Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léto 2016

5. 12. 2016

18.10.2016

Lesní běh lyžařů Osek

V sobotu jsme se sešli v areálu kempu Osek na 46. ročníku Lesního běhu lyžařů. Počasí nám přálo a všude voněl podzim. Tratě byly připraveny od předžactva až po veterány po lesních cestách.

Naše výprava měla celkem 12 závodníků. Všichni byli výborní a bojovali, co jim síly stačily. Na stupně vítězů se dostali a výborný koláč ochutnali Hynek Břenek v kategorii minižáci (2.místo), Šimon Škaloud v kategorii starší žáci (1. místo), Nina Rambová v kategorii mladší dorostenky (2. místo), Zdeňka Švirlochová v kategorii veteránky (2. místo).

Výborně běžel také Vojta Ullman (7. místo, minižáci), Břenková Anděla (9. místo v nejmladších žákyních - velká pochvala, kategorie byla početně obsazena), Břenek Jan (6. místo v mladších žácích).

Využili jsme i krásného počasí a v lese jsme si posbírali voňavé kaštany. Těšíme se na další závody.

                                                                                                              Zdeňka

 

5. 10. 2016

Završili jsme letní sezónu

   Slunečné, chladné i deštivé počasí. Začátek podzimu. Jablonec nad Nisou. Sprint, masák, štafeta dvojic. A další a další mohou být hesla, která charakterizují náš první říjnový víkend pro dorost a dospělé. Takový byl letošní šampionát v letním biatlonu dorostu a dospělých.

Odjížděli jsme sem se zvláštním očekáváním. Mysleli jsme si na některá medailová umístění, výrazná zlepšení, doufali v neuvěřitelnou náhodu. Něco vyšlo, něco ne.

  Očekávaným úspěchem byla sobotní medaile Viktora Beneše ve sprintu juniorů. Méně očekávaným, o to radostnějším pak bylo 14. místo Lukáše Zámečníka. A i když Káťa nebyla se svým sobotním 22. místem vůbec spokojená, rozhodně jsem její zklamání nesdílel. Výrazného zlepšení dosáhly i Ája a Jirka.

m-cr-d-d-jbc--136-.jpgm-cr-d-d-jbc--25-.jpg

   Skutečným vrcholem byl nedělní závod s hromadným startem. Chladné počasí i občasná přeháňka připomněly, že je tu podzim. Dnešek byl plný zvratů. Naši favorité zůstali díky horším střelbám za očekáváním, naopak opět překvapili mladší naděje. Výborného výsledku dosáhla hlavně Káťa. Po dlouhé době přemlouvání si konečně začíná věřit v běhu a v kombinaci s výbornou střelbou jí nedělní závod přinesl letošní nejlepší výsledek - 17. místo. Ani Lukáš dnes nezaostal za včerejším výsledkem. Na trati byl vidět,  a dnešní 22. místo i tak patří k těm nejúspěšnějším v letošním létě.

Střelecky vyhořeli Jirka a Viktor. Přestože v sobě mají oba velký fyzický potenciál, nedokázali se ani jeden ukočírovat na střelnici a to je nakonec usadilo na 10. a 9. místo. Vidět ale byla i dnes Ája. Měla bojovné srdce i poměrně přesnou střelbu. To, že to na konec stačilo na konečné 8. místo nepovažuji za neúspěch. Hodnotím to stejně jako u Lukáše - na trati byla vidět až do samého závěru.

   No a tak nás v neděli nakonec "zachránil" Tomáš Fúsek ve veteránech svou bronzovou medailí.

Všem našim medailistům blahopřejeme.

m-cr-d-d-jbc--145-.jpg

Ale jak jsem předeslal, byli závodníci, kteří překvapili, a byli i závodníci, kteří nás zaskočili. V celkovém hodnocení bylo toto mistrovství úspěšné.

   A celkové hodnocení? Napíšu to krátce. 2 závodníci v první trojce, dalších 5 v první desítce. V hodnocení klubové soutěže krásné 5. místo. Více podrobných výsledků sledujte na stránkách ČSB.

Je mně ctí přátelé.

A tady jsou fotky. Některé jsou i hezké :):https://goo.gl/photos/1UYEiaXf11YhXkA28

Míra

 

28. 9. 2016

Přespoláček na Práchni

   Dneska jsme s dětmi vyrazili na malý přespoláček kolem Panské skály. Stručná satisktia říká 8 závodníků, 4 medaile.

Vyhráli Nina a Míla, Šíma doběhl druhý a Oliver třetí. každý samozřejmě ve své věkové kategorii.

Dospěláci dnes měli svůj trénink, finišujme přípravu na Mistrovství republiky v lením biatlonu 2016.

fotky jsou zde:https://goo.gl/photos/t9eDZU3FJyj2nZ5x9

Míra

19.9. 2016

Tři stříbra ze staráče

   Žactvo má po sezóně. 17. a 18. záři jsme totiž byli na Mistrovství České republiky v letním biatlonu žákovských kategorií. Letos připadl vrchol léta na známé závodiště ve Starém Městě pod Landštejnem. A stejně jako kdykoli předtím byl celý víkend precizně připravený.

  Z Jílového odjelo družstvo sportovců v sestavě Nina Rambová, Verča Bártová, Eva Fialová, Šimon Škaloud, Míla Tuček a Jirka Bertl. Nebudeme skrývat, že jsme odjížděli s medailovými ambicemi.

   Ty dokázala obhájit především Nina Rambová. V obou soutěžních dnech podala svá maxima. Ve strhujícím spritu i závodě s hromadným startem si zajistila krásné stříbrné medaile. V obou dnech se od startu držela na čelních pozicích a dokázala reagovat na případné útoky závodnic. Byl zážitek sledovat oba závody, a i když někomu stříbrné medaile nestačí, myslím, že může být nadmíru spokojená.

_9170474.jpg

   Své stříbro si přidal do sbírky i Šíma. V sobotní štafetě jej pomohl vybojovat pro své kamarády z Manušic. V individuálních závodech jinak dosáhl na pěkné 10. a 6. místo. Nečekaně úspěšná byla i Verča. Přes zraněné zápěstí nastoupila v obou dnech. A dobře udělala, protože letos zaběhla své nejlepší výsledky v letním biatlonu (11. a 8.)

   Takže všem moc blahopřeji. Letošek byl díky vám po nějaké době zase tím žákovsky úspěšným rokem.

 

Míra

 

 

5.9. 2016

Medailové NMNM

   První zářijový víkend jsme zasvětili III. kolu ČP v letním biatlonu ve Vysočina aréně. Přes všemožné dopravní komlikace (o plynulosti provozu na našich silnicích si opravdu můžeme nechat již několik let pouze zdát) jsme se všichni zdárně sešli na závodišti k pátečnímu tréninku. Ten byl  přijemný a svým průběhem nás navnadil na sobotní vytrvalostní závod a nedělní sprint.

 

   Trošku podmračená sobota na startu přivítala nejdříve dorost a dospělé. Mnozí závodníci (a nejen ti naši) si připomněli, že vytrvalostní závod se čtyřmi střeleckými položkami je velice náročný především ve svém závěru při posledních střelbách. Odpoledne patřilo dětem. Na startu se objevily naše opory - Nina Rambová a Šimon Škaloud. Dobře je svými výslekdy doplnil i Jirka Bertl.

A tak nakonec v sobotu získal Viktor Beneš zlatou medaili v juniorech, František Rychnovský bronz. Děcka se seřadila na 5. (Nina), 6. (Jirka) a 7. (Šíma) místě, což je ve startovním poli o 50 závodnících úspěšný počin.

   Nedělní den si  sportovci tradičně vyměnili pořadí, proto se dopoledne na startu připravovala děcka. Dnešek byl úspěšnější i slabší. Tolik se nedařilo ani Šimonovi, ani Jirkovi, naopak pro nedělní zlatou medaili si doběhla Nina. Odpoledne si ve krásném a napínavém závodě dofinišoval pro druhou zlatou medaili i Vikor v juniorech..

Prostě úspěšný víkend. Chybiček se teda  pár vždycky najde,  tentokrát jsme  ale i tak uspěli.

Se všemi teď finišujeme přípravu na mistrovské soutěže v letním biatlonu.

A protože si internetoví  provideři dělají, co chtějí a mám informaci že nefunguje fotopast, a nevím si s tím rady, zde je odkaz na poslední aktuální fotografie za  uplynulé prázdniny.

https://goo.gl/photos/fyKgaQ6qibSRiXsv8

https://goo.gl/photos/ztL45N8ik8wsa2gt7

a více snad v té fotopasti....

 

Míra 

 

29.8. 2016

A prázdniny jsou fuč

   Možná to vypadá, že je i fuč naše lenošení, ale věřte tomu, přátelé, že lenošení není naším koníčkem. Ne že bychom si nezašli na plovárnu a nevyhřívali si kosti na sluníčku. Ale prázdniny jsou pro nás také příležitostí ke sportování.

   Po nějaké době jsme znovu oprášili kolečkové lyže a začali znovu od začátku. Na startu  jsme se zaměřili na práci rukou, stabilitu a délku skluzu. Postupně to dáváme dohromady, aby naše ježdění vypadlo a i bylo, lepší. No, řekněme, že se nám to zatím daří.

   K prázdninám patří i letní soustředění. Stejně jako poslední léta jsme na počátku srpna vyrazili do krásného areálu v Letohradu. Letos jsme vyrazili v největším počtu. A protože je 24 sportovců ve věku 10 - 23 let  opravu hodně, je dobře, že jsme na tu bandu byli letos dva trenéři. A věřte tomu, že to byla jízda od začátku až do konce. A kromě toho, že jsme venku strávili celé dny, ztečí jsme k tomu dosáhli zříceninu hradu Lanšperka a zažili jsme hodně legrace, nejen při večerních rozborech videí z jednotlivých tréninků, ale i ze stezky odvahy a dalších srandiček.

letohrad-2016--220a-.jpgletohrad-2016--39a-.jpg 

   No a s blížícím se koncem prázdnin se znovu připravujeme i na další závody. Na rozkoukání jsme po dvouměsíčním odpočinku odjeli na regionální závod do Mikulášovic. Nyní před sebou máme III pohárový závod v NMNM. A protože se blíží konec sezóny, pojedeme z kopečka. Držte si klobouky.

Míra

25. 6. 2016

Den záchranných složek města Jílové

   Při příležitosti konání akce Dne záchranných složek jsme se jako klub také zúčastnili. Na zámeckém hřišti jsme měli postavenou střelnici. Každý si mohl vyzkoušet jaké to je trefit "to mále černé". I přes déšť a vlhko si přišlo střelbu ze vzduchovky vyzkoušet a zastřílet si spousta dětí i dospělých. Některým jsme poradili jak si ke střelbě lépe lehnout či stoupnout a najednou "už jsem se trefil, huráááááá". Radost z trefeného terče byla obrovská.

img_20160625_155409_1.jpg

Na další podobné akci se na Vás těší Klub Biatlonu Jílové, který také přeje všem dětem hezké prázdniny.

MN

 

19. 6. 2016

Další nabitý víkend

   Ani to jinak nelze nazvat, protože to byly dva dny strávené jen  biatlonem.

Chtěli bychom aby se naše účast na mistrovství republiky v biatlonu na horských kolech stala tradicí. Proto jsme již podruhé za sebou vyrazili  v polovině června do jabloneckých Břízek. Pravděpodobně má podobný záměr více klubů, protože se na startu hlavního závodu kategorií dorostu a dospělých sešlo na 120 závodníků. Je pravdou, že jsme zdaleka nepatřili k favoritům, protože těžiště naší připravy leží na rozdíl od jiných oddílů  více na běžecké přípravě. Přesto stálo za to, zkusit si zazávodit i na kole.

horska-kola-jbc--78-.jpg

   A schválně: které naše biatlonové hvězdy naleznete ve fotopasti?

   Odpolední vložený závod pro bývalé biatlonisty a příchozí potěšil  i naše trenéry, kteří mohli nastoupit do závodu se svými kamarády z let aktivního mládí. A děti (byly s námi Matouš, Šíma, Verča, David s Matyášem a Matěj, ty si také mohli zkusit, jaké je to pustit se na čas lesem, místy skoro cestou necestou, a k tomu si ještě střelit z malorážky. Určitě to pro všechy účastníky byla báječně strávená sobota.

   Nedělní program naopak patřil zase biatlonovému krosu, tentokrát v Ludvíkovicích. Byla to jedna z posledních příležitostí k zisku bodů k nominaci v celostátní pohárové soutěži. Podmínky na trati i na střelnici byly po sobotních deštích velice náročné a ani se proto nedivím, že se to prostě nepovedlo. Je ale pravdou, že zkušeným střelcům se i v těchto opravdu náročných podmínkách dobře dařilo.

horska-kola-jbc--15-.jpg

 

   Ale ať tak či  onak, máme před sebou další pohárový závod v Bystřici pod Hostýnem. Tušíme, kdo tam pojede. Ještě čekáme na některá lékařské vyšetření - ne všichni jsme stále fit.

  Tak více zpráv zase za týden

Míra

 

12. 6. 2016

Regionální závod v Jílovém

   Letos již podruhé jsme připravili regionální závod v biatlonovém krosu. Tentokrát to bylo jen pro žákovské kategorie v areálu Chaty Mír v Jílovém. A vlastně to nebyly jen regionální závody, ale odpoledne jsme naplánovali i závod pro veřejnost a příchozí.

   Do regionálního závodu se přihlásilo 44 závodníků. Je to sice trošku méně, než jsme čekali, ale odpovídá to popravdě rozšířenosti biatlonu a letního biatlonu v naší oblasti. Po celou sobotu vládlo příjemné počasí a nejen to prospělo i našim sportovcům. Také znalost prostředí a podpora rodičů pomohla našim borcům brát zlaté medaile ve všech kategoriích, kde jsme nastoupili. Všichni naši vítězové (Jirka Bertl, Verča Bártová, Šíma Škaloud, Nina Rambová i Míla Tuček) dobře stříleli a svůj výsledek potvrdili i kvalitním během. 

   Odpolední závod pro veřejnost byl takovou neznámou. Nevěděli jsme, kolik dorazí závodníků. Nakonec se jich na start postavilo 33. Určitě bylo pro všechny velikým zážitkem prožít pocity, se kterými se setkávají i naši špičkoví sportovci. Bylo jen škoda, že o tento závod projevilo zájem jen velice málo našich spoluobčanů z Jílového.

Výsledky závodu pro veřejnost naleznete ZDE

   Ještě jednou patří veliký dík i týmu rodičů  - spolupořadatelů.

Míra

 

6. 6. 2016

Celostátní závody ČP v letním biatlonu začaly

   Podobně jako před rokem jsme se na start nového ročníku Českého poháru v LB vydali znovu do Letohradu. Díky změně nominačních kritérií, zraněním a nemocem odjelo z Jílového jen 5 žáků a 9 dorostenců a juniorů. To ovšem neznamená, že bychom byli odsouzeni k neúspěchu.

   Sobotní prosluněný den patřil sprintu. Během dopoledne se na pěkně připravených tratích utkali s časomírou dorostenci a dospělí. Všichni si udělali radost hlavně nad očekávání dobrými střelbami. Výsledkově se většina z našich udržela minimálně kolem poloviny startovního pole. Výborného výsledku dosáhl Viktor, který získal zlatou medaili v kategorii juniorů. Odpolední závod žactva byl podobně úspěšný. Všichni závodníci ukázali, že se jim v současnosti střelecky daří.  I díky tomu získal Šíma 4. příčku v žácích B, Nina potom 6 příčku v žákyních C.

   Podobný závod byl na programu i v neděli. Na střelnici dokonce měli závodníci k dobru 3 náboje navíc stejně jako při štafetě. Ne všem ale tato výhoda pomohla k lepšímu výsledku. Dnes to bylo na střelnici o trošku horší, zato se ale po několika dešťových přeháňkách lépe běželo. A tak byly naše výsledky podobné těm včerejším. Dnes se nejvíce dařilo Natce, která si doběhla pro stříbrnou medaili. Výborného 5. místa dosáhl ve veteránech také Tomáš Trpi starší.  Pěkné 13. místo získala i Nina a na 15. místo si polepšila Verča. Prostě pěkný závod.

bart8484.jpg

   Těď se už těšíme na příští sobotu, protože pořádáme další regionální závod na Chatě Mír v Jílovém. Doufáme, že přijdete v hojném počtu nejen zafandit, ale také si zasoutěžit v krátkém závodě pro příchozí.

Míra

 

28. 5. 2016

Od dubna do května

Jaro je v plném proudu a ani my nezahálíme. Máme za sebou již několik závodů, ve kterých jsme prověřili naše dovednosti.

Byli jsme v Kadani, kde bylo jaro ještě chladné, ale přesto mnozí zabojovali a hned v tomto závodě si zajistili bodové postoupení. Zajímavého výsledku dosáhla Káťa Rychnovská s Denisou Švirlochovou, které se shodnou střelbou a shodným časem obsadily třetí místo. Výborného výsledku dosáhl Šimon Škaloud (2. místo), pochvalu zasluhuje také Ema Škaloudová a Matyáš Paraska. 

Následoval závod, který jsme jako klub pořádali. Byl to dubnový víkend 23.4.-24.4. 2016. V Boleticích není nouze o překvapení, a tak těsně před závodem se díky lesním hospodářům měnily tratě a nutno říci, že jsou skvělé a i při tréninku je využíváme. Po oba víkendové dny všichni biatlonisté podávali skvělé výkony a byla radost se na závody dívat. Z našich si nejlépe vedl František, Zdenda, Viktor, Tomáš, Káťa, Jirka, Aňa a Ája.

Někteří z nás zavítali o týden později na závody do Plzně. A ještě tentýž den stihli řádně oslavit čarodějnice na chatě Mír.

Nutné je vyzdvihnout výsledek Niny Rambové ve Starém Městě pod Landštejnem, která si v silné konkurenci závodnic vůbec nevedla zle a obsadila krásné druhé místo. Stále se tato usměvavá slečna zlepšuje a posouvá v žebříčku mezi ty nejlepší závodnice.

Jednou z dalších našich závodních zastávek byl Kamenický Šenov, kde nás tentokrát přivítaly tratě městem a byly pěkně náročné. Z kopce, do kopce, uličkami města, polem, ne polem, všichni jsme si to užili. A to už byl květen a přiblížily se nám další důležité biatlonové soutěže.

Jako třeba Jablonec nad Nisou. Zima pocitová byla horší než při závodech v zimě. I sníh místy poletoval a to byl 15. květen. Bojovali jsme na tratích se zimou, deštěm a na střelnici s větrem a i přes dlouhé čekání na odpolední závod jsme si šáhli na kovy nejcennější (Nina Rambová - 2x první místo). Závodů se účastnili také naši nejmenší a všichni se moc snažili a někteří dosáhli skvělých výsledků.

Poděkování za tak skvělý jílovský tým patří trenérovi Mírovi a jeho svěřencům, kteří dělají, co mohou, aby byli stále lepší, Mílovi, který perfektně připravuje ty nejmladší a trpělivě jim vštěpuje lásku k biatlonu a Tomášovi Trpi ml., který honí dorostence a dospěláky a zásluhou těchto lidí má 23 jílovských závodníků postup na první český pohár, který se bude konat 4.-5.6.2016 v Letohradu. Mezitím se však ještě utkáme se soupeři v Ruprechticích.

Zdeňka

6. 4. 2016

S jarem začínáme uklízet a "rekonstruovat".

   Zima je pryč, je čas připravit si tréninkové areály na nový rok. V sobotu jsme se sešli v Jílovém. Zametli jsme pěšinky a pustili jsme se i do regenerace hřiště, kde pravidelně střílíme. V červnu tu budeme dělat regionální závod žactva, už se těšíme, jak budeme mít připravnou naši "novou" střelnici.

bart6243.jpg

   Příští sobotu budeme upravovat areál v Boleticích.

Míra