Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství České republiky v Taekwon-Do 2017

article preview

Reportáž Mistrovství České republiky 2017

      Dne 4. listopadu 2017 se utkali bojovníci Taekwon-Do o titul Mistra České republiky. Tato prestižní soutěž je otevřená i sportovcům ze zahraničí, kteří právě zde sbírají své cenné body do mezinárodní ligy Taekwon-Do. Hostitelem Mistrovství bylo sportovní centrum Na Fialce v Říčanech na Praze východ. Celkem 157 závodníků z České republiky, Slovinska, Maďarska, Rakouska a Slovinska se utkalo o poháry Mistrů v kategoriích volného boje, sestav, modelového zápasu, speciálních technik a silového přerážení. Šampionát zahájil populární moderátor a starosta Města Říčany Vladimír Kořen. Po české národní hymně, kterou zazpívala zpěvačka Andrea Kapounková, nastoupili do ringu ti nejmladší sportovci v kategoriích sestav žáků. Své úspěchy z otevřeného Mistrovství Slovinska, které proběhlo na přelomu září a října, potvrdili členové reprezentačního týmu České federace TKD. Pohár Mistra České republiky v kategorii žáků si vybojovali sestry Bára a Rozárie Jílkovi, Alex Vištal z říčanského klubu, Anna Lebdušková a Vasyl Halatyba z Brandýsa nad Labem, Štěpán Padevět z SKC Ondřejov, dále Anna Procházková a Anja Řeháčková z Gladiators gym České Budějovice a Eliška Bortlíková z Peček. V juniorských kategoriích sestav a zápasů si titul Mistra ČR vybojoval Marko A. Machota a Arso Ivoševič z Říčan, Jan Vácha z Č. Budějovic. V nejvyšší věkové kategorii, kterou je kategorie seniorů, si titul Mistra ČR vybojovali Nikola Morongová a Denisa Stárková z Č. Budějovic a Josef Kubát z TKD Stránčice. Další nejcennější kovy a poháry putovaly i za hranice České republiky. Excelentní výkony předvedli opět Denis Drapič a Petra Gobec, kteří již po několikáté odváží pohár do Slovinska. Pro zlatou medaili si i letos přijel Elmar Kickingereder z Rakouska. Letošního Mistrovství České republiky se zúčastnili borci z českých klubů a to Kwang-Gae Říčany, FTA Brandýs Nad Labem, SKC Ondřejov, Kobukson Mladá Boleslav, TKD Bakov Nad Jizerou, TKD Pečky, Rytíři Příbram, TKD Stránčice, Gladiators Gym Č. Budějovice, Chon-ji Kolovraty, Silla Kolín a kluby Spirit Budapest Maďarsko, Ge-Baek Prešov Slovensko, ATF Rakousko, Ahac klub Slovinsko.
      Tato prestižní soutěž by se nemohla konat bez pomoci a podpory partnerů a sponzorů pořádajícího oddílu v Říčanech a České federace Taekwon-Do. Poděkování tedy patří Městu Říčany, Uhříněveskému pivovaru, Autodoprava Jirásek, MV Grafik, Pekárna Frydrych, Pivovarské restauraci, časopisu Zápraží, Hyundai Lenner, hotel Pratol, hotel Oáza, Cotton club Říčany, Braun - sportovní ceny, Garko - sportovní ceny, časopis Kurýr a Pneu Jásek.
      Velké poděkování patří i členům organizačního výboru a rozhodčím.
      Závěr letošní soutěžní sezony patří mezinárodní soutěži Black Belt Cup, který se koná 18. listopadu v Rakousku. Na této akci se znovu utkají reprezentanti českých klubů se soupeři ze středoevropských zemí.
      Na kongresu České federace Taekwon-Do, který proběhl v pátek 3. 11. 2017 a na mítinku Vice Prezidenta se zástupci jmenovaných států vznikl projekt mezinárodní ligy Taekwon-Do. V sobotu po ukončení soutěže proběhlo jednání zástupců České federace TKD a Slovenska se sponzory. Logickým a očekávaným závěrem je udělení mandátu pro bodové ohodnocení sportovců na 1. kole mezinárodní ligy, které proběhne v březnu 2018 v Prešově, o měsíc později na Spirit Open v Maďarsku, v září během Ahac Cup ve Slovinsku, tradičně první listopadový týden na MČR a na konci měsíce v rámci Black Belt Cup v Rakousku, kde budou vyhlášeni vítězové mezinárodní ligy 2018.
 

 
 


Poslední fotografie


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 28
Celkem: 1289127
Měsíc: 31055
Den: 1764