> ARMY TÁBOR - Report velitele 1 horské divize
Jdi na obsah Jdi na menu

Report velitele 1 horské divize

Z nařízení velitele 1 horské divize,je vyhlášena zvýšená bojová pohotovost. Doplňující informace níže.

Zároveň velitel 1 horské divize oznamuje,že v termínu 1-3.6.2012 proběhne krátké dobrovolné vojenské cvičení, na vojenské základně v Čichořicích. Dobrovolníci se dostaví na základnu do 17:00hod. nebo po předchozím informování velitelství v jiných hodinách.

Cíle cvičení:

1. Revize stavu základny.

2. Obnovení provozu základny.

3. Zdokonalení stupně výcviku mužstva 1HD

4. Seznámení se s plánem na ostré bojové nasazení na hranicích severní a západní provincie, které divizi čeká v letních měsících.

Doplňující informace o vyhlášení zvýšené bojové pohotovosti.

Na základě několika závažných událostí posledních týdnu v severní provincii a na hranicích západní provincie, byla vyhlášena zvýšená bojová pohotovost pro celou 1. horskou divizi. V zimních měsících došlo k narušení základny neznámou skupinou útočníků, s největší pravděpodobností Pačuánských rebelů, kteří poškodili některé technologie nezbytné k chodu základny a to vodovodní potrubí, čističku odpadních vod a bezpečnostní systém.

Dále došlo k napadení jednoho z vysoce postavených velitelů 1HD. V tomto případě s k útoku přihlásila skupina Pačuánských rebelů, operujících v severní provincii. Napaden byl velice brutálním a zbabělím  způsobem v přesile,ozbrojen a zezadu.

Podle informací zpravodajské služby, dochází opakovaně k napadání civilistů a útokům na civilní cíle v severní i západní provincii.

Po zvážení všech těchto informací, rozhodlo velení 1 horské divize o výše uvedených krocích.

 

Dne 24.5.2012, velitel 1. horské divize, generálplukovník Milan Krejsa.