Jdi na obsah Jdi na menu
 


Memoriál Lucie Bartoškové


Želiv 8. - 9. května 2004


Před dvěma lety tragicky zahynula při dopravní nehodě Lucie Bartošková, členka ZBK Vysočina. Měla život před sebou, se spoustou plánů, ale jedním smutným okamžikem všechno skončilo. Na místo tragedie se dostavil člen PJ se záchranářským psem, který si na místě nehody nevěděl rady. Situace byla opravdu velmi složitá.

Trochu jsme zaváhali, ale letos jsme připravili první interní sportovní závod - Memoriál, kterým jsme chtěli uctít památku Lucie. Prožívali jsme tragédii matky, která je naší členkou. Do dnešního dne není tento případ uzavřen.

Jako nový terén pro memoriál byl vybrán zámek v Červené Řečici. Je neuvěřitelné, jak nám vyšel správce zámku pan Jedlička vstříc k celé akci, patří mu velké poděkování. Akce byla řádně nahlášena všem institucím. Překvapením pro nás, ale byla osobní návštěva ředitele Krajské veterinární správy Jihlava. Jako vždy byli prohlédnuti psi a očkovací průkazy.

Rozhodčí paní Eva Ištvánková poctivě s pomocníky připravila terén. Nakonec i to počasí nám přálo. Soutěžící cvičili podle ZZP 1 a ZZP 2. Mimořádná soutěž byla v označení MP. Chtěli jsme, aby se závodu zúčastnili i mladí, nezkušení psovodi se psem bez zkoušek a v některých případech jsme byli z jejich výkonu překvapeni. Tento závod byl pro ně velkou motivací.

Tomu, kdo měl splněný limit byla zapsána zkouška. Napnutá atmosféra celého závodu, nervozita mezi členy a překvapení z výkonu psů je obrovská zkušenost k nezaplacení. Na základě vyhodnocení jsme se usnesli tento Memoriál příští rok nahlásit jako národní akci pro SZBK ČR.

Blahopřejeme všem úspěšným, ale velké poděkování patří i pomocníkům a závodníkům, kteří se tohoto memoriálu zúčastnili a načerpali zde cenné zkušenosti.

Nejlepší speciál ZZP 1:
1. místo - Dvořáková Lenka, BO - malinois Huggie , 188 bodů
2. místo - Bartoňová Alena, sheltie - Fair Play z Ďáblovy studánky, 187 bodů
3. místo - Florian Luboš, LR - Gwen ze zámek Rybry, 185 bodů
4. místo - Levová Alena, GR - Claude Hradecký poklad, 177 bodů
5. místo - Dvořák Jiří, dobrman Sorbo, 168 bodů
6. místo - Lhotská Hana, NO Black Z města sklářů, 153 bodů

Nejlepší speciál ZZP 2:
1. místo - Bartoňová Irena, HW - Barborka Od hrnčířského kruhu, 161 bodů
2. místo - Kralertová Věra, KV - Odrey Radinie, 146 bodů
3. místo - Krupičková Jitka, NO - Asta , 88 bodů

Vyhodnocení MP:
1. místo - Bartoňová Irena, HW - Barborka Od hrnčířského kruhu
2. místo - Levová Alena, GR - Claude Hradecký poklad
3. místo - Bartoňová Alena, Sh. - Fair Play z Ďáblovy studánky