KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    Živnostník Milan: Mám této vlády dost. Budu volit komunisty

    31. 7. 2011

    milan.jpg30.7.2011 19:21 - PŘÍBĚH Vysoké daně, vysoké odvody na pojistném, přemíra administrativy, komplikace, vyšší DPH, úbytek zákazníků – tak s tím se potýká řada živnostníků v Česku. Výjimkou není ani jihočeský truhlář pan Milan. Nyní zvažuje, že bude muset propustit své dva zaměstnance a maximálně zaměstnat jednoho jen brigádně. A prý až budou volby, bude volit komunisty.

    „Štve mne, že namísto toho, co by stát měl podporovat drobné a malé živnostníky, podporuje milionáře, podnikatele, kterým o existenci nejde. Já jsem byl vždycky proti socialismu, v příštích volbách ale volím komunisty. Už jsem rozhodnutý. Jinou variantu nevidím, protože jeden, druhý, třetí - a ani socani pro lidi a malé a střední podnikatele nic nedělají," říká živnostník z jižních Čech pro ParlamentníListy.cz.

    Nejvíce mu hnuly žlučí zprávy, že chce ministr financí s posvěcením vlády snižovat či odbourávat tarify pro odečítání nákladů paušálem.

    Vidí v tom dosud velký smysl. Za prvé nemusí vést účetnictví a za druhé mu to nesmírně pomáhá. Jen na sociálním a zdravotním zaplatí měsíčně přes pět tisíc, a to jen za sebe. Náklady na mzdy a odvody za dva zaměstnance jsou pro něj měsíčně 40tisícovou položkou.

    40 tisíc za dva zaměstnance pro stát

    „A to ať vydělám, nebo ne. Ať mám zakázky, nebo nemám. Nikdo se mne neptá. A já se ptám, co tento stát, co Kalousek, Nečas a další dělají pro lidi v tomhle státě? Jak pomáhají živnostníkům? Jsou to jen kecy v kleci, že se zjednoduší administrativa a živnostníci na tom budou lépe. I socani chtějí zvyšovat odvody pro živnostníky a dá se říct, že souhlasí s hýbáním paušálů na náklady. To je likvidační," říká truhlář - soukromník.

    Zatím prý zakázky má a občas dostane i nějakou drobnou ze zahraničí. Jak sám prozrazuje, šetří se všude a proto zájemců i z Rakouska ubývá.

    „Vidím to tak do konce roku, pak budu muset jednoho zaměstnance propustit, druhého vzít jen brigádně. Já na tom budu hůř a ti dva chlapi taky. A kdo bude ten špatnej, zase já. Nikdo nekouká na to, jaký hrůzy tu vláda dělá na nás živnostníky. Přitom my živíme ty papaláše - Kalouska, Nečase, Bártu, Johna, Sobotku i Klause. Proč oni se nepostarají o sebe opravdu poctivou prací? Oni se, jak koukám, o sebe už postarali. A nám všem jen sužují život. Kdybych tu neměl rodinu a staré a nemocné rodiče, nežiju v této kocourkovské zemi ani den navíc a jdu za hranice," říká ParlamentnímListům.cz naštvaně živnostník.

    Ať se politici chvíli živí poctivě

    Netuší prý navíc, jestli sám do roka neskončí na pracovním úřadě. S podporou od státu prý počítat nemůže a prý jen platí. „A to nemluvím o pojistkách na provozovnu, stroje, o nákladech na dopravu, materiál. Ale nejhorší je, že cpu do chřtánu statisíce ročně republice, kde ať je tam, kdo je tam, se všechno projí a promrhá.

    „Kdyby v Česku každý člověk včetně kojenců dal měsíčně na daních sto tisíc, pořád ti nahoře nebudou mít nic. Proč má mít poslanec 50 tisíc, ministr 130, prezident 200, senátoři přes 100 tisíc a různí manažeři státních podniků od 250 tisíc do milionu? Kde berou tu drzost? Za co? Já vstávám ráno v pět a chodím spát v jedenáct večer. Abych uživil rodinu, neměl jsem sedm let dovolenou a jednou za měsíc mám volný víkend. Klidně si to s nimi vyměním. Ať přijde chytrý Kalousek a spravedlivý Nečas. Postavím je za ponk a uvidíme, kdo s koho. Jak budou za den, dva, týden, měsíc mluvit," říká pan Milan, který se teď obává toho, zda se dožije důchodu a jestli a zda aspoň nějaký dostane.

    „Taky až budou volby, volím komunisty. A nejen já, ale celá moje rodina, rodiče moji i mé ženy a to už je šest lidí. Ne proto, že bych je nějak miloval, ale aby tihle zrádci vlastní země už u těch koryt nebyli. A pak taky proto, že mne ani jedna z těch ostatních stran nepřesvědčila o tom, že by jakkoli lidem pomáhala, vyšla vstříc a byla tu skutečně pro lidi. Hrabou jen pro sebe, a jdou s heslem - nahrabat si a po nás potopa," dodává redakci ke své stížnosti soukromý truhlář z Jihočeského kraje.

     

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zatím nebyl vložen žádný komentář