KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Jak dlouho trvá zmanipulovat média? Necelých pět minut

    28. 10. 2012

    O tom jakým způsobem pracují "česká" média se nemusíme dlouho bavit. Nicméně o jejich diletantismu a kvalitě práce novinářů je poslední "případ" údajných skandálních výroků Jaromíra Petelíka, asistenta poslance a místopředsedy strany Jirky Dolejše. Plnohodnotnou reakci na tento případ "skandálního odhalení" přinesl zcela nezávislý student z Brna, proto jeho reakci zveřejňujeme, aby se předešlo reakcím, že jsme to psali sami nebo jde o naše výmysly. No posuďte sami!

    Zdroj: http://www.fi.muni.cz/~x379801/petelik//

    Tuto sobotu se jako lavina šířila českými médii zpráva o údajných nenávistných výrocích komunistického zastupitele Prahy 8 Jaromíra Petelíka. Petelík měl na svou facebookovou zeď napsat krátký status o věšení pravičáků a vyvlastnění majetku podnikatelům. Že je jediný důkaz proti Petelíkovi nepříliš umný podvrh, už ale žádná redakce zjistit neuměla.

    Informace se překvapivě šířila od bulvárních médií k serióznějším: celý kolotoč nastartoval článek uveřejněný Bleskem s titulkem Rudý muž na radnici: Pravičáky pověsit a rodiny podnikatelů vyvlastnit do desátého kolene! a patřičně expresivním líčením situace: Petelík napsal "zrůdnost" a starostovi jde z takových vyjádření "mráz po zádech". Protože tvrzení, že někdo něco napsal na Facebook, není samo o sobě příliš důvěryhodné, doložil Blesk své tvrzení snímkem obrazovky v nízkém rozlišení, na kterém má být Petelíkova uživatelská stránka. Z Blesku přebírají zprávu méně neseriózní Novinky, z ní se pak šíří známými ranky zpravodajských serverů od iHNed po ČT24, které z nějakého důvodu uvádějí Novinky jako zdroj. Novináři brzy zjišťují nové skutečnosti: Petelík měl kontroverzní status ze své zdi smazat, Jiří Dolejš i Miroslava Němcová zvažují kvůli jeho slovům trestní oznámení. Týden získává snímek statusu ve větším rozlišení a přidává výmluvný titulek Máme důkaz. Dvě věty na Facebooku se tak pro Jaromíra Petelíka stávají klíčovými pro jeho profesní kariéru i občanskou bezúhonnost.



    Vlevo snímek z článku v Blesku, vpravo větší rozlišení z Týdne.


    Na celém případu je zajímavé, jak si redakce posílají zprávu sem tam bez jediné známky zájmu o ověření autenticity důkazů. S předstíráním presumpce neviny do doby ověření zdrojů se servery ani neobtěžují (namátkou České noviny/ČTK: Zastupitel Prahy 8 za KSČM Petelík vyzval k násilí proti pravici; Deník: Výzvu k násilí [...] napsal [...] Jaromír Petelík) a žádný si nepokládá otázku o věrohodnosti "vyfocených" snímků. Musel jsem si ji tedy položit já: co vlastně na těch dvou šířených obrázcích vidíme?

    Vidíme zcela jednoznačně to, že nevznikly náhodným nahlédnutím nicnetušícího facebookového uživatele na zeď Jaromíra Petelíka, následným zhrozením se nad obsahem a pořízením důkazního materiálu pro věky budoucí. Podívame-li se totiž na snímky blíž, uvidíme několik známých prvků facebookového rozhraní: hvězdičku pro zvýraznění statusu na zdi, tužku pro jeho úpravu a nově přidanou funkci Propagovat. Všechna tato tlačítka mají jednu věc společnou: uživatel je může vidět pouze na své vlastní zdi. Nad důsledkem se nezamýšlel žádný novinář, který informaci bezmyšlenkovitě šířil dál: snímky obrazovky musel někdo pořídit z účtu Jaromíra Petelíka.

    To může znamenat několik věcí, v pořadí podle stoupající pravděpodobnosti a klesající konspirativnosti:

    • Petelík status napsal a informoval o něm Blesk schválně, protože ho už nebavila jeho kariéra v politice a chtěl zažit adrenalinový pocit veřejného pohrdání a trestního stíhání.
    • Petelík status napsal, Blesk se o něm dozvěděl a nahackoval se do Petelíkova účtu, protože jeho redaktoři jsou informatičtí géniové a nudí se v práci.
    • Petelík status napsal a hned smazal, Blesk o tom získal informace z druhé ruky, ale bylo mu blbé nemít důkaz, tak si vytvořil falešný účet a status napsal sám.
    • Někdo z neznámého důvodu vytvořil falešný účet s Petelíkovým jménem a fotkou, napsal status za něj, svou obrazovku "vyfotil" a poslal Blesku.

    Přestože by žádná možnost nevěstila nic dobrého o stavu českých médií, zejména možné vyrábění falešných důkazů u druhé a třetí možnosti, zdaleka nejrealističtější je úmyslné poškození Jaromíra Petelíka jinou osobou. Nebudu spekulovat nad motivací, přivádí to ale k zamyšlení, jak moc média kontrolují své zdroje - Blesk to, co jim přijde do mailu, Novinky, co přebírají od Blesku (který se s přesností informací moc nemaže), a ostatní to, jestli se dá věřit zprávě jen proto, že už ji napsal někdo jiný. Tvorba takového podvrhu nepředpokládá nijak vysokou počítačovou zdatnost: není potřeba Photoshop ani znalost sociálních sítí; "přešlap" se snímkem z vlastního účtu je naopak spíš známka nedbalosti. Abych zjistil, jak rychle se dá podobná akce uskutečnit, sám jsem zkusil založit profil jako Jaromír Petelík a napsat potenciálně usvědčující status. Zabralo mi to necelých pět minut.



    Zbývá snímek anonymně poslat do Blesku a čekat, až se chytnou všechna česká média.


    Celá tato aféra svědčí o nepochopitelném diletantismu českých novinářů, minimálně těch internetových. Uvědomme si, že v tomto případě už nejde o články z rubriky Koktejl o černošce se dvěma obličeji či dítěti, které jí pravidelně piliny; hraje se zde o kariéru a pověst člověka, který se o svém skandálním prohlášení velmi pravděpodobně dočetl až ze stránek Blesku nebo Novinek. Že se zpravodajské servery omluví, nebo aspoň vydají opravu, čekat nemůžeme. Dodržování elementárních pravidel žurnalistiky, podle kterých není tak docela vhodné kohokoliv bez rozmyslu obvinit na základě podvržených snímků z Facebooku, bychom ale vyžadovat měli.

    (Nejsem příznivcem KSČM ani zastáncem konspiračních teorií. Vadí mi ale, když média píšou nesmysly o lidech jakýchkoliv názorů a politické příslušnosti.)

    Michal Zlatkovský


     

    Náhledy fotografií ze složky Sázení stromků na Šumavě

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zatím nebyl vložen žádný komentář