KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Dalajláma byl 9 let členem KS Číny

    19. 5. 2014

    Autor: Radim Panenka 

    Publikováno: 14.5.2014 

     

     


     

    Tibet není žádným vzorem lidskosti a demokracie, který bychom měli podporovat. V komentáři pro ParlamentníListy.cz to řekl botanik, překladatel a znalec Číny Pavel Křivka, který Tibet nejen mnohokrát navštívil, ale dobře zná jeho historii i to, jak se dříve mniši chovali k normálním lidem z „nižší kasty“. Politici jako Martin Bursík a další podle Křivky svojí politikou připravují české lidi o práci.
     

    Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek při své nedávné návštěvě Čínské lidové republiky ve společném prohlášení se svým čínským protějškem uvedl, že Tibet je neoddělitelnou součástí Číny a Česká republika nepodporuje jeho samostatnost v jakékoli formě. Tím ministr Zaorálek naštval část politického spektra a řada politiků ho odsoudila za to, že Číňanům podlézá a řeší hlavně byznys místo lidských práv.
     

    Jak ale pro ParlamentníListy.cz uvedl botanik, překladatel a znalec čínské historie a reálií Pavel Křivka, ministr Zaorálek neudělal nic špatného. S Tibetem je prý v naší zemi spojena řada mýtů, které se skutečností nemají společného vůbec nic.
     

    Bursíkův folklór a Schwarzenbergovy instrukce…
     

    Bylo mi divné, že se takové vstřícné gesto vůči Číně konalo až teď, když sousední země už dávno využily čínský hospodářský potenciál a jenom u nás, mimo jiné kvůli Bursíkovu folklóru, je to neustále zabržděné. Zřejmě to bylo i kvůli Schwarzenbergovi, který měl své instrukce a svou hlavu, pokud nějakou má. Jeho vinou vztahy s Čínou ochladly a byla odsud vyhozena velvyslankyně, která uměla perfektně česky. Všechny vztahy šly do kytek,“ uvádí Pavel Křivka.
     

    Ten podle svých slov nechápe, že se vůči Zaorálkovu gestu vůbec někdo staví. „Tohle se mělo udělat dávno a ještě intenzivněji, nejenom, že nebudeme uznávat Tibet. Jednoznačně ale vítám, že k takovému kroku došlo. Do zahraniční politiky tolik nevidím, ale spíš si myslím, že je to celé iniciativa prezidenta,“ říká Křivka pro server ParlamentníListy.cz.
     

    Ráj na zemi? Sekání rukou, vypichování očí a další tresty
     

    Celý folklór věšení tibetských vlajek se zakládá na lžích a hlavně na mýtech. Prvním z těch mýtů je tvrzení, že Tibet byl ráj na zemi. Každý se ale může na internetu podívat, že to byla feudální společnost, kde lidem sekali ruce, uši a vypichovali oči. Fungovala tam kastovní společnost, a když nižší kasta nedodala do kláštera obilí a neživila mnichy, tak jim třeba vypíchali oči a podobné drakonické tresty. Tohle přece není něco, co bychom měli podporovat a vzývat,“ konstatuje znalec Číny.
     

    Druhým mýtem je podle něho tvrzení, že Tibet nikdy nebyl součástí Číny. „Kromě historických faktů existují i západoevropské atlasy světa z 19. století, kde všude je Tibet zakreslen jako Čína. Až v době, kdy v roce 1911 padlo v Číně císařství, které bylo vnitřně i zvnějšku velmi oslabené, ve Lhase toho využili a v roce 1913 si vyhlásili samostatnost. Tibet nikdy nebyl samostatným státem s vlastní historií, to oni pouze prohlašují a odkazují na dobu, kdy byl v Číně velký nepořádek včetně občanské války a japonské okupace a stát neměl pod kontrolou celé své území,“ vysvětluje Pavel Křivka.
     

    Současný dalajlama byl členem komunistické strany
     

    V roce 1959 tam bylo povstání a dostupné prameny uvádí, že dalajlama ho pomáhal podněcovat, ačkoli před tím byl devět let členem Komunistické strany Číny a dokonce jsou snímky, jak si podává ruce s Mao Ce-tungem,“ sděluje Křivka.
     

    Lidé, kteří podle něho vykřikují hesla o svobodném Tibetu a volají buď po jeho samostatnosti či autonomii, útočí na svrchovanost Čínské lidové republiky a nejen to. „Když paní Jacques ve sněmovně pokřikuje na čínskou parlamentní delegaci, nemůžeme se pak divit, že Čína nemá důvod s Českou republikou moc kamarádit. Co dělá teď Zaorálek, je doháněním vlaku, který je už nějaký kus před námi. Okolní státy v tom vlaku přitom sedí, ty si ho ujet nenechaly,“ přirovnává.
     

    Propaganda na podporu Tibetu nám zvyšuje nezaměstnanost
     

    Protičínská propaganda poškozuje český stát a hospodářství, i když se to těžko dá přesně vyčíslit. Reakcí pak může být, že zde Číňané například neotevřou investiční kancelář a podobně. Všechno tohle připravuje české podniky o zakázky a tím pádem české lidi o práci. Vedle toho vidím i poškozování čínského hospodářství,“ podotýká Pavel Křivka.
     

    Tibet navíc podle Křivky Číňanům vděčí za rozvoj území i vyšší kvalitu života. „Čínská lidová republika tam vybudovala školy, zavedla elektřinu, postavila železnici do Lhasy, vybudovala nejméně tři letiště a celou provincii zpřístupnila, protože po silnici to skoro kvůli horám není možné. Kdyby tam vládl dalajlama, nic takového tam nebude. Možná by tam stála americká vojenská základna, ale fungoval by tam kastovní systém, šlo by o zcela uzavřenou zemi. Jsem rozhodným zastáncem toho, že to velice krásné území je součástí Čínské lidové republiky a já se tam můžu jako turista podívat. Hrozí ale, že tam nebudu moct kvůli lidem, kteří si ze svého balkonu vyvěšují plakáty a vlajky proti jinému státu,“ varuje znalec Číny.
     

    Dalajlama prý běžné lidi bere jako póvl
     

    A co samotný dalajlama, který, jak už Křivka řekl, byl sám určitou dobu členem Komunistické strany Číny? „Třeba v Kanadě nebo Americe, když tam přijede dalajlama, demonstrují tam proti němu a vyzývají ho, aby přestal lhát. Dalajlama zakázal uznávat jakékoli jiné formy buddhismu a dokonce kvůli tomu někoho dohnali k sebevraždě. Další nesmysl je, že oni prý nezabíjejí živé bytosti. Podívejte se do dějin, byli to právě tihle mniši, kteří sekali bělochům hlavy. Na přelomu 19. a 20. století dělali mniši pogromy na bělochy a je spousta svědectví evropských cestovatelů, že rozřezávali hrudníky a zaživa vytrhávali srdce a házeli je do řeky Mekong,“ říká dále.
     

    Dalajlama není v žádném případě nějaký demokrat. On se podle pravidel staré tibetské společnosti inkarnoval do nějakého faranonského postavení a stejně jako Havel či Bursík je zvyklý, že se mu všichni klaní. Dalajlama, Havel a Bursík mají společnou vlastnost, že se jako elitáři dívají na zbytek společnosti jako na póvl, který plní úlohu dekorace a služného personálu, jenž by měl poslouchat. To je těm třem strašně společné. Dalajlama je představitelem feudalismu, popřípadě čínského maoismu. Pojmy dalajlama a demokracie jsou neslučitelné,“ je přesvědčen Křivka.
     

    Vyvěšením obřího billboardu na svém domě naproti Poslanecké sněmovně prý Martin Bursík jen využívá předvolebního období. „Je to nepochybně zviditelňovací úsílí před volbami. Jako obvykle si vybral pseudotéma či spíše lžitéma. Když RNDr. Bursík kandidoval na předsedu Strany zelených v roce 2005, chlubil se půlroční stáží v Kongresu USA. Platí tedy pravidlo: Koho chleba jsi jedl, toho píseň zpívej," dodává Pavel Křivka pro ParlamentníListy.cz.
     

    Ing. Pavel Křivka (* 1960)

     

    (* 1960) V roce 1984 dokončil studium na Univerzitě v Halle se zaměřením na zemědělství. Poté krátce pracoval jako správce muzejních sbírek. V letech 1985-1987 byl z politických důvodů vězněn. Po propuštění emigroval do Nizozemí. V období 1990-1992 byl úředníkem Ministerstva životního prostředí. Od počátku 90. let působí jako překladatel a tlumočník nizozemského a německého jazyka. V roce 1995 absolvoval postgraduální studium na Universiteit van Amsterdam v oboru péče o životní prostředí. Nyní působí jako botanik, překladatel z němčiny a holandštiny a čas od času komentuje politické dění. Věnuje se čínské historii a přírodě a Čínu včetně Tibetu mnohokrát navštívil a procestoval. Upozornil na sebe mimo jiné tím, že coby někdejší člen Strany zelených označil Václava Havla za "zrůdu a kolaboranta".


     

    www.parlamentnilisty.cz


     


     


     


     

     

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zatím nebyl vložen žádný komentář