Jdi na obsah Jdi na menu

Video vládne světu aneb eStránky na YouTube

Pojďme si v krátkosti připomenout, jaké byly hlavní milníky fenoménu videa za posledních několik desítek let. Ano, tušíte správně, bude řeč i o eStránkách.

Mimochodem, zažili jste, resp. pamatujete si, jak se video nahrávalo a pouštělo na VHS kazetách? No nic, zpět k hlavním událostem video-historie:

  1. MTV je název nového hudebního televizního kanálu, na kterém se 24 hodin denně přehrávají hudební videoklipy. První písní, kterou MTV zařazuje do vysílání, je příznačné „Video Killed the Radio Star“ od britských The Buggles. Bylo to minutu po půlnoci 1. srpna roku 1981.
    www.youtube.com/watch?v=Iwuy4hHO3YQ
  2. Video se přesunuje na internet. Do té doby ne příliš známá webová služba YouTube.com pro sdílení krátkých videí se dostává pod křídla firmy Google. Píše se 9. říjen 2006. Zakladatelé služby YouTube sdělují svým příznivcům a fanouškům tuto skvělou zprávu, ano jak jinak, prostřednictvím krátkého videa.
    www.youtube.com/watch?v=QCVxQ_3Ejkg
    Hlavně závěrečná část videa je poměrně zábavná, po oficiálních slovech, která musí zaznít, se nakonec Chad a Steve dobře baví. Mimochodem, hoši dostali za YouTube přibližně 1,65 miliardy dolarů (v akciích).
  3. Dne 2. dubna 2008 nahrávají eStránky na youtube.com své první video začínající slovy „Ták tohle jsou eStránky.cz“. Fanoušci a fanynky padají do kolen, protože konečně ví, kde si mají vytvářet vlastní webové stránky.
    http://www.youtube.com/watch?v=xjInM7ZdT6A
  4. Počkejte, že není jasný, jak pracovat s eStránkami? No pokud je to Váš případ, tak tu máme pro Vás speciální DJ edici návodu, jak přidávat příspěvky - články na své webové stránky. Žhavá dance-floor novinka z března 2010:

Stay tuned boyz and gals!

 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář