Jdi na obsah Jdi na menu

Oživte své příspěvky obrázkem nebo celým fotoalbem

Říká se, že obrázek vydá za tisíc slov. Takže pokud se nechcete upsat k smrti, vložte do svého příspěvku obrázek nebo rovnou celou fotogalerii. Ušetříte si tím práci a potěšíte také návštěvníky svých stránek.

Možnosti jsou v zásadě dvě:

  • vložíte do textu obrázek – když chcete přidat menší počet fotek
  • k článku přidáte celé fotoalbum – vhodné pro přidání většího počtu fotek

Obrázek v textu

Tato možnost spočívá v prostém vložení obrázku, který máte uložen na svém počítači, do textu příspěvku. Stačí kliknout na ikonku pro vložení obrázku, naskočí okno, kde vyberete požadovaný obrázek – soubor, který se podle daných možností (zarovnání, velikost apod.) vloží do textu.

vlozeni-obrazku.png
toto je příklad vloženého obrázku

Tuto variantu využijete, pokud budete chtít v článku ukázat spíše menší počet obrázků, řekněme 1 až 3. Vkládání obrázku přímo do textu použijete také v případě, že obrázek bude ilustrovat nějakou situaci či objekt, o kterém je v textu řeč, a vy budete chtít, aby byl obrázek na přesně definovaném místě v rámci celého textu.

Přidání fotoalba

K příspěvku lze přidat také celé fotoalbum, které může obsahovat menší či větší počet fotek nebo obrázků. Pokud budete například v příspěvku popisovat, jak úžasnou dovolenou jste na Havajských ostrovech na konci listopadu zažili, bude asi nejvhodnější pro ilustraci vložit k příspěvku celé fotoalbum zobrazující vaši osobu na pláži s náhrdelníkem z orchidejí, v moři při koupání, na surfařském prkně, při večerním tanci, v objetí s domorodými chlapci a dívkami a tak dále a tak dále. Pak určitě použijte fotoalbum.

vlozeni-alba.png
toto je druhý příklad vloženého obrázku

Fotoalbum k článku přidáte při jeho editaci, jak ukazuje obrázek. V nabídce „Připojit fotografie“ vyberete ze seznamu požadované album, v našem případě „testovací“ album „Mobilem“, které se tak automaticky připojí k článku. Výsledek můžete vidět dole pod tímto textem.

 

Náhledy fotografií ze složky Mobilem

Komentáře

  1. Petr - Počet obrázků
    28. 11. 2013 12:52

    Zdravím, je nějak omezený počet vložitelných obrázků? Případně jde jejich počet zvýšit nějakým příplatkem?

  2. eStránky.cz - Re: Počet obrázků
    28. 11. 2013 13:01

    Dobrý den, počet obrázků je omezen. Nevím v jakém programu se Vaše stránka nachází. V placeném programu je možné počet obrázků navýšit. Doporučila bych Vám si přímo v Nastavení - Rozšířené - Obrázky - smazat všechny obrázky, kde máte uvedeno nenalezen v textu tím se Vám uvolní kapacita pro vkládání dalších obrázků.