Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.) 29.9. - 8.10.13

Venezuela - Caracas, Isla Margarita

 

Při letu do Venezuely jsme si konečně přečetli informace o zemi získané ze stránek MZV. Číst to před měsíci, nikdy sem nepojedeme! Krádeže, vraždy, nikam nechodit! Ale konečně si užíváme teplo, je pořád kolem 30st. Caracas jsme zvládli v pohodě, ubytování výborné, průvodkyně jakbysmet. Země je to velmi zvláštní, těžko uchopitelná, na jedné straně velké přírodní bohatství, na druhé, spousta slamů (ranchitos), špína, všude odpadky, ale zase krásná moderní, velká auta a nepochopitelný měnový trh – oficiálně 1USD= cca 6 bolívarů, průvodkyně nám směnila 1USD=30 bolívarů! Hotely ani banky nesmí přijímat cizí měnu, takže jediná možnost vyměnit si peníze je buď na letišti nebo na černém trhu. Město je nádherně položené, kopcovité, se spoustou zeleně. Ovšem jméno či fotka Cháveze je na každém rohu, každou chvíli je zmiňován v tv a neustále dávají jeho projevy, jsme trochu zase zpátky v socialismu, kde se pěstuje kult osobnosti. A dalším fenoménem jsou to mobily – fakt neskutečné, zírá do něj každý, při jakékoliv příležitosti! Telefonování a nafta jsou tu hodně levné.
Isla Margarita – nevelký ostrov v Atlantiku, výletní místo Venezuelanů, údajně ještě nebezpečnější než Caracas! Ale tady jen odpočíváme v hotelovém resortu, opalujeme se a intenzivně studujeme španělštinu.
During our flight to Venezuela we were reading official information from our Ministry of Foreign Affairs about that country, and we started to be really afraid! Robberies, murders, jut no to go out from your hotel, even safe in your room is not save!
But finally we are having nice warm weather and we manage our stay in Caracas without any problem, also thanks to our nice guide. It is very difficult to understand this country – on one side natural wealth, nice big SUV cars, on the other side, everywhere nastiness, litter, slams! And the Exchange market – the official rate is 1USD approx. 6 bolívars, but on the black market you get 30 bolívars per 1USD! Any hotel or bank cannot change dollars; the only chance is to change them at the airport or on the black market! It is strange policy. The city is green, nicely situated with many hills.
Isla Margarita – not so large island in Atlantic Ocean, the beauty-spot for Venezuelans, by local opinion more dangerous place than Caracas! But just relax in our resort, we relax and study Spanish language.
 

Náhledy fotografií ze složky 2.) Venezuela 28. 9 - 8. 10. 13

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

VLADIMÍR - PÁTEČNÍ RÁNO V BRNĚ

Ahoj cestovatelé,
teď ráno a při 6°C mě docela potěšila a zahřáala podívaná na Vaše dobrodružství.
Těším se na další foto a info a přeji hodně štěstí v té "divočině"
V

VLADIMÍR - PÁTEČNÍ RÁNO V BRNĚ

Ahoj cestovatelé,
teď ráno a při 6°C mě docela potěšila a zahřáala podívaná na Vaše dobrodružství.
Těším se na další foto a info a přeji hodně štěstí v té "divočině"
V