Jdi na obsah Jdi na menu

Krocení literární múzy

17. 3. 2014

seminar-tvurciho-psani-03.jpg 

Na Arcibiskupském gymnáziu proběhla 14. března 2014 pod vedením Kristýny Cimalové dílna tvůrčího psaní s názvem Krocení literární múzy. Jedná se o doprovodný program literární soutěže pro mládež Skrytá paměť Moravy, jejíž VIII. ročník vyhlásil 23. října 2013 Jihomoravský kraj.
            Seminář pořádá ve spolupráci s moravskými školami, muzei a knihovnami Památník písemnictví na Moravě. Cílem semináře je představení letošního tématu soutěže potenciálním soutěžícím, vyzkoušení technik tvůrčího psaní v několika krátkých cvičeních a motivace účastníků semináře k psaní vlastních prozaických textů.
            Tvůrčí dílny se zúčastnilo celkem 16 studentů nižšího a 17 studentů vyššího gymnázia. V příjemné atmosféře vznikly pozoruhodné texty a doufáme, že některé z nich se stanou zárodkem budoucích soutěžních prací.
            A co na seminář říkají jeho účastníci? „Kurz se mi líbil hlavně proto, že úkoly, které jsme měli plnit, byly originální a museli jsme se nad nimi i zamyslet. Asi nejvíc se mi líbil popis okamžiku štěstí, zaměřený na jeden smysl,“ sdělila žákyně primy Valerie Procházková. „Techniky tvůrčího psaní mne velmi zaujaly, a i když jsem doposud psala spíše básně, těším se, že pokusím napsat prozaický příspěvek do soutěže Skrytá paměť Moravy,“ doplnila žákyně 2. B Pavlína Čepcová.
            Informace pro zájemce o soutěž, kteří se semináře nezúčastnili: přihlášky do soutěže Skrytá paměť Moravy si můžete vyzvednout ve školní knihovně.
A. Řezníčková

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář