Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2017

27.12.2017 Díky dárkyni a skvělému týmu Slezské humanity, o.p.s. v Českém Těšíně jsem se mohla i já zapojit do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.

img_20171227_105357.jpg

 

Závěr roku je hodně pracovní: plním své závazky v canisterapii. Dokončuji sérii setkání se staroušky v Seniordomy Pohoda  v Třinci, realizuji poslední návštěvu v roce 2017 v rodině stálé klientky Pavlínky.

 

17. 11. 2017 Klubová oblastní výstava RK CZ v Kelči (Club regional show of retrievers) - mise splněna :), Erna změřena a zapsány zuby. jako vždy výborně připravená výstava s milými dárky.

Navzdory mým pochybám zda jet či nejet se nám dařilo:
DJANGO Maminčino štěstí v mezitřídě - V1, CC, Oblastní vítěz (Exc.1, Winner of intermediate class males, CC, Club Regional Winner, judge Radim Kašpar)

ANTONIO Maminčino štěstí čestné třídě - V1, VT, moc hezký posudek (honour class males, Exc. 1, judge Radim Kašpar)

ERNA Maminčino štěstí ve třídě mladých - V2 (junior class females, Exc. 2, judge Miloš Kašpar)

BABETA Maminčino štěstí ve třídě veteránu i přes hendikep nezahojeného zranění - V1, VT (Ecx.1, Winner of veteran class females, judge Miloš Kašpar)

Toto byla poslední naše výstava v letošním roce, takže pro mne velmi potěšující zakončení výstavní sezóny. heart

 

9. 11. 2017 World Dog Show 2017 Leipzig. Rozhodčí Aidan McKiernan z Irska.

DJANGO Maminčino štěstí v Intermediate Class Males získal hodnocení Excellent 2, res.VDH-CAC (2. z 13 psů ve třídě).

Jsme neskonale šťastní a hrdí! Byly to opravdu velké nervy, sledovali jsme to on line. Bez Bětky a jejího vynikajícího handlingu a ochoty vzít Djanga s sebou by to nešlo....lebedím si na nemocenské doma u PC.

django-na-wds.jpg

 

 

10. 10. 2017  Jupíí!!!
Dneska mi psala Eva Hromádková: "I já mám letošní OVVR za sebou a vedla jsem jednoho super flata. Bylo to moje, vlastně Maminčino štěstí. Celou dobu, co jsem ho tu měla na výcvik, jsem ti chtěla napsat, že je to strašně fajn pes. Taková skvělá, milá flatí povaha. Kéž by takoví byli všichni. Na psa možná i moula, ale lepší než agresor. Ale když ho u nás napadl jeden pes, tak bránit se uměl, ale sám nikdy nic nevyprovokoval. Spíše byl s každým kamarád. Na práci supeer, jen kačeny nechtěl. Ale kdybych mákla, šlo by to, ale nebyl důvod. Spolehlivě nosil a nepouštěl.
Už je ale pryč a kdo ví kdy ho zase uvidím... . "

Múj milovaný Cato Maminčino štěstí (Babeta Maminčino štěstí x Gargamel Oasis of Peace), kterého jsem si vymazlila skoro do 5.měsíce a už už jsme se rozhodovali, že si jej necháme pro jeho vhodnou povahu pro canisterapii....
Na OVVR v Topolné měl všechny disciplíny za plný počet bodů, akorát zvěř do huby nevzal :D , takže 208 bodů.
Evi, moc ti za něj děkuji. Děkuji také majitelce Tereze Nagy a její rodině, že s ním pracují - Cato se připravuje na canisterapeutické zkoušky, má o práci postaráno v psychoterapeutické praxi majitelky.

 

28. 9. 2017 OVVR Chlebovice. Dnešní sváteční den je plný rozporů. Django a jeho OVVR. Nezačalo to dobře - auto ráno ani neškytlo. Ze strašného pocitu beznaděje nás vyvedlo ven poznání, že jsme obklopeni lidmi, kteří ochotně pomohou. Jedině díky Zuzce Lubojacké se manžel dostal včas na místo zkoušek. Máma od 2 malých školáků neváhala ani chvíli a zavezla svým autem mého muže a psa 45 km daleko a pak zpět rychle za rodinou.

Django uspěl a splnil poslední podmínku k uchovnění!

A další dobrý člověk - Ela Kantor - se přijel na zkoušky podívat a dělat koronu (přestože mají špringla a ne retrívra). Ochotně počkala na konec a manžel tedy domů docestoval s ní. Jsem ráda, že jsem přes naší Psí školičku mohla poznat tak prima lidi.

Jak se říká - konec dobrý vše napraví....

 

16. 9. 2017 - Frenštát p R., Lišcí mlýn. Včera jsme si užívali společnosti přátel na Canisterapeutickém víkendu ve Frenštátě, kde jsem ve své přednášce informovala o práci s klientem s kombinovaným postižením. Bylo to tak těžké vměstnat zážitky z 9 let CT práce s dítětem do časového limitu 60 minut.
Děkuji za doprovod manželovi, fletíkům Bibince, Toníkovi a Djangovi.

pavla.jpg

 

2. 9. 2017 Klubová výstava retrieveru RK CZ v Hranicích na Moravě

Rozhodčím  pro FCR byl laskavý a trpělivý pan J. Irvine, majitel a handler úžasného flata, který zvítězil v "Best in Show" v roce 2011 na Crufts v Birminghamu. Crufts je největší a nejprestižnější výstava psů na světě.

K vidění bylo tolik nádherných psů! A zde jsou naše výsledky:

DJANGO Maminčino štěstí (Darling Oasis of Peace x Caci's Dark Chocolate of Love), mezitřída psi - výborný 1, CAC, CC

BABETA Maminčino štěstí (Akita od Lomnických vod x O´Flanagan Vice Versa), třída veteránů, feny - výborný 2

Odchovy:
ESMÉ Maminčino štěstí (Babeta Maminčino štěstí x Flamboyant Rumpus Oasis of Peace) třída mladých, feny - výborný

CESMÍNA Maminčino štěstí (Babeta Maminčino štěstí x Gargamel Oasis of Peace) trída otevřená, feny - velmi dobrý. Cesmínu-Elišku dostihla obrovská únava, celý den bez odpočinku v kennelce, kterou páníčkové nevlastní, byl znát.

DIXIELAND MELODY Maminčino štěstí (Darling Oasis of Peace x Caci's Dark Chocolate of Love), mezitřída feny - abs., příroda je mocnější, začala hárat. V červenci na klubovce v Kelči také absentovala kvůli psincového kašle. Smůla!

kv-hranice---django.jpg

27 8. 2017 Hafiáda v Bystřici nad Olší - den pro pejskaře bez předsudků: poslušnost, vystavování voříšků, ukázky sportů a čiností s pejsky, výtvarné soutěže, soutěže pro psy a zábava. Díky paní Evě Matlochové, že skvělou myšlenku každoročně dokáže zrealizovat, strhne s sebou fůru lidí, bez nichž by to nešlo. Ale bez ní by Hafiáda vůbec nevznikla!
Pohoda všude kolem, všichni chápou, že s úsměvem jde všechno lépe...

Tahle fotka mne dojímá....

hafiada-7.jpg

 

Naši mladí psi procházejí řádnou socializací, Začaly prázdniny a mně dovolená...skoro pracovní. Užíváme si především se psy - ráno psí školička se štěňaty, odpoledne socializace našich budoucích canisterapeutických psů v davu a v hluku:https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Ostrava_v_ulicich_2017/

2festival-v-ulicch.jpg

I v létě dojíždím na canisterapeutická setkání za staroušky ze Senior domů POHODA v Třinci. 

canisterapie-cervenec_02.jpg

5. 7. 2017 Klubová výstava RK CZ  v Kelči , nádherná výstava ve velmi přátelském duchu. Rozhodčí  Beare Andrew (Irsko):

kelc-7-2017--v2--res.-cac-v-mezitride.jpg

Django Maminčino štěstí - (psi, mezitřída), V2, (excellent 2) Res. CAC

 

klubovka-kelc-7-2017--v1-veterani.jpg

Babeta Maminčino štěstí - (feny, veteráni) V1 (excellent 1), na fotkách Patrika Wiedera a Katky Švarcové  Děkuji za snímky.

Erna Maminčino štěstí - (tř. juniorů, feny) VD, (very good)

Eden Maminčino štěstí - (tř. juniorů, psi), VD (very good)

 

 

Mia odešla. Zůstala po ní obrovská prázdnota.crying

 

 

Červen 2017 - léto budiž pochváleno! 

Krásné zprávy: výsledky vyšetření dysplazie loketních kloubů a dysplazie kyčelních kloubů má Django excelentní! (ED 0/0, HD A/A  - MVDr. Decker)

                  

Naše neděle: V sedm ráno v honitbě s Djangem, Ernou a mužem a střelcem. Pak ještě rychle alespoň první partu vykoupat než budou u splavu lidé...Mia, Erna, Babeta a Django.

Miuška a Tonda - velcí kamarádi:

https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Miuska_a_Tonda

(opět nádherné fotky Katky Klimšové)

 

Květen 2017 -  jaro je v plném proudu. Začínáme cvičit v 1. běhu psí školičky pro štěňátka Nezapomínáme ani na naše lovecké psy. https://www.facebook.com/olivie.bischofova/media_set?set=a.10213754237795757.1400463263&type=3

Plánujeme v létě složit  OVVR s Djangem a na podzim s Erničkou a Miuškou.

 

Děkuji kamarádce Katce Klimšové za krásné fotky v klášterní zahradě:

https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/MIA_modelkou

 

Tak nám přišla z Prahy zásilka.....smiley

 

veteran-sampion-cr-tony.jpg

junior-ch.jpg

 

 

29. 4.2017 - Klubová výstava slovenského retriver klubu, Kamenný mlýn (SK), rozhodčí Mrs. Mary O´Donoghue (chovatelská stanice Philipstown, Irsko)

Django Maminčino štěstí ze spojení Caci´s Dark Chocolate of Love a Darling Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný 1., CAJC, Klubový vítěz mladých 2017, BOJ, JBIS

 

5. 4. 2017 - vrh A slaví 10. narozeniny!

5. 4. 2007 na Zelený čtvrtek spatřili světlo světa potomci Dogího (O´Flanagan Vice Versa) a Hedy (Akita od Lomnických vod). Hedunka vychovala ve svém prvním vrhu 11 štěňátek. S většinou majitelů jsme stále v kontaktu a tak kromě Adélky (Maggie) vím, jak se mají. Bohužel, už 3 "štěňata" odešla za Duhový most - Alf zahynul při autonehodě ve věku necelého roku, Agnes zemřela v 5 letech na torzi žaludku a Amadeo 9 letech života jednoho dne nevítal svého pána při návratu z práce… náhlé nevyjasněné úmrtí. Antonio, Augustus, Albert, Angelo, Amálka, Amanda, Arabela jsou sice už někdy trochu pomalejší, ale zdraví a užívají si her a mazlení s páníky. Všem blahopřejeme!!!

dort.jpg

Slavíme se zpožděním! Skoro jako když pejsek s kočičkou pekli dort - jsou v něm jenom samé dobré věci. Korpus z listového těsta, na něm masíčko z kuřecích prsíček zalité želatinou ve vývaru, obarveným červenou řepu. zdobení je z netučného tvarohu. Za kvalitu ručí mojí fletí pomocníci Erna, Mia a rekonvalescent Babeta.

 

5. 4. 2017 - Radovala jsem se, jak se nám daří dostat naši smečku z různých neduhů ven. Babeta mne dneska vyvedla z omylu: zrovna leží na kapačce, má za sebou operaci torze žaludku a sleziny. Děkuji MVDr. Kovářovi za rychlý zákrok a i za to, že mne s ní dopravil na veterinu - jsem nemotorizovaná. Dneska při nás stálo vícero andělíčků strážníčků, když už se to muselo přihodit... (Stalo se to před mým odchodem do práce)

 

12. 3. 2017 - Moje malé radosti tento týden. Děkovný mailík od majitelů starého pejska, kterého jsem ošetřila....kresba dívenky, která čekala, aby mi ji předala osobně...docela dobré zdraví psů v naší smečce...

Takto vidí naši chovatelskou stanici malá dcera kamarádky, která s námi chodí cvičit s jejich labradorkou.

17309951_10212583744734162_2038566742864338273_o.jpg

6. 3. 2017 - Erna byla poprvé canisterapii -  ve školní družině s maminou Babetou. Ve svých 7 měsících samozřejmě nepracovala, ale pouze se zapojila do těch činností, které ji bavily.

17159133_10212506632846413_2872014022890451413_o.jpg

4. - 5. 2. 2017 DuoCACIB Brno - tak jsme se vydali na jih a v kufru kombíku se  vezli 4 psi. Letošní výstavní víkend byl pro nás překvapující a potěšitelný -Toník si dodělal titul Českého veterán šampióna, Django v 11 měsících titul Junioršampióna ČR.
Django nás překvapil svými úspěchy v závěrečných soutěžích.

Rozhodčí byli nesmírně milí ke zvířatům i k lidem. Mají můj obdiv, měli opravdu hodně psů k posuzování a nedali ani gestem najevo netrpělivost, únavu.....

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/DuoCACIB_Brno_2017/

 

DJANGO Maminčino štěstí - 11 měsíců, třída mladých,
sobota: V1, CAJC, BOJ, BOS, jBIG, nominace Cruftś 2018 (rozhodčí Martin O´Donoghue - Irsko) 

 neděle: V1, CAJC, BOJ, BOB, jBIG, BIG (rozhodčí Henric Fryckstrand - SWE)

 

ANTONIO Maminčino štěstí - 10 let, třída veteránů
sobota: Výborný 1, BOV (rozhodčí Martin O´Donoghue - Irsko)
neděle: Výborný 1 (rozhodčí Henric Fryckstrand - SWE)

 

DARLING Oasis of Peace - 8,5 roků, třída veteránů
neděle: Výborný 2 (rozhodčí Henric Fryckstrand - SWE)
 

ERNA Maminčino štěstí - 6 měsíců, třída dorostu, nejmenší a nejdrobnější fenečka ze všech

sobota: byla na své první výstavě vůbec, Velmi nadějná 4 ze 6 fen (rozhodčí Martin O´Donoghue - Irsko)

neděle: Nadějná 3 ze 3 fen (rozhodčí Henric Fryckstrand - SWE). Krásný posudek začínal mile "Sweet puppy...."

 

7. 1. 2017 Hanácká národní výstava psů v Brně.

Django Maminčino štěstí, třída mladých (rozhodčí Peter F. Berchtold, Rakousko) – V1, CAJC, BOJ, BOS, Junior BIG, Junior BOD. Děkuji Bětce Vrublové,Báře Křížové a všem, kteří nás podpořili a pomohli.

Dnes ráno při teplotě - 24°C jsme vyrazili do Ostravy na dlouho plánovaný seminář Fr. Šusty. Po náročném prvním týdnu roku 2017 - pracovně, organizačně - jsem byla ráda, že náš 10 měsíční flatí klučík Django byl svěřen do péče "tety Běty" a zabojovali spolu na Hanácké výstavě psů v Brně. Paradoxem je, že jsem jej málem nestihla přihlásit, vyšlo to tak tak. Výsledek je úžasný, pro nás překvapivý: Django je sobotním sběračem titulů - juniorský Vítěz dne!

https://www.youtube.com/watch?v=Z4kGVcEPZjU

https://www.youtube.com/watch?v=gjfxAvHHtuI

https://www.youtube.com/watch?v=n506Pnr-orA

This morning at - 24 ° C, we went to Ostrava for the long-planned seminar Fr. Šusta. After a busy first week of 2017 - study, organizationally - I was glad that our 10-month Flat boy Django was entrusted to the care of "Aunt Bess" and fought together on Hanácká Dog Show in Brno. The paradox is that I almost did not make it to log on. The result is astonishing, surprising for us: junior Best of Day!

Django Maminčino štěstí, junior class (judge P. Berchtold, A) - V1, CAJC, BOJ, BOS, Junior BIG, Junior BOD

hanacka-nvp--2017-django-junior-big-8.-skupina--bod-junior.jpg

15965500_10211936134304306_74273464896362403_n.jpg

 

Někteří lidé se diví, proč máme tolik psů. Tak to osud chtěl.

Každý pes, kterého jsme si pořídili, je pro nás láska a závazek po celý jeho život. V dobrém či zlém. Neopouštíme je, když onemocní nebo už nemohou pracovat a necháváme je důstojně a s péčí dožít. Máme 2 veterány, brzy se dostane do tohoto věku další fena... ve výcviku k práci v myslivosti a canisterapii máme 2 odrostlá štěňata. Další je zachráněný nalezenec....a tak bych mohla pokračovat ve výčtu. V první řadě, my jsme tu pro ně, ne naopak. Vracejí nám to každodenně svou oddaností tak, že si život bez nich nedokážeme představit, přestože jsme se dobrovolně vzdali dalších koníčků. Nevysáváme my je ani oni nás, předáváme si pozitivní energii vzájemně a dobrovolně. Takový je náš směr a přístup k životu.

15741162_10211860086843167_5127636368603586940_n.jpg

smecka.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

pf-2017.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------