Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEDOKONČENÉ POVÍDKY

 

Naiad

 

Kouzlo citrónových dropsů II

(navazuje na Kouzlo citrónových dropsů I)

 

 

Aneb citrónové bonbóny zasahují podruhé ;)

Posuneme se v ději o dva roky později. Hermiona se Severusem se vzali. Koupili si malý domek v jižní Anglii a žijí šťastně a spokojeně – tedy jestli to v Severusově společnosti vůbec jde. Jenže by to nebyl život, kdyby se neobjevily nějaké ty problémy. První dilema, které musí Hermiona řešit, jsou děti. Všichni mají spokojené rodiny s roztomilými dětičkami a ona najednou pociťuje, že i jí něco k absolutnímu štěstí chybí. Jak ale Severusovi říct, že by i ona chtěla malého Snapea?

A ještě k tomu všemu nastupuje do Bradavic nový profesor Obrany, skoro dokonalý Francouz Jean-Paul, který nemá v úmyslu nic jiného, než udělat Severusovi ze života peklo. A jít přes Hermionu je to nejlepší, co může udělat…

Ale povídka se bude zabývat i někým jiným, protože by to nebyla Hermiona, kdyby neměla samaritánskou povahu a nechtěla pořád někomu pomáhat. Neville je přeci jasná volba. A proč zrovna on? Je mladý, oblíbený, milý, ale přesto tak neskutečně osamělý. Sice se bojí, aby neskončila jako Minerva a Brumbál – bradavická dohazovačská dvojka – ale ani to jí nezabrání, aby zašla do ředitelny a poprosila o citrónovou pochoutku. U ní a Severuse to přeci fungovalo…

A tak Neville, myslící si, že se jeho kamarádka pomátla, dostává dva bonbóny… A kdo společně s ním podlehne kouzlu citrónových dropsů? Nikdo jiný než oblíbená hostinská Děravého kotle, Hannah Abottová.

A abyste se dozvěděli něco z těch dvou uplynulých let, sem tam se objeví ty důležitější střípky z Hermionina a Severusova života.

 

Žánr: Romantika

Pairing: Hermiona/Severus, Neville/Hannah

Období: Po válce (osm nebo devět let, už v tom nemám přehled…)

Omezení: pro jistotu prozatím 12+

Stav: Rozepsaná

Počet kapitol: přibližně 20

Beta-reader: Zaira, Kalynka a Arietis, holky, moc vám děkuju :)

Postavy: Hermiona Grangerová-Snapová, Severus Snape, Neville Longbottom, Hannah Abottová a další…

 

Zaira:

 

Neviditelné pouto

 

Kasiopea Potterová je drobná, krásná, černovlasá dívka s tmavě modrýma očima. Společně se svým bratrancem a Poberty nastupuje do šestého ročníku v Bradavicích. A ačkoliv doteď žila v Americe, zdá se, že zná několik dalších studentů Bradavic. Ale jak je to možné a proč vlastně musela žít v Americe, tak daleko od svého milovaného bratrance?

Žánr: romantika/drama/a občas i pokus o humor

Omezení: 12+

Období: generace Pobertů, šestý ročník

Počet kapitol: nemám odhad :)

Stav: pozastavená

Beta-reader: Naiad a moc jí děkuju :)

Postavy: Kasiopea Potterová (AUTP), Daniel McGregor (AUTP), Poberti, Lily Evansová, Severus Snape, Lucius Malfloy a další …


 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

beta-reader

(Karol, 17. 4. 2012 16:30)

Ahoj, strašně dlouho hledám a nemůžu najít, nevíte, kde by byl nějaký volný a ochotný beta-reader?

Re: beta-reader

(Naiad, 17. 4. 2012 16:46)

Sice jsem už dlouho sama nic nenapsala, ale třeba by mě to zase dodalo inspiraci psát. Pokud máš zájem, abych to dělala já, kontakty jsou tady na stránkách.
Naiad :)

Uáááá

(Zase já, 28. 2. 2012 23:23)

Rychle další u obou povídek....