Jdi na obsah Jdi na menu
 


2019 Louny a Panenský Týnec

V závěru letošního jara jsme podnikli víkendový výlet do královského města Louny s malou odbočkou do Panenského Týnce. Ubytování jsme si vybrali po pečlivé úvaze v luxusním hotelu Union (postaven v roce 1880), který beze zbytku splnil naše očekávání.

Louny nabízejí návštěvníkům mnoho zajímavých míst, která dýchají historií. Nedaleko hotelu jsme se opakovaně zastavili u Žatecké brány, jež je součástí historického opevnění města.

Lounská radnice byla postavena, mimo jiné i jako protiváha vůči německé rozpínavosti a pro posílení národního sebevědomí.

Hlavní dominantou města je kostel svatého Mikuláše, který byl postaven více než před 5-ti sty lety. Z ochozu jeho věže je možno zhlédnout okolí Loun a část Českého středohoří.

Mezi další zajímavosti patří Lounské muzeum, které sídlí v gotickém domě rytířů Sokolů z Mor, stálé loutkové divadlo, kostel svatého Petra a další.

Samostatnou kapitolou byla návštěva nedostavěného chrámu v Panenském Týnci, který je podle některých psychotroniků postaven na silné zóně s pozitivní energií.