Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sestava: Kytka - Polreich, Hospodka, Kreidl - Pátek, Klimeš, Běhounek (60. Lébl),    M. Souček - Benc (80. Zadina), Rakušan, L. Souček.
Rozhodčí: Šimon st.
Branky: 3. a 65. L. Souček, 13. Polreich - 26. Bílek
Diváci: 150

Na derby  o čelo tabulky si našlo cestu 150 diváků a mělo se na co dívat. Hosté přijeli posílení o gólmana Fialu (svá nejlepší brankařská léta odchytal v Chotěboři), Pleskače a Bílka. Hned od úvodních minut se hrál fotbal s oboustraným nasazením s úrovní okresního přeboru. Domácí již ve třetí minutě předvedli nádhernou akci, kdy Benc poslal prudký přízemní centr na zadní tyč, kde číhal "ostrostřelec" Lukáš Souček a nedal Fialovi sebemenší šanci - 1:0. Tlak domácích hráčů pokračoval i nadále a herně soupeře přehrával. Ve 13. minutě předvedl svojí specialitu Polreich, když napálil z půlky hřiště skákavý míč a překvapil nejen zkušeného Fialu - 2:0. Tento kousek se mu již povedl loni na podzim proti Úsobí. Po této brance se hrál oboustraně bojovný fotbal, ale akce končili u velkých vápen obou branek. Až se ve 26. minutě ozvali hosté, kteří zahrávali přímý kop, na který si z půlky hřiště naběhl Bílek a z cela volný pohodlně skóroval a nedal Kytkovi šanci - 2:1 O čtyři minuty se dostal do slibné šance Rakušan, ale zbrkle zakončil vedle. Minutu po něm se v "gólovce" oběvil L. Souček, ale tentokrát na Fialu nevyzrál. Po přestávce už nenechali domácí nic náhodě a prakticky soupeře k ničemu nepustili. Ve 48. minutě mohl zvýšit po akci L. Součka Pátek, ale jeho střela se odrazila od břevna na brankovou čáru až skončila v náruči hostujíciho gólmana. V 65. minutě přišla další nádherná akce domácích, kdy Rakušan poslal balon do lajny nabíhajícímu Polreichovi a jeho centr zužitkoval opět L. Souček - 3:1. Po této brance přibylo na hřišti nervozity, ale výborně pískající rozhodčí Šimon si ze situacemi poradil a zápas skončil pouze ze žlutými kartami.

"Musím hráče pochválit jak za výsledek, tak i za předvedenou hru. Fotbal se musel divákům líbit. Na hráčích byla vidět vůle a chuť po vítězství, které nás pasovalo na první místo v tabulce. V utkání byli i chyby, hlavně ta při inkasované brance, kdy se nevrátil při standartce se stoperem L. Souček, ale vše napravil dvěma brankami. Mrzí mě zranění Běhounka, který si poranil vazy v kotníku. Doufám, že se už uzdraví po zápase s Vepřovou Sobotka, který laboroval také s kotníkem. Musíme se ještě obejít bez Mazánka a Kubáta, kteří jsou na pozdních dovolených. Z jednotlivců bych vyzdvihl výkony Rakušana, Polreicha a Lébla." zhodnotil utkání trenér Petr Veselka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář