Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 9. 2014

Překážkářka Zuzana Hejnová otevřela svoji Akademii sportu

 

Na pražském Střeleckém ostrově dne 25.9. proběhlo otevření Akademie sportu Zuzany Hejnové. Děti ve věku 6-11 let, které měly zájem, se mohly rovnou na místě přihlásit, anebo si v danou chvíli pouze jednorázově zasportovat s naší světovou šampionkou na 400 m překážek z roku 2013 z Moskvy. Atletika všelijak byla také při tom!

S organizací této akce pomáhal její otec Pavel, matka Alena,   sestra Michaela ( exkluzivní rozhovor s Michaelou Hejnovou zde:https://atletikavselijak.estranky.cz/clanky/soucasny-zivot-byvalych-hvezd/byvala-vicebojarka-michaela-hejnova--uz-zije-bezny-zivot-pracujicich.html), někdejší známá vícebojařka, přítel Jan, a také někdejší atlet a poslední dobou spíše trenér Richard Svoboda.

Děti, které na Střelecký ostrov dorazily, si po registraci na mítink, eventuálně do nově vznikající Akademie vyzvedly kartičku, do níž získávaly záznamy o vykonaných disciplínách. Nejprve se ale s Hejnovou řádně rozcvičily, a pak si mohly vyzkoušet různé sportovní disciplíny, jako byl hod raketkou na cíl, překážkový běh, anebo skok do dálky z místa.

A jak viděla zahájení své nové aktivity sama Zuzana, to nám prozradila po skončení slavnostního otevření své Akademie: „Na to, že jsme podobnou akci dělali poprvé, jsem docela spokojená. Uvidíme, kolik dětí se ještě dále přihlásí, ale myslím že se zahájení povedlo.O tom, že tady na Střeleckém ostrově existují podobné prostory, jsme vůbec netušili. Pověděla nám to ale fyzioterapeutka, k níž docházím a která s námi spolupracuje. Je ideální, že vevnitř je tělocvična, a že se toto místo nachází v centru Prahy a je tudíž dobře dostupné. Nyní máme rozjeté kroužky v Liberci a Českých Budějovicích, a nyní plánujeme expanzi do Prahy. O dalších místech neuvažujeme, ale chtěla bych se na některých akcích ukázat osobně a vést přípravu dětí. Postupem času ale může dojít k rozšíření míst, kde Akademie bude fungovat.“

( zdroje informací atletické přenosy České televize, www.wikipedia.org, zápisky během slavnostního otevření Akademie sportu Zuzany Hejnové, a také exkluzivní rozhovor se Zuzanou, vše do článku sestavila Michaela Famfulíková)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář