Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 Rozhodli jsme se že se s našimi pejsánky zkusíme věnovat coursingu. Na této stránce Vám budeme přinášet informace z akcí kterých se zůčastníme!

  

30.5. - 1.6. 2008 Adrenalinový a běhací víkend, Ranč Orel Jeseníky

Obrazek

 

Jelikož nám nevyšel víkend ve Slavětíně strašně moc jsme se chtěli zůčastnit nějaké další coursingové akce a tak padla volba na víkend v Jesenících.

Odjížděli jsme v pátek v pravé poledne ve složení: Jessi a Australie (australský honácký pes), Arka (belgický ovčák malinois), můj přítel Jakub a moje maličkost. Cesta probíhala celkem vpohodě až na nepříjmenou objížďku, snad příště budu chytřejší a zjistím si co a jak na cestách :-) Na místo jsme dorazili okolo půl páté, prostředí ranče se nám moc líbilo a taky chatky ve kterých jsme byli ubytovaní byly moc hezké. ObrazekPo příjezdu jsme se tedy ubytovali, pozdravila jsem se se známýma lidičkama a hned se šlo na dráhu, která byla jen malý kousíček od salonu a od chatek. Byl to vlastně travnatý výběh pro koníky, ale pro dráhu úplně ideální! Jako první běžela malá Australie a to s Diázkem taky australským honáckým pejskem, byla jsem moc moc spokojená protože Austy běžela, ikdyž se v polovině vrátila za paničkou, konec zase doběhla a dokonce zakousla střapeček. Jako další běžela Arka, které to taky šlo moc hezky, ikdyž taky s pár otočkama po paničce. Třetí šla na řadu Jessi, ale tu to prostě nebaví a bez paničky za zadkem ani krok, tak jedině kdyby mě přivázali místo střapečku tak by snad běhala :-) Ale nic se nemá přehánět, takže Jessi prostě běhat nebude a je to! Další kolo už tedy Jessi neběžela a běžela jen Austy a Arka.Obrazek Druhý běh byl společnej australskej - běžela tedy Austy, Brut i Diaz, kluci si museli na dráze cosi vysvětlovat, tak se Austy vrátila za paničkou (asi jí to povědět :-)). Takže jsme běželi nadvakrát, asi aby se proběhly i paničky. Arka běžela opět hezky a už tolik nehledí po paničce, ale střapeček ji opravdu začíná lákat - takže velká spokojenost. Večer jsme zakončili v místním salonu u pivka!

Druhý den ráno po snídani se šlo opět běhat, Austy běžela s Diázkem a podruhé s kokříkama, protože Diázkovi nestíhá a vrací se k paničce. Ale kokříkům stíhala a vrátila se taky - ona totiž potvůrka honí spíše pejsky než střapeček, ale má ještě nárok a spoustu času pochopit co a jak. Arka mi udělala velkou radost když obě kola zaběhla bez návratu k paničce a naprosto přesně sledovala střapeček, jen ten závěr ještě nebyl úplně ideální, ale pokrok velikej. Jedno kolo běžela s Brutíkem a další s ohařem. Příště už možná zkusíme licenci...

Po obědě se konal terenní závod lesem na čas. Já jsem běžela s Australií a Arkou aObrazek Jessinku jsem nechala páníčkovi. Jaké bylo naše překvapení když páneček s Jessinkou tento závod vyhrál - jste šikulky!!! Za odměnu si šel Kuba zařádit na čtyřkolky a to opravdu pořádně! Já jsem mezitím klábosila s holkama jak jinka než o pejscích :-)

Celý víkend bylo krásně slunečno a teplo jen s jednou malou přeháňkou. Hned za chatkama byl potok, který naši pejskové s velkou radostí využívali.

Obrazek

Večer jsme opět strávili u piva a večeře s debatou o všem možném i nemožném. V den odjezdu se konala ještě vycházka k jeskyním na Špičáku. Procházka byla moc příjemná, pejsci se chovali slušně a nakonec jsme se podívali i do jeskyní které byly velmi zajímavé. Na cestě zpět se pejskové vyblbli na louce skákáním na balíky a lítáním za aportkem a už jsme museli uhánět k domovu, protože šla do světa naše malá čivavička...

 

Všem moc děkujeme za velmi krásný a příjemný víkend, organizátorům za výbornou práci a super atmosféru, Helči a Janě za to že mě vydrželi poslouchat :-) a moc se těšíme na nějakou další akci!!!

 

Obrazek

Tady několik našich foteček, ale kvalita nic moc, postupně dodám odkazy na určitě lepší fotky!

http://dorri.rajce.idnes.cz/Coursingovy_vikend_30.5._-_1.6._Ranc_Orel_Jeseniky/ 

SUPER FOTKY - PES JÍRA

HELENA A ACD DIAZ

 A JEŠTĚ JEDNA OD DIÁZKA 

FOTKY OD MÍŠI A KOKŘÍKŮ

JANA A ACD BRUT

JANA A BRUT PODRUHÉ

 

16.2.2008 Coursingový trénink Radslavice

Obrazek

Na tuto naši historicky první coursingovou akci jsme se moc těšili. Účastnily jsme se s kamarádkou Libuškou a jejím bedlington teriérem Afrou a pudlíky Indy a Dany. Já jsem vzala australačku Jessi, maliňačku Arku a malou Australačku Austy. Jediné co znepříjemnilo tento den byla strašná zima a hlavně protivný vítr, ale i přesto jsme se nevzdaly! Jako první běžela malá Austy na ručním navijáku - střapeček ji velmi zajímal a krásně za ním běžela, akorát když zjistila, že je moc daleko od paničky vrátila se za mnou :-)Obrazek Takto si zaběhla dva běhy a to jí myslím v jejich třech a půl měsících úplně stačilo. Pak běžela na ručním navijáku i Jessi, krásně se za střapečkem rozběhla, ale pak se vrátila a skála kolem mě jak trdlo a čekala kdy ji hodím balonek. Při dalším běhu jsem ji tedy přivázala ke střapci balonek, ale ani tohle nepomohlo, no nevadí zkusíme trénovat doma a třeba se jí střapeček zalíbí a příště to bude lepší. Když jsem ji pustila společně s maliňačkou honila zase spíše ji než střapec :-)) Maliňačka Arka šla nejdříve na velkou dráhu, ale to jsem ji asi přecenila... Sice za střapečkem vyběhla, ale opět jak byla moc daleko vrátila se zpět za paničkou. Tento běh běžela s mladým výmarem a s jeho majitelem jsme spolu s pejsky oběhli celou trasu s nimi, no aspoň jsme se zahřáli.. Pak jsem ji tedy vzala taky na ruční naviják, pořádně jsem ji na střapec nalákala a krásně odběhla celou trasu sama a nakonec si střapeček i zakousla. ObrazekPak běžela společně s výmarem, ale jak se jí střapeček stratil v zatáčce byla trošku zmatená a nedoběhla. Ale myslím že u ní bude běhání bez problémů, s Jessi to bude horší. Přesto jsme byly spokojení a pejsci taky! Oraganizace super, všechno běželo velice rychle bez zbytečného čekání a zdržování, pořadatelům moc děkujeme!!! A velký dík a obdiv taky patří paní s malým navijákem, děkujeme!!! Naše další akce je Slavětín, tak už se moc moc těšíme!

Ikdyž jsem měla foťák přes hroznou zimu jsem nic nevyfotila, naštěstí se našli otužilci kteří fotili jak o život, proto se můžete podívat na foto našich pejsků i spoustu dalších!!!

Za společnou fotečku a fotku malé Austy děkujeme Kateřině Novotné http://lambra.rajce.idnes.cz/Coursing_Radslavice_16.2.2008/#album její webík http://www.lambra.ic.cz

Obrazekpudlička INDIANA

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

Obrazekbedloušek AFRA

 

Za tyto fotečky moc děkujeme Kateřině Novosádové! Další fota :

www.cou-shi.rajce.idnes.cz  - www.spice.estranky.cz/

Obrazek

Obrazek

 

 

za fotky Jessi děkujeme Ing. Andrei Švábové, její webík www.parson.cz

Další hezké fotečky: www.cooliik.rajce.idnes.cz - www.rr.sk/cash

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Tyto a další fotečky naleznete zde  http://staff.cesnet.cz/ a tady jejich webík www.volny.cz/garypes

Další spousta fotek: http://alicek.rajce.idnes.cz/Radslavice_coursing_16.2.2008/ a jejich webík www.rony.wbs.cz

Další fotečky http://slunickovi.rajce.idnes.cz/2008_02_16_MSC_Radslavice/

Doufám že jsou všechny odkazy správně, pokud najdete nějakou chybku dejte vědět a já to oparavím! Díky...