Jdi na obsah Jdi na menu


Vážení singularisté, milí hosté, máme za sebou 9. rok platného Lesního hospodářského plánu s těmito provedenými pracemi:

těžba ..................1003m3
zalesňování ...........5000Bk, 8000Sm
vyžínání ................8,60ha
nátěr....................7,80ha
oplocenka ............300bm
prořezávka ...........4,00ha
výsek než. dřevin...3,20ha

Kromě těchto prací ale také nezapomínáme na další činnosti jako je údržba skládek a svážnic V loňském roce jsme se museli vypořádat s velkou sněhovou kalamitou, která více či méně zasáhla veškeré smrkové porosty ve věku 20-30let. Zpracování této kalamity je poměrně časově i finančně náročné, tržba z prodeje slabých surových kmenů nepokryje náklady ani z 50%.
Takto bylo vytěženo a následně prodáno 160m3 dříví o které byla navýšena plánovaná těžba pro rok 2006. Naštěstí letošní lednový orkán kyrill zasáhl naše porosty jen velmi okrajově a výše nahodilé těžby nepřevýšila běžná období minulých let, jednalo se celkově o 80m3. Loňské suché jarní počasí částečně postihlo čerstvě vysázené sazenice,úhyn se pohyboval kolem 30%, takže v letošním roce jsme nuceni poměrně hodně vylepšovat. Letošní rok 2007 je posledním rokem kdy hospodaříme podle stávajícího LHP. Od příštího roku pojedeme již podle nového, který pro nás zpracovává pan Ing. Pavel Viačka, s nímž jsme uzavřeli v loňském roce smlouvu o dílo. Návrh nového LHP by jsme měli mít k dispozici na podzim a již schválenou konečnou podobu na začátku příštího roku. Případné dotazy jsem připraven odpovědět v diskuzi. Děkuji za pozornost.

Zpracoval : Ing. Miroslav Macík