Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejvyšší korfbalová soutěž vítá klub Moravské Třebové

13. 5. 2007


Na jihočeské palubovce pod taktovkou rozhodčího Dufka odehrálo rozhodující utkání mezi KC SPŠS Tábor a KC Moravská Třebová o Českou korfbalovou extraligu. V prvním utkání zvítězil těsně 11:10 mladý tým z Třebové a i od druhého utkání se očekával podobně těsný výsledek.

 

Do utkání vstoupila lépe Třebová, která odskočila Táboru až na 4:1. Tábor však dokázal do poločasu srovnat a tak rozhodoval druhý poločas. V něm se ujal vedení tým z Čech, ale moravský stále živil šanci na vyrovnání a postup do extraligy. Dvě minuty před koncem se podařilo Třebové vyrovnat a protože poté už žádný koš nepadl skončil zápas 9:9. Z postupu se díky skóre raduje Moravská Třebová.

 

Co nám k utkání řekl hráč Moravské Třebové Jiří Ševčík…

 

Jirko s čím jste přijeli do Chotovin (sídlo haly Tábora)?

 

Přijeli jsme s cílem urvat tento zápas a postoupit do extraligy. Nechtěli jsme se nechat Táborem zaskočit a cítili jsme, že máme šanci…

 

Jaký měl zápas průběh ve tvých očích?

 

Do utkání jsme vstoupili až nečekaně lehce. Chtěli jsme dlouho držet a kontrolovat míč, což se nám do 20.min prvního poločasu dařilo a vedli jsme dokonce 4:1. Pak se ale Tábor probral a nastřílel rychle tři koše. Druhý poločas začínal 4:4, ale my jsme do něj vstoupili hůř, přestože jsme právě my chtěli udeřit. Tábor skóroval a průběhu poločasu si udržoval dvoukošový náskok. Druhý poločas byl hodně hektický a přerušovaný. Ve vypjatém závěru se nám podařilo dotáhnout na rozdíl jednoho koše a dvě minuty před koncem zasadila poslední na konečných 9:9 Adéla Tichá. Postoupili jsme :-)

 

Nemáte zkušenosti s extraligový korfbalem. Jak se chcete připravit na svoji premiéru v nejvyšší soutěži?

 

Chystáme tradiční soustředění v Borové u Poličky, ale letos chceme odehrát několik přípravných utkání s Holanďany…

 

Jaký je váš cíl v ČKE?

 

Protože jsme ještě proti týmu z ČKE nehráli, myslím, že splnitelným cílem by mohl „ukořistit“ alespoň jeden bod. Hlavně čekáme nasbírání cenných zkušeností. Splnil se nám sen a do extraligy se všichni hodně těšíme…

zdroj: www.extrakorfbal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dobrý

(jimmi, 14. 5. 2007 20:33)

gratulu.. moc Vám to přeju