Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár slov k dění v oddíle a plánu činnosti OPT na podzim 2006

27. 6. 2006

Ahoj kamarádi

Právě jste poštou obdrželi plán činnosti našeho oddílu pro podzimní část roku 2006./Na našich stránkách se objeví v nejbližších dnech. Pozn. J.Š.Suka/ K tomu a k dalšímu dění v oddíle několik poznámek:

1) Doporučujeme pročíst druhou stranu Plánu, zejména část o dotacích, bod 17 "Dotované vlakové výlety", kde dochází k zásadní změně, která směřuje k úsporám finančních prostředků a zjednodušení administrativy.

2) K fámě o tom, že nebudou na podzim dotace na zájezdy sděluji: skutečnost je taková, že PTU (Pražská tělovýchovná unie) má problémy s financováním, neboť Sazka jí dluží značné peníze (mimo jiné financováním Sazka Arény). Takže: PTU zatím na financování sportovní činnosti naší TJ zaslala jen asi třetinu dluhu z loňského roku. Mimo to výnosy z našeho kempu v Braníku letos silně stagnují oproti minulým rokům, takže možnosti TJ na překlenutí tohoto deficitu se zužují. Nicméně nikdy nebylo řečeno, ani se nepočítá s tím, že by se zrušily dotace na sportovní akce v naší TJ. K tomuto zásahu by došlo pouze při mimořádně špatné finanční situaci a ta nenastala. Dotace činí cca 25% z vypočtené ceny zájezdu.

3) Fáma č.2: samozřejmě, že trička k 50. výročí OPT KOTVA jsou k dostání, jsou ve velikostech XL a L a koupíte je buď u Aničky Pešatové, nebo ve vrátnici TJ v Braníku za 110 Kč. Kromě toho, že trička jsou velice pěkná a budou Vám slušet, koupí prokážete svůj vztah ke svému oddílu a TJ. K dostání jsou totiž rovněž trička naší TJ k jejímu 80. výročí, v barvě modré (už jen velikost XL) a v barvě bílé (parádní do města, velikosti XL a L), rovněž za 110 Kč. Podpořte tedy rovněž svoji mateřskou TJ, tak jako to udělali naši členové Eva Vachtlová a Jakub Šťastný, kteří jak trička TJ, tak OPT realizovali.

4) Před sebou máme letní prázdniny a dovolené. A tady bych Vás rád požádal, abyste měli oči otevřené a sledovali, zda bychom do některé z oblastí, které navštívíte, nemohli udělat výlet či zájezd. Zkrátka čekáme na Vaše tipy. Pokud se budete toulat po Šumavě, porozhlédněte se po možnostech ubytování v ubytovně či hostelu, neboť zde jsme již řadu let nebyli. Např.: Pěkná a levná je prý ubytovna přímo v klášteře ve Vyšším Brodu, ale nikde není na ni spojení. Tak kdyby jste měli cestu kolem, zeptejte se - cena, kapacita, atd.....

5) Znovu upozorňuji na naše internetové stránky, které najdete na adrese: www.opt.estranky.cz . Vstupní heslo je : Ivo /heslo jsem dočasně odstranil. Pozn. J.Š.Suka/ Pokud by Vás zajímalo dění v ostatních oddílech, tak odkazy najdete právě´na našich stránkách.

Tolik tedy několik málo informací o tom, co je nejnovějšího v dění v TJ a našem oddíle.

Krásné léto přeje

Vašek Pešata, předseda OPT KOTVA