný rodičovský instinkt, ve vás probudí během víkendu Luna přecházející přes asteroid Ceres. Tak se lehce může stát, že se ve všem budete podřizovat rodině, dětem, a dokonce soucitní budete i v případě, kdy byste naopak měli někoho pokárat.




H

Štír (24.10. - 22.11.)

Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.
Vládcem  znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin

Nikomu z kolegů, natož nadřízeným, nenabízejte počátkem týdne pomoc neb v zápětí budete potřebovat podporu vy, ale oni se k vám otočí zády. Zejména přehnané požadavky nadřízených bez respektování toho, že tím porušují vaši pracovní smlouvu, mohou být tématem nejednoho rozhovoru. Pokud ale vyhovíte jejich rozmarům a nadstandartním požadavkům, další dny na vás začnou "přihazovat" víc a víc, ale nepočítejte s tím, že vám někdy zaplatí přesčasy ! Zahájit dialog s přáteli, se kterými jste se nedávno nepohodli vám umožní dny okolo pátečního NOVoluní v Panně. Dostáváte možnost v oblasti přátelství pročistit vzduch, ale také si uvědomit, jak jistý přátelský vztah je pro váš život důležitý, neb vám dojde, že vám záda v případě potřeby "kryje"" opravdový přítel.. Ve dnech víkendu se připravte na to, že budete velmi citlivě prožívat neúspěchy druhých. Dokonce se můžete vžívat do jejich bolesti, a jejich ztrátu budete prožívat jako svoji vlastní. Dokonce, ikdyž vás někdo podvede, soucitně dotyčného pohladíte slovem. To, že byste díky výše napasnému měli být zvláště opatrní na osůbky, které by vás mohli nějak využít či ošidit asi psát ani nemusím...


I

Střelec (23.11. - 21.12.)

Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.
Vládcem je Jupiter - polarita Yang

V první polovině týdne si můžete vykoledovat přezdívku pan či paní Spravedliví, neb žádnou nekalost nezkousnete, naopak ji okamžitě zkritizujete ostřejším slovníkem, a začnete-li mít pocit ba podezření, že je někomu ubližováno, zastanete se dotyčného s velkou razancí. Úspěch v  kariéře vám nabídnou dny okolo pátečního NOVoluní v Panně. Naopak Střelci nespokojeni ve své stávající profesi pouvažují nad změnou. Saturn sice naznačuje, že se nebude jednat o rychlý vzestup, zato ale bude dlouhodobý a stabilní !  Váš idealismus ve dnech víkendu bude přímo čítankově ukázkový ! Klidně přispějete na charitu, a nebudete se zajímat, zda jste nedali peníze nějakému podvodníkovi, přátele pozvete k sobě domů a budete je obskakovat tak, že možná někdo z rodiny zažárlí a následně vám vyčte, že o blízké jako o přátele nepečujete.

 

J

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.
Vládcem je Saturn - polarita Yin

Počátek tohoto týdne není vhodný k vyjednávání okolo financí, žádostí o půjčku, dotace, alimenty, etc.. Hůře na tom mohou být podnikatelé, neb nelze vyloučit kontrolu FÚ. Dny okolo pátečního NOVoluní v Panně soustředí vaši pozornost k cestování, do hry se mohou dostat i vaše vztahy v cizině či vysokoškolské studium. Někteří Kozorozi koněčně dostanou vizum do "země snů"", mnozí se rozhodnou pro rezervaci hotelu či letenky, někteří dostanou zprávu ve vztahu k vysokoškolskému studiu. No a ti skromnější Kozorozi alespoň vyrazí na výlet třebas formou nějakého cestopisu. Během víkendu popřemýšlíte nad změnou kariéry. Nadchne vás nějaký článek nebo pořad vztahující se ku zdravé výživě a vy v tom pro sebe uvidíte příležitost profesního uplatnění. Pozor ale na to, jak se chováte k nejbližším. Můžete svoji lásku podmiňovat nějakou úsluhou, službičkou, prostě - něco za něco..



K


Vodnář (21.1. - 18.2.)

Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.
Vládu drží Uran, spoluvládce je Saturn - polarita Yang

Luna bude od úterý v 00:41hod až do čtvrtka 1:58hod  procházet protilehlým znamením Lva. Jakýkoliv zlozvyk partnera či partnerky nezkousnete, naopak vyčítat budete sebemenší maličkost, a je jasné, že tím můžete vyvolat v manželství či partnerství velmu dusnou atmosféru. Dny okolo pátečního NOVoluní v Panně vám přihrají šanci sestavit žádost týkající se např. stipendia, hypotéky, bankovní půjčky nebo požádat o vydaní úvěrové kreditní karty..etc. Pokud někomu dlužíte, podaří se vám vyjednat lepší podmínky s věřiteli. Pokud dluží někdo vám, půjčku vám s největší pravděpodobností dlužník vrátí anebo se ozve s tím, že peníze jsou již na cestě. Pozor si ale dejte ve dnech víkendu. Mnohým se do života připlete žena, která vás nadchne svojí životní filozofií, či svými názory, ale pozor na to, neb vás může doslova ošálit a vy ze dne na den změníte svůj životní styl. Jenže je otázkou, zda vám to bude ku prospěchu, neb nic se nemá přehánět, a mnohé může mít návaznost na nějaké náboženství, sektu, což by vám postupně ubíralo svobodu v rozhodování.


L


Ryby (19.2. - 20.3.)

Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.
Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin

Ke snění nemáte nikdy daleko, ale počátkem tohoto týdne budete mít tendenci doslova ke "stavění vzdušných zámků" a dle toho budou vypadat i vaše rozhodnutí. Proto se nedivte, že když se pustíte do nějaké práce, lidé ve vaší blízkosti budou sem-tam..kroutit nevěřícně hlavou ! Dny okolo pátečního NOVoluní v protilehlém znamení Panny vám dávají prostor zamyslet se nad svými obchodnímy partnery. Mnozí pochopíte, že stávající spolupráce nevedla k dobrým výsledkům a tak ji ukončíte. Uděláte dobře neb Saturn je příslibem nového a velmi stabilního obchodního partnerství ! Pokud neusnete na vavřínech, váš výběr bude bezchybný a tuto změnu brzy oslavíte ! Pocit silné ba sexuální provázanosti s nějakým človíčkem ve vás vyvolá během víkendu Luna přecházející přes asteroid Ceres, zejména se to týká těch, kteří navázali vztah v nedávném období. Můžete si totiž vytvořit vůči partnerovi či partnerce silnou citovou a sexuální závislost, ale díky tomu nezkoumat, zda je pro vás vztah přínosem či těžkým břemenem.