Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení podzimní části 2018

7. 11. 2018

Hodnocení tohoto podzimu je pro mě trochu složitější, protože díky pracovnímu pobytu na Kubě jsem byl přítomen pouze na 6 zápasech, o průběhu ostatních 7 vím pouze z doslechu. Jsem rád, že se nám podařilo udržet výkonnostní vzestup a nakonec jsme dosáhli nejlepšího podzimního zisku 26 bodů. Přesto si nemohu pomoct, ale já osobně myslím, že toto mužstvo má ještě na víc. Podařilo se nám udržet základ kádru z minulé sezóny, odešel pouze Martin Gron, ale ten už stejně v závěru jara nehrál. Tým navíc získal kvalitní posily, ze Ždírce přišel zkušený Zdeněk Pleva, z Chotěboře se vrátil odchovanec Tomáš Kohout a z Přibyslavi přišel nadějný Jakub Kasal. Je třeba říct, že se všichni tito hráči osvědčili a zvedli kvalitu na svých postech. Naopak na podzim vůbec nenastoupili  Vláďa Pleskač (ragby), Jan Beránek (florbal) a Petr Machek (zranění). 

První 3 zápasy jsme vyhráli a se skórem 11:2 jsme byli na čele tabulky. Poté přišla série 3 remíz, přičemž domácí remízu s Rozsochatcem B a remízu v Habrech, kde jsme byli lepším týmem považuji za ztrátu. Na vítěznou vlnu jsme se vrátili vysokým vítězstvím s Mírovkou, ale poté přišla další remíza v Borové. Až v 9. kole došlo k přerušení naší série utkání bez porážky (spolu s jarem 10 utkání) a doma jsme podlehli Malči. Tuto ztrátu jsme dokázali vykompenzovat výhrou ve Hněvkovicích, ale v dalším kole jsme opět doma jen remízovali se Sobíňovem. Poslední dvě utkání jsme naštěstí dokázali vyhrát a udržet kontakt s čelem tabulky.

Nakonec jsme skončili na 2. místě tabulky se ziskem 26 bodů a ztrátou pouze 1 bodu na vedoucí Šlapanov. V této chvíli nikdo neví, kolik mužstev bude postupovat, ale protože v 1.B třídě skupině A je 11 týmů z okresu, tak je velmi pravděpodobné, že víc než jeden tým to bude těžko. Na druhou stranu viděli jsme jak různé reorganizace a odhlašování mužstev s tím v minulých sezónách dokázaly zamávat. Těžko lze také předpovědět, kolik mužstev bude sestupovat, ale vzhledem k situaci v I.B třídě bych řekl, že by to mohly být 3 týmy. Ale náš bodový základ je solidní a tak věřím, že se nás tyto starosti týkat nebudou. 

 Již tradičně nám docela dobře fungovala obrana a nakonec jsme se 16 góly skončili na 2. - 3. místě. A to nás tentokrát v několika zápasech moc nepodrželi brankáři a dostali jsme několik opravdu zbytečných gólů. Nebýt jich tolik, určitě jsme v tomto ohledu byli nejlepší. Opět tradičně horší to bylo se střílením gólů, těch jsme dali 34 (což je však oproti minulým sezónám zlepšení) a to stačilo na 4.-5. místo. Nejlepšími střelci se stali Luboš Sobotka a Lukáš Souček, shodně s 6 góly. 

Teď bych se ještě rád zamyslel nad situací v naší soutěži. V čele je tým Šlapanova, kterému velmi prospěl návrat zkušených hráčů ze zaniklého Lubas sportu. Za námi na třetím místě je Rozsochatec B, který těží z kvalitních nedávných dorostenců. Pouze 4 body na první místo ztrácí týmy Malče (ta je pro mě největším překvapením soutěže) a Sobíňova (ale v tabulce pravdy ztrácejí tyto dva týmy stejně jako my pouze 1 bod). Mezi těmito 5 týmy bude na jaře asi největší boj o postup (ale není vyloučeno, že se do něho při podařené sérii zapojí ještě někdo další). Naopak tabulku s bodovým odstupem uzavírají Veselý Žďár, Libice a Hněvkovice. Tyto týmy si to s největší pravděpodobností rozdají o sestup. Mě docela překvapuje situace Hněvkovic, ale tam nyní mají velký problém se zraněnými hráči, tak se uvidí, jak se dají dohromady. 

Co se týká mládežnických mužstev, tak jsem doufal, že letošní sezóna bude lepší než ta minulá, ale potvrzuje se, že obzvláště starší žáci na krajské soutěže nestačí a na podzim nezískali ani bod. O trošku lepší je situace mezi mladšími žáky, tak doufejme, že budou trénovat a zlepšovat svoji výkonost a postupně se odstup od dalších týmů bude snižovat. Ale je to běh na dlouhou trať, tak přeji hlavně trenérům hodně trpělivosti.

Na závěr bych rád tradičně poděkoval všem hráčům  a funkcionářům, kteří se o fotbal u nás starají a popřál jim, ať si do konce roku od fotbalu pořádně odpočinou a naberou především psychické síly do jarní části.   Fotbalu zdar !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodnocení okresního fanouška

(Pavel Benc, 7. 11. 2018 22:33)

A tabulkou pravdy myslíte, že pozice Sobíňova vás překvapuje? Tabulka pravdy nic moc neříká - pokud tým vyhraje téměř všechna domácí utkání a z venku přiveze aspoň "nějaké body", je jasné, že bude hrát o čelo.

Popravdě letos sám nevím, kdo by měl postoupit. V současné tabulce prvních pěti týmů to podle mě není ani jeden. Možná béčko Rozsochatce. Klub, který před pár lety vsadil na poctivou práci a z týmu pro smích, kam se dřív všichni jezdili pomlátit na drňák, tak je i jeho dnešní béčko možná ve třetí třídě nejlepší.

Šlapanov mě překvapuje - tým kopáčů, zkušených, jejich hřiště je otřesné, hra týmu také o ničem - nákop na útočníky a něco s tím udělejte. Doufám, že na jaře je někdo přeskočí a dál se neposunou, ten trávník je opravdu ostuda a nohy všech tam trpí, pro zdraví to není nic dobrého.

Herně bych vyzdvihl dva týmy, Sobíňov, pak i Českou Bělou, s tím, že váš fotbal je založený i hodně bojovně oproti Sobíňovu a občas spoléháte na to, že to urvete silou a nějak ukopete. Ale jak sám píšete, každým rokem je tam vidět zlepšení a uznávám, že okres byste si možná už letos nebo za rok zasloužili.

Ale bude to těžké, přeci jen polovina okresních týmů už je kvalitativně jinde a pokud se v okresu chytne špatná série, tak se soutěž zachraňuje těžko. Hněvkovice nebo Keřkov budiž důkazem. V trojce byli dobří, ale okres je jiná káva. Pořád to není žádná extra soutěž, ale ten rozdíl tam prostě znát je.

A s Malčí souhlasím - v podstatě hodně podobný tým jako před dvěma lety, kdy si na nich každý dělal body a sestoupili a letos na podzim překvapují v každém zápase. Do okresu se podle mě nehodí a spíš by jim to uškodilo, ale myslím si, že budou zlobit i na jaře.

Každopádně díky za texty, souhrny a hodně štěstí na jaře - je vždy fajn číst si o klubu, kde je nějaký cíl, někdo se o něco stará a ještě o tom informuje ostatní.

Re: Hodnocení okresního fanouška

(Martin Klofáč, 8. 11. 2018 13:00)

Děkuji za pochvalu a objektivní hodnocení vývoje ve 3. třídě, je dobře, že si ostatní můžou přečíst komentář z jiného pohledu.