Jdi na obsah Jdi na menu
 


druhý Sabbatical /second Sabbatical - 11. Great Alpine Road

6. - 10.12.2007

6.12. jsme se vydali trochu jižně na malý ostrov Phillip Island (asi 30kmx4km). Chtěli jsme vidět tučňáky, ale bohužel přes den spí a vylézají až navečer....

.

Tak jsme se vydali dál po pobřeží směrem na východ až jsme narazili na malinké městečko Paynesville na břehu jezer, kde jsme přespali. Hned vedle je malinkatý ostrov, na který jsme se šli projít a viděli tak neskutečné množství koal ve volné přírodě! Na ně se dá koukat pořád, jsou hrozně roztomilé.

.

A 8.12. jsme vyrazili na sever po Great Alpine Road...nádherná příroda, neskutečné hory dosahující výšky téměř 2000m...jak jsme stoupali, protože jsme museli hory přejet, čekali jsme jehličnany, ale omyl, tady v horách rostou pouze listnáče, povětšinou eukalypty a lítají tu různé druhy papouchů! Výškou listí na stromech  ubývá, takže pak to vypadá jako když jsou tu zabodané ohromoné stříbrné (kmeny jsou takové šedobílé) jehly. je to hodně působivé. Vyjeli jsme do horského střediska, ale nikde nikdo. A to byl víkend. Australené prostě do hor nejezdí v létě..taky je to dost daleko ode všud.

Tak jsme se pokochali a na jedné zastávce jsme vylezli na horu "The Horn" vysokou 1734m!  Tady ty hory jsou jakoby složené z kamenů, nevypadají prostě jako celistvá skála. Byla to nádherná túrka, prodírali jsme se pod kameny, přidržovali žebříků, do toho začalo mrholit, kameny klouzaly...ale paráda!

.

No a pak jsme to stočili dolů přes vinice údolí Yarra Valley do Melbourne..

.

..........

6.12 – before went to Australian Alps we visited small Phillip Island (30km long, 4km wide). We wanted to see small penguins, but during the day there are in the sea and they come back in the evening…

So we continue along the coast and stopped in very small town – Paynesville. There was also very small island where we saw many koalas; they are so cute!

8.12. we started that Great Alpine Road.. beautiful natural, mountains almost 2000m high. We were expected some coniferous tree at that high, but mountains were full of eucalyptus with nice colorful parrots! Going up trees were loosing their leaves and we saw many bare trees that looks like big silver spikes! It is very impressive. We went through ski resort with beautiful view around.

We also climbed The Horn (1734m); that mount look like stones hill, not like compact rock. It was funny…some chains we had to hold, it was drizzling, slippery stones….but perfect trip!

So then we drown via Yarra Valley (wine region) to Melbourne..

 

Náhledy fotografií ze složky 11. Great Alpin Road

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář