Kořeněná cizrna
6. 6. 2007
Jamieho kořeněná cizrna
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice se vrací", strana 40, Spektrum Grafik, a.s. Bánská Bystrice,2003, vegetariánská kuchyně)170 g sušené cizrny, předem namočené a doměkka uvařené špetka drceného kmínu 1-2 sušené feferonky 1 stroužek česneku šťáva z 1 citrónu sůl a čerstvě umletý pepř olivový panenský olej
Postup přípravy:
Uvařenou cizrnu důkladně rozmačkáme, přidáme rozdrcený mín a rozlučené feferonky. Potom přimícháme prolisovaný česnek a šťávu z jednoho citrónu, aby měl pokrm břink. Nakonec přidáme prolisovaný olivový olej, aby se výsledná chuť trochu zjemnila.
Poznámka DDK:
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice se vrací", strana 40, Spektrum Grafik, a.s. Bánská Bystrice,2003, vegetariánská kuchyně)
Podle Jamieho se jedná o další neuvěřitelně jednoduchý recept na vyloženě božský pokrm, který si stoprocentně zamilujeme. Takto připravenou směs on používá natřenou na tenké pizzové těsto a pak opečené na pánvi takřka dočerna. Může být vynikající náplní také do tortily.Suroviny pro 6 porcí:
Postup přípravy:
Uvařenou cizrnu důkladně rozmačkáme, přidáme rozdrcený mín a rozlučené feferonky. Potom přimícháme prolisovaný česnek a šťávu z jednoho citrónu, aby měl pokrm břink. Nakonec přidáme prolisovaný olivový olej, aby se výsledná chuť trochu zjemnila.
Poznámka DDK: