Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zima 2013/14

30. 3. 2014

Archiv-zima 2013/14

 

D+D měl také vrchol zimy

    Dorost, junioři a dospěláci měli o víkendu 8 a 9 března také svůj vrchol zimní sezony. Pro nepřízen počasí nebyl povolem start veteránských kategorií a tak jsme měli na startu pouze dva zástupce našeho klubu - Martina Přibyla a Honzu Válku. Sníh se ztrácel před očima, sluníčko krásně hřálo, a proto někteří závodníci jeli v krátkém triku nebo kraťasech. Na trati se i brodilo potůčkem, který vytvořil tající sníh. Nicméně výkony našich závodníků hodnotím kladně. Martin i Honza statečně bojovali na těžké trati, kde rovinka byla pouze na střelnici. V sobotním rychlostním závodu Martin zastřílel výborně, přesto to stačilo až na sedmé místo. V neděli si Martin o příčku polepšil, i když střílel hůře. Tím pro nás skončila, na sníh velmi chudá, zimní sezona. Pomalu se budeme připravovat na léto, které pro nás bude přípravou na další zimu.

20140308_152338.jpg 20140308_153231.jpg

 

 

3. března 2014

Žákovský vrchol zimních soutěží

    

První březnový víkend, za téměř dubnových teplot, se sešli nejlepší malí biatlonisté na Mistrovství republiky v Jablonci nad Nisou. Mezi těmi nejlepšími byli i jílovští: Eva Fialová, Denisa Švirlochová, Natálka Bártová a Zdeněk Trpišovský.  A přestože není téměř nikde žádného sněhu, soutěžili jsme v biatlonu žactva.

   V sobotu dopoledne se děti postavili na start rychlostního závodu volnou technikou. Všichni naši reprezentanti se s vervou pustili do svých soutěží a od začátku bojovali s nepřízní teplého počasí, které činilo závodní trať mnohem náročnější, než tomu je normálně. Děvčatům se střelba dařila dle očekávání, a proto dokázala obhájit  svá umístění z předchozích závodů českého poháru. Zdendovi se na střelnici tentokrát dařilo trošku méně, přesto myslím, že svým běžeckým nasazením částečně dokázal dohnat získaný handicap. Jinými slovy, Natálka skončila ve starších žákyních 11. Eva v těch mladších 21. a Denisa 23. Zdeněk uhájil v početném startovním poli 31. příčku.

V sobotu odpoledne proběhl štafetový závod dvojic. Tady  zajela velice dobře svůj úsek Denisa. Myslím si, že štafety jsou její silnou stránkou, protože 2x po sobě zvládla tuto disciplínu na výbornou.

A jestli byla sobota sněhově náročná, o neděli to platilo desetinásobně. Po té, co noční teplota nespadla ani k nule, byla stopa na stíhací závod klasickou technikou už od rána rozměklá. A zase jsme museli mazat hodně klistrů, aby nám lyže aspoň trošku stoupaly. Závod to byl opravdu těžký. Sníh byl pomalý a všichni sportovci museli vydat hodně sil. Ve srovnání se sobotním závodem si naši závodníci svá umístění trošku pohoršili, ale vzhledem k daným podmínkám a možnostem tréninků přechozího období považuji dosažené výsledky za dobré.

Nutno dodat, že žákovské družstvo Klubu biatlonu Jílové obsadilo celkové 12. místo z 26 startujících klubů. Já sám to považuji za úspěch především proto, že se snažíme o jakýsi restart jílovského biatlonu v zimních soutěžích, a také proto, že letošní zima byla na mrazivé, neřkuli sněžné dny, opravdu skoupá.

 mcr_jbc--126-.jpg mcr_jbc--78-.jpg mcr_jbc--166-.jpg

 Děkuji celému družstvu žactva: Evě Fialové, Denise Švirlochové, Matoušovi Rychnovskému, Majdě Trajerové, Kátě Rychnovské, Natálce Bártová a Zdendovi Trpišovskému za tuto zimu. Těšíme se na další. Budeme zase o něco starší, Natálka se Zdendou se posunou do dorosteneckých kategorií a začnou soutěžit v tom opravdovém, dospěláckém biatlonu. Samozřejmě věřím, že dokážeme doplnit žactvo i o nové sportovce.

Biatlonu zdar

Míra

 

24. února 2014

Malé soustředění v Jablonci nad Nisou

     Od soboty 22. února jsme strávili tři slunečné dny v biatlonovém areálu Břizky v Jablonci nad Nisou. Je to jedno z mála míst, kde se v těchto jarních dnech dá lyžovat. Není se čemu divit, že jsme se vydali na toto malé soustředění, protože od pátku do neděle nám vrcholí žákovská sezóna. Cílem bylo najezit pár kilometrů, upevnit si techniku jízdy, procvičovat obratnost na lyžích a v neposlední řadě si střelit. 

Náhoda tomu chtěla, že si ti menší v něděli zasoutěžilli v rámci krajského přeboru žactva právě v Břízkách.

soustr_2014_jbc--144---custom-.jpg

A tak věříme tomu, že jsme správně poladili sportovní formu na nadcházející víkendové Mistrovství ČR žactva.

Míra

 

17. února 2014

Dorost a dospěláci bojovali na Vysočině

     Další pohárové klání dorostu a dospělých se tentokrát konalo kde jinde než v Novém Městě na Moravě. Čekal nás závod s hromadným startem a vytrvalostní závod. Areál byl opět dobře připravený a tak mohl prověřit naše tréninkové snažení. V sobotu překvapil výbornou střelbou František a kdyby nezkazil poslední stojku, mohl se utkat o bronzový stupínek. Bohužel ho 4 trestná kola právě z této poslední položky odsunula na 5 místo, kam jsem se před něj dostal ještě i já. Střelba se nedařila ani ostatním, ve větru to byla loterie. Střelba juniorů Martina, Hanze a Tomáše na tom byla podobně. Martin si ale dojel pro 3 místo v akademickém mistrovství, což byla naše jediná sobotní bedna. Asi nejhorší ale byl sníh, který je technický, špinavý a mokrý. Po dojezdu lyže vypadaly jako kdyby byly celé špinavé od klistru. Nedělní závod byl podobný, přestal foukat vítr a ještě se trochu víc oteplilo. Střelba se výrazně zlepšila u Martina a Honzy, který mile překvapil. Já jsem díky ní bral bronz. Co se lyží týče, tak junioři měli společnou mázu a dle slov kluků "byla to hrůza" zřejmě nic moc. Já, Franta i Frank - spokojenost. Z kopců jely lyže v naší kategorii nejlépe, což se nám jen tak nestává. Dokud se na nich neudělala černá vrstva z jehličí a stromové kůry, pak už to bylo trápení. Budeme na tom muset trochu zapracovat, stejně jako na technice a fyzičce. Frak se zdravotně trápil, měl bolavá záda a to mu nedovolilo nakonec dokončit ani jeden závod.

Uvidíme, jak bude pokračovat zimní sezona, ale jestli se neochladí a nenapadne trochu sněhu, tak to byly asi poslední dospělácké závody této zimy. Zúčastněným bych chtěl poděkovat za bojovnost a snahu.

Milan

9. února 2014

Žactvo bojuje o body v Českém poháru - tentokrát v Letohradu 

   Ahoj všem. O tom, že letošní zima je velice slabá už jsme napsali dost. I tak jsou však obětaví lidé, kteří se i přes nepřízeň počasí postarají o to, abychom mohli nejen lyžovat, ale i soutěžit v biatlonu.

Uplynulý víkend jsme proto strávili v líhni úspěšných biatlonistů - v biatlonovém areálu Lom v Letohradu.

Protože široko daleko nebylo po sněhu ani památky, bílé tratě upoutaly naši pozornost již z dálky. A znovu jsme se postavili na start. A znovu jsme se prali  se svými soupeři > tentokrát po oba dny klasickým stylem běhu. V sobotu to bylo ve vytrvalostním závodě. Všem našim závodníkům se dařilo na střelnici.  Nejlepší ten den byla Natka, ale překvapily mě i Eva s Denisou (11., 20. a 24 místo).

 

V sobotu v podvečer jsme využili možnost lehkého tréninku na závodišti a myslím, že to bylo v neděli znát. Je sice pravda, že jsme nebyli tak úspěšní ve střelbě, přesto se téměř všichni dokázali v rychlostním závodě - oproti mému očekávání - zlepšit. Natka se posunula na 9. příčku, Denisa - na sebe výbornou - 19. Obě přitom střílely bezchybně. Tímto zlepšením se myslím jednoznačně projevilo, jak nám chybí pravidelná příprava na sněhu, ale s tím se musíme nějak poprat. 

Každopádně děkuji všem závodícím, tj. Natce, Zdendovi, Kátě, Denise, Evě a Matoušovi za výsledky, které předvedli. Určitě zajeli maximum, na co v současné době mají.

Tímto závodem byla též ukončena možnost nominace na Mistrovství republiky žactva v biatlonu, které je dle termínovky naplánované na první víkend v březnu. Nominovanými sportovci jsou Denisa, Eva, Natka a Zdenda. Těším se na další přípravu a díky za hezké závody

Míra 

 

 

 

                          

26. ledna 2014

Olympijská Vysočina 2014 - zhodnocení 

   Dětská olympiáda skončila, proto mě dovolte, abych zhodnotil naše vystoupení na této významné sportovní akci.

   Disciplínou s nejvyšší ambicí byl pro náš tým především rychlostní závod, který proběhl hned na začátku olympiády, a o kterém jsem se zmínil dříve.

   V dalších dnech jsme absolvovali závod s hromadným startem klasickou technikou a štafetový závod. Dopředu jsme si byli vědomi, že jakékoli výraznější umístění pro nás bude nečekaným překvapením, leč k tomu nedošlo. Navíc se na nás valila nepřízeň z několika směrů. Nejen, že nám v letošní slabé zimě příroda nedovolila věnovat se intenzivněji přípravě v klasické technice, navíc se proti nám postavilo i počasí a nedokázali jsme správně namazat. Ba co více, našim sportovcům se nedařilo ani na střelnici. To jsou jednoznačné důvody, proč jsme se pohybovali v zadních částech výsledkových listin. Mohu k tomu dodat snad jen to, že i přesto se k soutěži všichni postavili čelem a nikdo si na podmínky nestěžoval. Prostě se vše sešlo v jediný den, podmínky měly všechny týmy stejné.

   Malou náplastí byl pro některé závod tříčlenných štafet. Chuť si určitě trošku spravil Zdenda, nad očekávání své úseky zajely Natka a Denisa. Jinak jsme s umístěním, jak dopadlo, počítali.

   No, jedeme dál, máme před sebou ještě druhou polovinu zimy.

Míra

 

 20. ledna 2014

Olympijská Vysočina 2014 - vstup první

  V neděli jsme dorazili na Vysočinu, abychom se stejně jako spousta dalších sportovců z celé republiky a různých odvětví zimních sportů, setkali u přiležitosti svátku sportovců, Olympiády dětí a mládeže. Nedělní odpoledne patřilo samozřejmě především slavnostnímu zahájení, kde děti přivítaly a doprovodily české sportovní legendy olympijských her a světových šampionátů.

          p1100283--large---2-.jpg

    V pondělí jsme se brzy po ránu vydali do Vysočina arény k našemu prvnímu vystoupení - rychlostnímu závodu volnou technikou. Ústecký kraj v tomto závodě reprezentovalo 6 závodníků našeho klubu. Největší pochvalu si zaslouží Natálka Bártová, která skončila se dvěma trestnými koly na 9. místě, svou výkonnost potvrdil 16. místem i Zdenda Trpišovský. Úplně se bohužel nedařilo střelecky Evě Fialové ani Denise Švirlochové, která měla navíc poruchu zbraně a ztratila hodně drahocenných vteřin při první střelecké položce. Přesto obě děvčata hrdě bojovala až na cílovou pásku.

p1100307--large-.jpg

    Nutno dodat, že přes náročné klimatické podmínky k nám bylo počasí alespoň trošku milosrdné a předpovídaný vytrvalý déšť se proměnil pouze v několik drobných kapek.

Těšíme se s Vámi na další informace ze zítřejšího závodu s hromadným startem, tentokráte klasickou technikou

Míra                               

6. ledna 2014

Nominace sportovců na Zimní olympiádu dětí a mládeže 2014

  Prvním lednovým víkendem proběhly poslední vypsané nominační soutěže biatlonístů Ústeckého kraje k účasti na ZODM 2014. Proto již máme sestavené družstvo sportovců, které bude od 19. do 24. ledna reprezentovat Ústecký kraj ve Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě.

                 Nominovaní sportovci:

        žáci B      > Matouš Rychnovský

        žáci C      > Zdeněk Trpišovský; Martin Husařík

        žákyně B > Denisa Švirlochová; Eva Fialová

        žákyně C > Natálie Bártová; Magdaléna Trajerová; náhradník Kateřina Rychnovská

        trenéři      > Miroslav Bárta; Milan Novotný

   Všem sportovcům přeji dobrou finální přípravu a samozřejmě  hodně sportovních úspěchů na dětské olympiádě. Oficiální zahájení proběhne v něděli 19. ledna 2014 v Havlíčkově Brodě. Biatlonisté nastoupí na svůj první start ihned v pondělí 20. ledna.

   O našich výsledcích Vás budeme průběžne informovat na těchto webových stránkách nebo nás můžete sami vyhledat na www.odm2014.cz

Držte nám palce a fanděte českému biatlonu

Míra

   5. ledna 2014

Nové Město na Moravě po třetí - I. ČP v biatlonu žactva

   I když jsme byli v Novém Městě na Moravě již před Silvestrem, vrátili jsme se znovu, v plné síle na I. kolo Českého poháru v biatlonu žactva.

    Že všude vládne teplé počasí je známo snad každému, proto jistě i naši fanoušci ocení, kolik sil stojí pracovníky Vysočina arény udržení skvělých sněhových podmínek a precizní příprava soutěže pro 180 biatlonistů a dalších 200 lyžařů klasiků.

   No ale pojďme si povědět něco o našich výsledcích. Do NMNM jsme odjížděli se spoustou otazníků. Pro více než polovinu žákovského družstva ( 7 závodníků)  jde o první sezónu, sněhové podmínky navíc neumožňují téměř nikomu přípravu na sněhu. Přesto - když mám naše vystoupení zhodnotit velice stručně, jsem spokojen.

   V sobotním rychlostním závodě se nám sice nedařilo dle našich představ na střelnici, přesto jsme i za těchto podmínek dosáhli výsledků nad naše očekávání. Při nedělním závodě s hromadným startem se dokonce většina našich dětí nejen díky přesnějším střelbám zlepšila, ti ostatní obhájili minimálně stejný výsledek jako v sobotu.

 

 

  nmnm-zactvo--15---large-.jpgnmnm-zactvo.jpgnmnm-zactvo--24---large-.jpg

   Největší pochvalu zaslouží určitě Natka (získala I. výkonnostní třídu)  se Zdendou, Denisou a Evou, kteří si již na těchno závodech zajistili  možnost svého startu na Mistrovství republiky. Majda k tomuto limitu nemá daleko, proto věříme, že se jí to povede na dalším Českém poháru.

   Naše výsledky si můžete prohlídnout na http://biatlon.cz/Vysledky/Vysledky.aspx?Kod=3&SezonaId=33 a http://biatlon.cz/Vysledky/Vysledky.aspx?Kod=5&SezonaId=33.

   A my se budeme připravovat na blížící se Olympiádu dětí a mládeže 2014, která začíná 19. ledna  - kde jinde než v MNMN :).

  Sledujte naše stránky

Míra

 

 

 

31. prosince 2013

I žactvo mělo svůj závod v NMNM

   A protože je Vysočina aréna jedním z mála areálů, kde se momentálně dá jezdit na běžkách a jediným areálem, kde je možno připravit biatlonové závody, navázali pořadatelé na víkendový pohár dospěláků uspořádáním regionálního závodu žactva.

Do areálu jsme dorazili už v neděli kolem poledního, abychom alespoň na chvíli zafandili našim dospělým kamarádům. Později odpoledne jsme si dali lehký trénink, jehož cílem bylo především se seznámit s tratěmi, po týdení odmlce si připomenout jak se stojí na lyžích, ale také se trošku zdokonalit v technice jízdy. Myslím, že vše se povedlo.

V pondělí se naše děcka zúčastnila dvou závodů. Dopoledne se jel rychlostní závod. Všichni jsme se trošku prali se střelbou, což nás trošku srazilo v pořadí, ale na druhou stranu jsme v tom nebyli sami.

 

  nmnm--91-.jpg     nmnm--47-.jpg

 

 

Odpoledne si děti zasoutěžily ve stíhačce, což je hodně kontaktní disciplína a motivuje závodníky více sledovat startovní pole. Projevuje se to v jejich větší bojovnosti a dravosti. Střelby se trošku zlepšily a díky tomu jsme se posunuli i v pořadí.

Nejvíce si cením 10. místa Zdendy, 2 x 5. místa Natky. Denisu a Evu musím pochválit za nečekané bojovné nasazení, které mě udělalo ohromnou radost. 

Podle mého soudu jsme rozhodně nezapadli, přesto věřím, že na sobě ještě zapracujeme, protože již v pátek 3. ledna se do NMNM vracíme na Český pohár v biatlonu žactva.

Míra

31. prosince 2013

 

Biatlonový víkend v Novém Městě na Moravě

   Minulý víkend proběhlo I. kolo českého poháru v biatlonu i s naší účastí. Cesta připomínala spíše podzimní počasí, kdy bylo místy i 10°C. Naštěstí areál byl připraven na výbornou a na tratích byla minimálně 50. cm vrstva technického sněhu. Pro některé to bylo první letošní svezení na sněhu a podle toho tomu také odpovídaly výsledky. V sobotu jsme měli ještě nějaké síly, ale v kopci nad tunelem rychle ubývaly. Ani kvalita sněhu tomu moc nepomohla a navíc poryvy větru se podepsaly na kvalitě střelby. Nejlepším našim výsledkem bylo 3. místo Milana v kategorii muži B. Dobře dojel i Martin, který se s malou ztátou zařadil za juniorské sportovce sportovních center a nechal za sebou ostatní soupeře, kteří nejsou ve sledování reprezentačního družstva.

    Nedělní závod s hromadným startem a štafetovou střelbou bylo opět utrpění. Každý z nás se vydal z posledních sil. Výsledkově jsme si trochu polepšili, ale na stupně za 2. místo se postavil pouze Milan, když od startu po celý závod odrážel útoky Jirky Stráněla z Prahy. Martin udělal školáckou chybu, když zapoměl na štafetovou střelbu a díky tomu dostal 6. minutovou penalizaci.

20131229_132513.jpg

    Celkově hodnotím tento víkend jako super trénink, který odhalil naše slabá místa hlavně ve fyzické připravennosti. Ale zimní sezona je na začátku a tak záleží na každém z nás, co s tím udělá a jak se připraví na další závody za 2 týdny v Jablonci.

Milan

23. prosince 2013

Vánoční výšlap na Sněžník

   Sešli jsme se dnes, abychom donesli zvířátkům do lesa trochu suchého chleba, jablíček, něco nasbíraných kaštanů a žaludů. Vyrazili jsme od Hřebenové boudy po cestě k rozhledně na Vysokém Sněžníku. A protože počasí přípomínalo spíš konec února než čas vánoční, cesta nám rychle uběhla.

 p1130874--large-.jpg

  Po dobytí vrcholu jsme si vzájemně popřáli všeho dobrého ,obdarovali zvířátka pamlsky.

PŘEJEME TAK I VŠEM  PŘÍZNIVCŮM ČESKÉHO BIATLONU KLIDNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, POHODU U ŠTĚDROVEČERNÍHO STOLU A HODNĚ DOMÁCÍHO ŠTĚSTÍ.

Míra

22. prosince 2013

Se sněhem je to zatím stále obtížné

   Letošní zima je prozatím na sníh skoupá. Ani to nám ale nebránilo, abychom se v sobotu vydali na další regionální závod do Jablonce nad Nisou.

   Přestože ani tam zima ještě pořádně nezačala, naši přátelé připravili pro žactvo závod na umělém sněhu, tedy prakticky v optimálních podmínkách.

img_9095.jpg

Tentokrát jsme soutěžili v rychlostním závodě volnou technikou. A i když nám chybí trénink na lyžích, někteří naši závodníci mě přímo překvapili. Denisa Švirlochová výbornou střelbou a nad očekávání rychlou jízdou skončila 5., Zdenda Trpišovský dojel s vizuálně dobrým nasazením 11. Střelba se naopak nepovedla Majdě ani Katce, ale i to k biatlonu patří. Jiným našim závodníkům zase během závodu rychle ubývalo sil - těm nezbývá nic jiného, než se soustředit na svou fyzickou přípravu.

Celkově jsem ale s tímto závodem spokojen, protože se ve srovnání s minulým týdnem všichni zlepšili.

Míra

 17. prosince 2013

Oblastní závody v Harrachově

   Oni to nebyly jen oblastní závody, také jsme docela dost jezdili - no rozhodně víc, než normálně na závodech. Bylo s námi hodně "nováčků", kteří běhají v létě, jezdí na lyžích, trénují i se střelbou, ale tentokrát - to bylo fakt poprvné naostro. No, taky to bylo trošku vidět, ale v sobotu večer jsme si o všem popovídali, zjistili jsme, že to není taková věda. V neděli bylo vidět, že už každý ví, co má kdy dělat.

Výsledky  protentokrát nebyly úplnou prioritou. Sněhové podnímky k tréninku nejsou tolik příznivé, abychom se hned na poprvé rovnali soupeřům z Harrachova, Jablonce nebo Jilemnice. Přesto je třeba pochválit Natku, Zdendu, a svým pohybovým projevem příjemně překvapila i Denisa.... , ale vlasně si pochvalu zaslouží i všichni ostatní, protože v neděli to už mělo šťávu. A střelby? Myslím, že bez vážnějších problémů.

Taky chci poděkovat dospělákům, kteří s námi byli, za pomoc s těmi mladšími. Matoušovi hodně pomohl Hans, a při fandění se účastnili všichni :)

Křest máme za sebou a už víme, co nás čeká v sobotu v Jablonci nad Nisou.

Míra

 

8. prosince 2013

Víkendové soustředění

   Konečně jsme na sněhu strávili několik tréninků. Tento víkend byl pro nás příjemný pobytem na Mariánské, odkud jsme dojížděli do biatlonového areálu Eduard. Sněhové podmínky byly výborné, počasí i teplota přiměřené. Tento tréninkový blok byl zaměřený především na přípravu závodníků zimní sezóny, dětí i dospělých. 

p1130641.jpgp1130568.jpg

 12 sportovců různého věku i výkonnosti je pro trenéra vždycky oříšek, ale myslím, že jsme  vše dokázali skloubit. Potrénovali jsme všechny klíčové části našeho sportu přes klasickou a volnou techniku, obratnostní cvičení a hry až ke střelbě. Nejsme sice ve všem stoprocentní, ale ještě mám nějakou dobu na to, abychom vše dopilovali.

Za týden se na Eduard vrátíme znovu, tentokrát ale už jako závodníci oblastního závodu v biatlonu.

Těšíme se

Míra

1. prosince 2013

Něco mezi sněhem a travou

   Letošní zima je v naší oblasti zatím nesmělá, ale i nám už dovolila poprvé stoupnout na lyže. Bylo to dnes první ježdění po zasněžené trávě, ale ten pocit je pro milovníky lyžování každoročně neopakovatelný.

 

p1130493.jpg

Doufejme, že se podmínky k lyžování už jen zlepší, abychom se užili příští víkend na horách.

 

Míra

 

10. listopadu 2013

Žandovská desítka

   Letošní běžecká sezóna je už opravdu u svého konce. Dnes jsme se zúčastnili posledního společeného závodu v Žandově. Naše účast byla zase hojná, dohromady za biatlon Jílové startovalo 22 závodníků.

  Malá prťata běžela na trati 100 a 200 m a bylo znát, že už si dokáží při takovém krátkém závodě poradit. Kubík Němeček si dosprintoval pro svojí první bronzovou medaili a je z ní ohromně šťastný. Blahopřejeme. I ostaní caparti se prosadili na místech těsně za stupni vítězů.

   Ti větši se poprali s atlety na tratích v délce od 500 m do 2 km, dospěláci se postavili na 4 km (mílaři ) a 10 km okruh.

  Nyní už však nadešel čas soustředit se pouze na zimní přípravu. Těšíme se na první sníh. Čeká nás náročná sezóna.

Míra

 3. listopadu 2013

Běh kolem Doubravky

   První listopadová neděle patří dlouhá léta přespolnímu Běhu kolem Doubravky. Oproti jiným podzimním závodům tak máme příležitost utkat se s atlety specialisty.

 p1130326.jpg

   Z jí