Jdi na obsah Jdi na menu
 


CZECH OPEN 2009

5. 6. 2009

                                          CZECH OPEN 2009

O víkendu 24.-25.5. jsme vyrazili na naše 3. letošní agility závody. Jeli jsme tentokrát do Plzně do Melchiorovi hutě na CZECH OPEN 2009. Z Budějc jsme vyráželi kolem půl 6, aby jsme tam na tu půl 9 byli. Místo závodů jsme nakonec našli díky mapě poměrně bezproblému, i když jsme občas nevěděli, kam že to vlastně jedem.
Mezi tím, co jsme byli na přejímce se postavili dva parkury. Na jednom jumping a na druhém open. Jumping byl postaven na velké psi a open na malé. Takže nám bylo jasné čím budem začínat.
Sobota: Open (jednotlivci) - DIS
               Jumping (jednostlivci) - DIS
               Open (družstva) - 18.místo/29; čas 42,70; 1 chyba a 1 odmítnutí; tr. body za čas 11,70.
               Jumping (družstva) - DIS
První den jsme pojoli co se týká disků velmi plodně. Ani nevím za co jsme se všechno jsme si je vykoledovali :o). V jumpingu (družstev) jsme byli myslím už jen 3 překážky před cílem, ale Barča bohůžel nereagovala na mé povely a běžela jinam.
I přes naše "krásné" výsledky to byl super strávený den. Počasí nám docela přálo, protože nebylo ani velké horko ani zima.

V neděli nás měli čekat jen dva běhy, tak jsem si řekla, že až odběháme aspoň se projdem po lese, který byl okolo. Neděle byla zajímavá už od rána..nějak se nám nechtělo ráno vyhrabat z vyhřátých spacáků a pak jsme nestíhali začátek závodů. Do hutě jsme dorazili právě, když už se začínal běhat open u smallů a jumping u largů. Rychle jsme běželi k parkuru dívat, aby jsme aspoň trochu okoukali jak poběžíme, když už jsme zmeškali prohlídku. Když jsem se koukala, jak je parkur těžký a já ho ještě k tomu nemám vůbec prošlí a jeden tým za druhým zbírá disky, tak jsem si říkala, že tam vůbe nepůjdu. Nakonec jsem se rozhodla, že to aspoň zkusím, že nemám co ztratit. Cestou na parkur jsme si v duchu říkala, jak to poběžím, ale ještě než jsme došla na start, tak jsem si to rozmyslela a nakonec jsme běžela úplně jinak. Nakonec jsme byli 3 z 29 týmů a z těch 29 týmů jich doběhlo jen 11.
Neděle: open - 3.místo/29, 1 odmítnutí (na látkáči, byl tam docela dosta špatný náběh do něj); čas 51,72; tr. body za čas 4,72
               jumping - 10.místo/29; 1 odmítnutí; čas 38,19, tr. body za čas 4,19

Díky těmto dopoledním výsledkům jsme se dostali do finále jednotlivců a tak nás neplánovaně čekali ještě dva běhy.
Jako první nás čekal jumping - kde jsme si v klídku došli pro DISk, ale byla jsem za něj docela ráda, protože ten běh byl opravdu otřesnej.
A jako poslední běh byl pro nás open - 12.místo/22; čas 61,08; čistý běh, ale bohůžel velmi pomalí a výsledkem jsou zkoro až hororové tr. body za čas 20,08.

I přes ne zrovna veselé výsledky, jsem moc ráda, že jsme na ně nakonec jeli. Závody byli opravdu příjemné, o srandu rozhodně nebyla nouze a byla to pro nás určitě i velká zkušennost. Poprvé jsme byli na závodech, kde byli postaven dva parkury, na kterých se běhalo současně a musím říct, že se mi to moc líbilo, protože jsme takhle zbytečně dlouho nečekali než poběžíme, vyzkoušeli jsme si jaké je to běhat pod zahraničním rozhodčím v tomto případě pod sympatickým němcem M. Kanbachem, který podle mého názoru stavěl opravdu moc pěkné parkury.