Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. týden 2009

26. 1. 2009

Týdenní e-horoskopy pro 4. týden od 26. 1. do 1. 2. 2009

Vypracovala Naďa Šmídová
telefon  603 422 219
e-mail :  NADAMAGIC.@seznam.cz
http://horoskopynadasmidova.mysteria.cz/
http://www.webpark.cz/nadasmidova/


Slunce
je ve znamení
Vodnáře
kde setrvá do středy 18.2.2009.
V tento den v 13:56 hod vstoupí do znamení Ryb.

Merkur
je ve znamení Vodnáře.
V neděli 11.1. v 17:41:51 hod se otočil a začal virtuelně couvat.
Ve středu 21.1. v 6:23 hod se díky zpětnému pohynu vrátí do znamení
Kozoroha
a setrvá zde až do 14.2. kdy v 16:41 hod opět vstoupí do znamení Vodnáře.
Retrográdní pohyb bude mít až do 1.2.2009
Během období zpětného pohybu
planeta komunikace Merkur prozkouší naši trpělivost.
Když je totiž retrográdní, není radno např. podepisovat smlouvy
neb snadno přehlédneme zdánlivě nepodstatnou maličkost,
velmi rozumné bude velmi opatrně nakládat s daty v našem PC
neb je možné že nám počítač napadne vir
nebo najednou přestane fungovat elektřina,
a v neposlední řadě - máte-li auto, zkontrolujte jeho technický stav ! Budete-li cestovat - projděte si několikrát trasu a případné spoje neb i zde nás může zaskočit nějaká nenadálá událost !


Venuše
je ve znamení
Ryb
a setrvá zde do 3.2.2009...


Mars
v sobotu 27.12.2008 v 8:21hod vstoupí do znamení Kozoroha
a zde setrvá do 4.2.2009


Jupiter
je ve znamení Vodnáře a setrvá zde až do 18.1.2010.

Saturn
je ve znamení Panny a setrvá zde až do 29.10.2009.
Poslední den v roce - tedy 31.12.2008 v 18:00 hod se Saturn otočil do retrográdního směru a "couvat" bude až do první poloviny května 2009.
Saturn je zejména planeta discipliny a během výše uvedeného období poukáže na nedokončené záležitosti, na oblasti života kde jsme něco podcenili, nedotáhli či nedomysleli dokonce...etc...
Události které jeho zpětný pohyb v našich životech vyvolá budou mít jediný cíl - abychom si uvědomili svoji zodpovědnost takže mnohým občas nebude zrovna do smíchu ale posléze pochopíme, v které oblasti jsme schopnější, neb Saturn nám pomůže najít naši vnitřní sílu, ale také vytrvalost, takže si nejednou v duchu řekneme ""že bez práce nejsou koláče..""....
Nejvíc jeho zpětný pohyb pocítí Panny narozené okolo 11.až 13.9. a Ryby narozené okolo 10. až. 13.3.
 
 
Uran je ve znamení Ryb
 
Neptun je ve Vodnáři.

Pluto
je ve znamení Kozoroha.

Událostí týdne je NOVoluní
které nastane v pondělí 26.1.2009 v 8:55 hod
Luna bude ve stejném znamení zvěrokruhu jako Slunce
a to ve znamení Vodnáře.
Zde se virtuelně tato dvě světla obejmou, astrologicky dojde ke konjunkci. Protože Luna bude mezi Zemí a Sluncem, dojde k tkzvn. prstencovému zatmění Slunce. To znamená že NOVoluní se koná poblíž Lunárních uzlů.

Toto NOVoluní ve Vodnáři jako každý NOV je pro nás možnost odstartovat něco nového, ale tentokrát nám dává i příležitost podívat se povšechně na svá přání z širší perspektivy a otevřít virtuelní dveře novým možnostem, které nám pozitivní energie znamení Vodnáře - posla vody, podpořeno planetou štěstí Jupiterem, nabídne.
Bude to právě vliv Jupitera, který pootevře ohromnou škálu možností, jak pozitivně změnit svůj život.
Počínaje zvyšováním znalostí, změnou životní filozifie a konče cestováním.
Protože v daném okamžiku planeta Venuše v konjunkci s Uranem
budou stát naproti Saturnu, tedy v opozici,
nedivte se, když dojde ke změně ve vašich vztazích. Nemusí se ale jednat pouze o manželství potažmo intimní vztah, ve hře budou i vztahy k organizacím, skupinám.

Znamení Vodnáře vládne planeta Uran,
objevena v roce 1781.
Uran je symbolem všeho nového, vynálezy počínaje a nezávislým, originálním myšlením konče. Uran je svobodný, je jako vítr, a ten se přeci nedá spoutat...!!!
Tak ani vy nespoutávejte svoje životní sny, a v tento den jim dejte volnost, neb NOV je přímo pobídkou udělat osobní revoluci ve svém životě !

Tímto dnem také započne nový Čínský lunární rok. Začíná totiž vždy prvním novoluním ve znamení Vodnáře, které nastává po tzv. Velké zimě( Zimní Slunovrat ).
Proto je začátek čínského roku pohyblivý.
   
Znamení Vodnáře je znázorňováno mužem který má v rukou nádobu a z té vylívá vodu, proto se o něm píše jako o "poslu vody - světla". Je to symbolické, protože v únoru se dny prodlužují, světlo je intenzivnější, začínají se objevovat úponky prvních rostlin. Na to navazuje i pranostika kterou určitě všichni znáte,
vztahující se k 2.únoru
"Na Hromnice o hodinu více....""
V tento den již od 11. století byl zvyk světit svíčky „hromničky“, které se během bouřek zapalovaly a dávaly do oken. Lidé věřili, že spolu s modlitbou je ochrání před bouřkami.

Lidových říkánek okolo tohoto dne je ale daleko více :
Svítí-li slunce na Hromnice, bude zimy o šest neděl více.
Svítí-li slunce na Hromnice, hojnost žita i pšenice.
Jestli na Hromnice mrzne a sněží, úrodný rok na to běží.
Když na Hromnice ze střech teče, zima dlouho se povleče.
Chumelenice na Hromnice končí zimu tuhou; jestli pak je jasný den, očekávej druhou.
Na Hromnice jasná noc - bude ještě mrazů moc.
Tak uvidíme, čím nás počasí překvapí !

 

 

A

Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.
Vládcem  znamení je Mars - polarita Yang.

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Protože NOV nastane ve vašem domu přání - měli byste si udělat seznam svých nesplněných přání...snů..V následných šesti měsících dostanete nejednou šanci si splnit i to,o čem jste neřekli ani svým nebližším ! Tak NOV neprolelkujte - další šanci dostanete až za 12 měsíců !
Uprostřed týdne si asi nejednou povzdychnete, neb kolegové budou neustále někde poletovat a vy budete dělat práci za ně. Jenže může nastat i opačná varianta - že vy se budete někam zašívat, lenošit, a kolegové si kvůli vám budou muset nohy uběhat aby všechno stihli.
Během víkendu dodá snový Neptun vaší skvělé náladě i trošku tajemnosti. Pokud máte jako koníčka fotografování, vyražte do přírody a foťte vše co se vám zalíbí, dá se totiž předjímat, že zachytíte i něco, co si všemi pěti smysly nebudete umět vysvětlit.



B

Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.
Vládce Venuše - polarita Yin

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Proto pocítíte doslova elektrizující impulz ! NOV nastaví zrcadlo vaší kariéře. Dokonce je možné, že se rozhodnete pro malou rekapitulaci své profesní dráhy. To bude dobře neb jen tak můžete přijít na to proč se vám někdy nedařilo a začít jinak, nově ! K novým začátkům je tento NOV totiž ideální !
Divnou náladu vám uprostřed týdne rozptýlí vaši přátelé. Vytáhnou vás do kina, za zábavou. Ale někteří se budou muset vymluvit neb si naplánujete výlet spojený s cestováním, anebo se může jednat o návštěvu někoho v blízkém městě. 
Během víkendu se jakékoliv rozhovory snažte vést pouze ve všeobecné rovině a zejména se vyhýbejte diskusím o politice, náboženství. Zde se budete urputně drát za své názory a skončit to může nejen hádkou, ale i bouchnutím do stolu a nelibím prohlášením na IQ vašich oponentů.




C

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.
Vládu drží Merkur - polarita Yang

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Přiměje vás to zamyslet se nad svými znalostmi, vzděláním. NOV vám dodá odvahu začít něco nového studovat, dál se vzdělávat, také posílí vaše sebevědomí takže daleko razantněji začnete obhajovat svá práva. V neposlední řadě - mnohé NOV nasměruje k cestování.
Viníkem vaší nenálady uprostřed týdne může být z vašeho pohledu jak intimní protějšek, tak váš obchodní partner - vlastně kdokoliv. Ale to že se vztekáte bez příčiny vám nedojde ! Snažte se ovládat emoce, slovně neprovokujte a pokud se někdo neudrží a začne vám vyčítat vaše chování, sklopte hlavu a nic nekomentujte.
Během víkendu si sami sobě udělejte něčím radost ! Váš vládce Merkur totiž v neděli nabere přímý směr a vám se notně uleví. Skončí tím komunikační zmatky posledních týdnů. Už nemusíte mít ani strach že např. vyjedete autem a ono bez zjevné příčiny odmítne poslušnost, etc..



D

Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.
Vládce Luna - polarita Yin

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Myšlenky se vám budou stáčet k financím, majetku, začnete přemýšlet kdo dává do kasy víc a kdo míň...Také vám to připomene že máte dávat pozor na dlouhodobé investive, stejně tak jako si ohlídat své dluhy. Ale co vás asi nejvíc potěší - posílí to vaši touhu a smysl pro intimitu, sex. 
Ať vás uprostřed týdne napadne cokoliv - vše si zapisujte neb když se rozhodnete okamžitě k akci, asi narazíte. Dny budou vhodné noapak vhodné pro návštěvu někoho v nemocnici, či staršího člověka, či někoho kdo se cítí osaměle nebo potřebuje radu, pomoc. 
Během víkendu si nenechte pokazit náladu nesolidností obchodních partnerů ! Je dokonce možné že nějaký neúspěch bude chtít někdo hodit na vaši hlavu - ale to narazí ! Merkur se totiž v neděli otočí do přímého směru a tak lest odhalíte a slovně začnou lítat hromy i blesky !



E

Lev (22.7. - 22.8.)

Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.
Vládne Slunce - polarita Yang

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Vynese na povrch nějaký problém týkající se vašeho intimního nebo obchodního partnera. Ať již půjde o cokoli, vyřešte to ! Jinak v problémech uvíznete a další půlrok si můžete připadat jako v pasti !
Uprostřed týdne naprosto běžný rozhovor například o tom co by se mělo nakoupit do domácnosti můžete vyhrotit ve slovní bitku a dosti hlasité hádky. Popřemýšlejte co vám na vašem intimním protějšku vadí - a to začněte řešit. Samozřejmě to platí i opačně - zeptejte se i čím vy lezete na nervy svému miláčkovi. Prostě bude načase vyčistit mezi vámi vzduch !
Merkur se v neděli otočí do přímého směru a vy to poznáte zejména díky tomu, že se uvolní jakýsi divný svíravý pocit na hrudi, který vás trápil po mnoho dnů. Domněnku že nejste zdravotně v pořádku vystřídá naopak pocit že dokážete všechno.

 

F

Panna (23.8. - 22.9.)

Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.
Vládcem je Merkur - Yin

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Vola. Zdraví, denní režim, zaměstnání...to jsou témata která si NOVoluní a zatmění Slunce přichystalo pro vás. To jsou oblasti které uvidíte v úplně jiném světle. Nebraňte se změnám jinak se z vás stanou workholici a nedostatek relaxace, odpočinku...by se samozřejmě odrazil i na vašem zdraví. Započněte třebas s nějakou očistnou kůrou či dietou - NOV je totiž zárukou že s tím za několik dní neseknete !
Uprostřed týdne si duševně asi neodpočinete. Příčinou může být kniha či článek do kterého se začtete a bude to natolik zajímavé téma, že se všemu budete snažit přijít na kloub. Cokoliv vás napadne tak si zapisujte neb toho bude hodně a mnohé byste zapoměli.
Váš vládce Merkur se v neděli otočí do přímého směru, a tak v duchu zajásejte, neb to bude konec slovním nedorozuměním, problémům s PC či toho že vám ráno už neujede autobus takže si nebudete muset připravovat výmluvy pro nadřízené díky pozdnímu příchodu do zaměstnání !

 


G

Váhy (23.9. - 23.10.)

Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.
Toto znamení  ovládá Venuše Večernice  - polarita Yang

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). NOV otevře nějaká témata  okolo dětí, mileneckých vztahů. Zamyslete se zda si něco neodpíráte a přitom po tom velmi toužíte ! Udělějte si něčím radost-sami sobě ! Ale v neposlední řadě - můžete počít potomka !
Nostalickou náladu vám přivodí uprostřed týdne vzpomínka na dětství, domov. Naštěstí se obklopíte lidmi, kteří budou něčím vzláštní, vyjímeční, a to vám znemožní zavřít se doma mezi čtyři zdi a po večerech jen vzpomínat.
Budete-li během víkendu pozváni na rodinnou oslavu, snažte se nepít alkohol. Někdo z příbuzných totiž bude manipulovat s fakty, vše překroutí a do vás vjede vztek. Snažte se vše řešit s nadhledem neb se můžete tak rozčilit, že vám z toho bude nevolno !  




H

Štír (24.10. - 22.11.)

Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.
Vládcem  znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). NOV spolu se zatměním vytáhnou na světlo nějaké rodinné tajemství, něco, co mělo zůstat skryto ostatním členům rodiny. Je to ale pro vás i šance se s tím poprat a neopakovat v budoucnu chyby svých předků. Máte nějaké rozepře s příbuznými ? Tak během NOVu máte šanci se s nimi smířit !
Pokud si uprostřed týdne naplánujte aktivity s přáteli, jejich rozmary vás mohopu přijít pěkně draho - a to doslova ! Začnou utrácet jako o závod a vy se jim budete chtít vyrovnat, jenže vám brzy dojde dech...vlastně peníze !
Planeta komunikace Merkur se v neděli otočí do přímého směru. Začne se vám daleko snadněji komunikovat, takže se už nemusíte vyhýbat sousedovi neb konečně mu slovně začnete oplácet jeho rádoby moudra. Také s příbuzenstvem potažmo sourozenci si po třítýdenních zmatcích budete mít co říct !


I

Střelec (23.11. - 21.12.)

Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.
Vládcem je Jupiter - polarita Yang

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Zamyslet se budete muset nad tím, zda vaše vztahy s lidmi se kterými se denně potkáváte nevyjímaje sourozence nepotřebují trošku obrousit hrany. Máte šanci podat si ruku s rozhádaným sousedem, udobřit se se sourozenci...V neposlední řadě byste měli prozkoumat jak s lidmi komunikujete povšechně !
Velmi ostrý střet můžete způsobit svým naprosto laxním přístupem k nějakému problému uprostřed týdne. Dokonce můžete dělat vtípky na adresu druhých a nedojde vám, že termín klepe na dveře a práce není hotova. Ostatní samozřejmě budou nervozní a vaše slovní proklamace je přivedou do varu.
Merkur se v neděli otočí do přímého směru. Vše okolo financí se náhle začne rozuzlovat. Dlužnící vám vrátí co jsou povinováni, vy obratem odnesete peníze tam kde jste si je půjčili vy. Ale překvapením bude to, že vy budete muset zaplatit úroky. Příště si alespoň dáte pozor od koho si půjčujete !

 

J

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.
Vládcem je Saturn - polarita Yin

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Nov nastaví zrcadlo vašim financím, tomu jak si vyděláváte na živobytí, mnozí budou nuceni zamyslet se ale i nad tím, zda se jenom nehoníte za penězi, kariérou ale na zábavu natož koníčka si čas nenajdete. Je dokonce možné že se vám připomene talent, který jste v honbě za penězi "odložili do kouta"...
Uprostřed týdne se budete cítit skvěle a dokonce oproti jiným znamením začnete nejen sršet vtípky, ale dokonce se nejedno odpoledne vydáte na kratší výlet ! Má to jeden háček - vše budete absolvovat sami, a vašemu intimnímu protějšku to asi milé nebude.
Zejména s ratolestmi se v neděli domluvíte i na nemožném. Nebuďte překvapeni - planeta Merkur se totiž ve vašem znamení otočí do přímého směru a vy si konečně bez přeřeků a zádrhelů popovídáte nejen s dětmi, ale i s intimním protějškem.



K


Vodnář (21.1. - 18.2.)

Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.
Vládu drží Uran, spoluvládce je Saturn - polarita Yang

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní ve vašem znamení, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola).
Pokud v pondělí slavíte narozeniny, máte před sebou jeden z nejdůležitějších ba stěžejních roků svého života ! Povšechně to ukazuje na to, že všichni Vodnáři uděláte v následujícím roce velké změny ve svém osobním či profesním životě.
Uprostřed týdne se mnozí nezastavíte. Budete se muset zaobírat svými financemi, poplatit nějaké zapomenuté účty, v domácnosti vás taky něco překvapí a je možné že narychlo budete muset shánět opraváře. Když si řeknete že už máte všechno hotovo, zjistíte že kolega musel pro nevolnost odejít z práce a budete to vy kdo za něho dotáhne nedodělky.
Pokud slavíte narozeniny v neděli, v dalších 365 dnech se budete velmi rádi zapojovat do hovorů a diskutovat. Také se dá předjímat že budete daleko častěji cestovat. Na škodu vám bude nesoustředěnost, proto bude rozumné hlídat si např. termíny schůzek, jednání, důležitých plateb, etc...

 


L


Ryby (19.2. - 20.3.)

Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.
Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin

V pondělí v 8:55 hod nastane NOVoluní ve vašem znamení, zatmění Slunce a dle Čínského kalendáře započne nový rok ve znamení Buvola(Vola). Dá se předjímat, že vypluje něco z vašeho podvědomí. Nemusí to být zrovna příjemné neb se může jednat o něco, na co jste se rozhodli zapomenout a nechali jste to nedořešené...Dnes máte šanci skoncovat s noční můrou - tak před tím co vypluje napovrch neutečte !
Všechno co se okolo vás šustne uprostřed týdne můžete vnímat jako provokaci ba útok na vaši osobu. Prostě to berte tak že procházíte velmi prapodivným obdobím a ono vám prospěje, když mysl budete držet v pohotovosti - ale vztahovat na sebe všechny hříchy světa nemusíte !
Během víkendu se mnozí opakovaně začnete probírat vašimi účty a přemýšlet jak uhradíte všechny složenky, které jste během předchozích dnů neřešili - prostě jste na to neměli čas. Povšechně času se vám v posledním období nedostává, ale to neznamená že i tento víkend prosedíte doma ! O to aby jste vyrazili do společnosti se postará někdo z přátel.