KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    ObrazekKandidát ODS do Evropského parlamentu Edvard Kožušník navrhuje zrušení koncesionářských poplatků České televizi a Českému rozhlasu. Co je podstatou návrhu?

    Odhlédneme-li od toho, že poplatky označuje autor zákona za přežitek z dob komunismu, ačkoli byly zavedeny v roce 1923, kdy každý kdo chtěl mít rozhlas musel na poště za něj platit poplatek za jeho povolení státem a Masaryk určitě nebyl dělnickým prezidentem.

    Srovnává zdravotnické a TV + R poplatky a shledává (zapomíná dodat, že vinou jeho matičky modré strany), že v loňském roce zaplatil občan ČR (nad 18 let) za léky a návštěvy u lékaře průměrně 500,- Kč, zatímco na TV+R poplatcích to činilo 2.160,- Kč. Česká televize dostane ročně 5,8 miliardy korun, Český rozhlas 2 miliardy. Obě instituce na tom dle jeho návrhu něco vydělají, protože ušetří náklady za výběr poplatků, konkrétně 250, resp. 180 milionů ročně, když stát zákonem stanoví pevnou částku, která se jim bude platit z výnosu daně z přidané hodnoty.

    Občané tak poplatky přímo platit nebudou, ale vlastně de facto je stejně budou platit, jenže o tom nebudou tolik vědět. Dozví se to až například při zvyšování důchodů, nebo platů ve veřejné sféře nebo se to projeví v nižších dotacích do škol apod., protože zkrátka těch 8 miliard korun bude v rozpočtu státu chybět. Stejně jako dnes chybí peníze utracené v zahraničních misích. Nadále budou muset občané financovat různé výlevy v České televizi, nadále budou platit nevyvážené vysílání Českého rozhlasu. Ušetří jen podnikatelé, kteří v některých případech platí desetitisíce, a o to tady vlastně jde. Bude za ně platit stát, tedy my všichni. Sociálně slabým, ale i občanům s běžnými příjmy a důchodcům navrhuji umožnit zpětné vrácení celkových zaplacených poplatků jednou v roce.

    Dle mého názoru je klíčem k problému zrušení monopolu České televize a Českého rozhlasu na veřejnoprávní vysílání. Máme tu mít veřejnoprávní službu? Ano, mějme ji. Ale dejme možnost občanům si vybrat čí službu si budou platit.

    Viděl bych to tak, aby kdokoliv na českém mediálním trhu měl právo zajišťovat mediální služby veřejnoprávního charakteru. Nahlédneme-li do zákona dozvíme se, že hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání je zejména:

    „Poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů, přispívání k právnímu vědomí obyvatel České republiky, vytváření a šíření programů a poskytování vyvážené nabídky pořadů pro všechny skupiny obyvatel se zřetelem na svobodu jejich náboženské víry a přesvědčení, kulturu, etnický nebo národnostní původ, národní totožnost, sociální původ, věk nebo pohlaví tak, aby tyto programy a pořady odrážely rozmanitost názorů a politických, náboženských, filozofických a uměleckých směrů, a to s cílem posílit vzájemné porozumění a toleranci a podporovat soudržnost pluralitní společnosti, rozvíjení kulturní identity obyvatel České republiky včetně příslušníků národnostních nebo etnických menšin, výroba a vysílání zejména zpravodajských, publicistických, dokumentárních, uměleckých, dramatických, sportovních, zábavných a vzdělávacích pořadů a pořadů pro děti a mládež.“ (pozn. zvýrazněno autorem)

    Tolik zákon. Netřeba zde zdůrazňovat, že ČT toto plnit nezvládá. Viz. naposledy „pohádka“ o železné oponě (HaNo, 20.5. Lucie Rovná, Antikomunismus do škol přímo z EU).

    Proč tedy neumožnit jiným poskytovatelům rovněž veřejnoprávní vysílání v praxi tak, aby ve vysílacím čase (samozřejmě, že ne převážně v nočním) měli určitou část vyhrazenu pro naplňování zákona?Jistě by to zvládli efektivněji a méně nudně než tak činí ČT, kde jediné na co se dá ještě koukat, jsou sportovní přenosy. Lidé by se pak mohli rozhodnout komu své peníze pošlou. Rada ČT, by se změnila v Radu pro veřejnoprávní vysílání.

    Soukromí vysílatelé by určitě rádi přivítali pravidelný zdroj příjmů, občané kvalitu vysílání a třeba i méně krve z televizních obrazovek. Voliči levice by peníze posílali tam, kde by na ně nesršela zášť a nenávist.

    Svoboda pro výběr zdroje informací je podle mě levicovým přístupem. Ne přesun daňového břemene do rozpočtu státu, kdy ušetří jedni, ale zaplatí všichni. Je-li heslem ODS Řešení místo strašení, tak tohle je od pana Kožušníka Řešení – Neřešení – Nevyřešení, nebo spíš laciné populistické gesto a jako téma pro kampaň do Europarlamentu trochu slabé na jedinou zásadovou pravicovou stranu, snad jen jako odraz  rozkladu nejen strany, ale i myšlenek.

    Zdeněk Milata

    Autor je krajský zastupitel za KSČM

     

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zrušit lžitelevizi Čt1

    (Jirka, 17. 6. 2009 9:08)

    Zrušit.Je to televize ODS.Prostý občan jen platí a platí.Na nefungující zdravotnictví,pokud nemáte známého lékaře,tak nejspíš umřete.Přečtěte si chlamydie.info.Ti zoufalci si posílají léky z Ruska a Ukrajiny(asi je tam dokonalejší zdravotnictví).Prostě český lékař na ně kašle.Když naši lékaři neumí léčit(90%lékařů neví co to chlamydie jsou,mám to od magistr v lékárně),tak jim dejte lopaty.Jenom Mudr Nouza eviduje 8.000 nemocných.A kolik Mudr Klubal?
    Zdravotní pojišťovny nic nehradí.Pracovní úřad vám
    nedá podporu,nesežene práci.Proboha nač tyto byro-
    kratické aparáty jsou?Zrušit.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Prostí lidé jsou bezprecedentně okrádaní za služby,které nefungují.Živíme ze svých mizerných
    příjmů statisíce zbytečných ůředníků.Proč to píšu.
    Bezprecedentním jednáním zaměstnavatele jsem si zničil zdraví.Lékařka na mě kašle.Díky zdravotním
    problémům si nemůžu najít práci.Nemám nárok na podporu.Za 30 let,co jsem platil zdravotní a sociální pojištění.Živí mě syn,díky bohu zatím má práci.Je mně z toho na blití.Za 20 roků jsme na tom hůře než v roce 1989.

    lidé????