Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zkoušky RH-E v Polné u Jihlavy 12.4.2004

.

Rozhodčí: Petr Staněk z Hradce Králové, viceprezident SZBK

.

Vedoucí zkoušek: Irena Bartoňová

.

Účastníci: Hana Nosková, Alena Bartoňová, Jiří Dvořák, Lenka Dvořáková, Romana Jozlová.

.

Zkoušky RH-E byly první záchranářské zkoušky, které jsme připravili na kynologickém cvičišti v Polné a mohu snad říci, že velmi kvalitně a odpovědně. Zásluhu na tom mají především místní, tedy Lenka a Jirka Dvořákovi.

Terén na stopy byl dokonalý –  díky neomezenému prostoru byly stopy nejméně tak dlouhé, jak vyžaduje zkušební řád, v několika případech i o něco delší. Na stopách jsme se opravdu vytáhli a na pana rozhodčího udělali ten nejlepší dojem. Jediná stopa pod 90 bodů byla u Huggie Lenky Dvořákové, ale to jen proto, že fenka byla zvědavá na vše kolem a měla tendenci jít s vysokým nosem – známka toho, že taková stopa je pro ni příliš snadná. Ostatní dostali 91 bodů – Deli Hanky Noskové, 99 bodů – Nessi Alenky Bartoňové, 93 bodů Sorbo Jirky Dvořáka a 95 bodů Bessi  Romany Jozlové.

Pak jsme se přesunuli na cvičiště, kde se pokračovalo poslušností. Zpočátku jsme měli s panem rozhodčím menší nedorozumění kvůli možnosti velení u poslušnosti, ale vše se rychle vyřešilo a všichni psi zkoušku dokončili.

Při závěrečném hodnocení jsme vyslechli velkou pochvalu za výborně připravené psy a dobrou organizaci zkoušek a to nás, jako začátečníky v záchranářské kynologii, velmi potěšilo a povzbudilo k další práci.