Jdi na obsah Jdi na menu

S eStránkami jste 5krát člověkem. Tolik jazyků umíme!

V drtivé většině případů si uživatelé na www.estranky.cz vyrábějí stránky určené pro české návštěvníky. Nebyly by ale eStránky moderní služba, kdyby nepodporovaly i jiné jazykové verze, kterých je nyní 5.

Z dotazníku spokojenosti, který jsme nedávno rozesílali a zpracovávali, vyplynulo mimo jiné to, že se o možnosti provozovat webové stránky na eStránkách v různých jazycích málo ví. Přitom nastavit webové stránky tak, aby se ukazovaly v příslušném jazyku návštěvníkům ze zahraničí, není nic složitého. Prvním krokem je povolení jazykových verzí v Ovládacím centru pod položkou Nastavení > Rozšířené > Jazykové verze. Na tomto místě je vždy přednastavena volba „Nezobrazovat jazykové verze na www stránce“, kterou zrušíme odškrtnutím, čímž jazykové verze povolíme.

jazyk-verze-1.png

V dalším kroku přidáme jazykovou verzi. Kromě češtiny máme na výběr angličtinu, slovenštinu, maďarštinu a němčinu. To je poměrně bohatá směsice evropských jazyků, ze které lze vytvořit jistě zajímavý výsledek na webu.

jazyk-verze-2.png

Pokud si nebudete vědět s něčím rady, podívejte se do nápovědy, kde najdete detailnější postup, jak jazykové verze využít.

 

Komentáře

  1. Aleš - Jak to funguje..
    19. 12. 2011 15:50

    Jestli to chápu dobře,do přednastavených jazyků bude text obsahu stránek přeložen automaticky a případné další verze si musí každý přeložit sám?
    A druhý dotaz - je doporučeno po přidání jazykové verze stránky zálohovat v původní verzi..ale to jde jen v placené verzi, takže ostatním je to k ničemu a riskují krach (smazání dat..),příspěvků-obsahu svých stránek? Fungují vůbec jazykové verze u neplacené verze stránek?

  2. eStránky.cz - Re: Jak to funguje..
    19. 12. 2011 15:56

    Obsah stránek se nikterak automaticky nepřekládá. Jazyková verze je námi přeložené výchozí texty jako jsou popisky v sloupcích, nadpisy atd. OBSAH si tvoří vždy majitelé stránek.

    Jazykové verze jsou dostupné pouze v placených programech.

  3. Jana Dvořáková - Re: Re: Jak to funguje..
    4. 1. 2012 13:09

    Já placenou verzi mám a přesto se mi do angličtiny přeložily pouze nadpisy některých rubrik(ani ne všech).
    Takto si tedy "jazykovou verzi" opravdu nepředstavuji.Pokud ji už jednou nabízíte, dělejte to prosím pořádně!
    Z jazykových verzí bych dále uvítala světové jazyky jako je například španělština.
    Naopak vůbec nepotřebuji slovenčinu či magyar.

  4. eStránky.cz - Re: Re: Re: Jak to funguje..
    4. 1. 2012 13:33

    Jano, jak byste si představovala, že má jazyková verze jinak vypadat? Přece vám nemůžeme překládat váš obsah.

  5. Josef Seehák - pochvala
    19. 12. 2011 16:05

    Super,
    ještě prosím ruštinu :-)

    Radostné vánoce přeje Josef Seehák

  6. Kiwira - Jazyková verze
    13. 11. 2011 7:42

    No i já jsem na tom tak, že neumím kromě ruštiny a polštiny žádný jiný jazyk. Přesto si troufám stránky dělat i v angličtině . Využívám k tomu překladač Google , který sice ideálně text nepřeloží. Návštěvníci webu však vědí, že k překladu používám překladač , neboť jsou informováni o této skutečnosti hned v záhlaví anglické verze stránek.
    http://www.aveoldtimer.com/
    Mirek

  7. Zdenek - Jazyková verze a její zobrazování na stránkách
    3. 11. 2011 21:40

    Nastavil jsem si jazykové verze (angličtinu a němčinu), jenomže se nikde nezobrazují symboly vlaječek, na které by se mělo při použití verze kliknout?
    http://www.multiweblog.estranky.cz/

  8. Eliška - Ruština
    27. 10. 2011 21:24

    Já se zatím domluvím plynule jen s rusky hovořícími klienty, proto jsem jazykové verze nevyužila. Bojím se, že by přišel Maďar a chtěl ošetřit zarostlý nehet - jak bych se domluvila? Jinak je to pro ostatní uživatele určitě veliké plus.