Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak správně válčit

6. 5. 2007

Podle mě asi nejzákladnější jsou dva typy válek. Na expy a na hlínu. Tak a teď se vám je pokusím popsat a vysvětlit.

Na expy (mechování)

1) Pokud chcete mít vysoké expy vybírejte cíle, které mají stejnou, nebo o 1 menší hodnost méně než vy a zárověn by měli mít asi o 15-20% prestiže více.

2) Také musí mít dostatek vojenské techniky (stíhačky, tanky, méně vhodní jsou vojácí a trochu mechů) a pokud má velký bonus, tak se ho pokuste odpřipravit.

3) Také s ním musíte mít vyhlášenou válku a nejlepší je když začínaté útočit od fullwaru.

4) Je výhoda, pokud ho chcete dobýt a má slušnou rozlohu, mechováním přichází i o vojenské základny.
Podle mě je nejlepší vláda na mechování komunismus (za prvé - mech stojí 25 dílu jednotek, za druhé - mají většinou slabší bonusy).

Nevýhody: Pokud bude mít plazmy, nebo ochránce národa/stratéga na 8 lvl máte prostě smůlu a myslím si, že se ani nevyplatí mechovat za takové ztráty.

Na hlínu (dobyváky)

1) Hledání cíle: podle mě je nejlepší jsou tyto vlády na dobývání: komunismus, demokracie, technokracie, republika, robokracie a popřípadě diktatura.

Méně vhodný je feudalismus - při dobyváku máte územní zisky o 20% menší.

2) Nejlepší je, když má hodně hlíny a nemá žádné spojence (nebo hodně zníčené) a jeho vlastní jednotky nebo bonusy jsou k prestiži malé.

3) Útočte vždy ve fullwaru a nebo na přeběhlíky, ale to moc nedoporučuji zisky nejsou něják velké (s vyjímkou dobyváku)a je tu ryziko odplaty (vůbec se Vám nevyplatí útočit na přeběhlíky do 500 topky - věřte nestojí to za to) pokud útočíte vybírejte přeběhlíka o 10% lepšího.

4) Měli byste mu snížit bonusy (odpřipravit) a samozřejmě si být jistý, že ho dobyjete (minimum je infiltrace, popřípadě checknout si armu - viz. odkaz).

5) Většinou dávejte útok dobyvačný, pokud jde o velkou hlínu a nejste si jisti tak dejte dobyvačný totální nebo pokud je online.

Pří totálním máte větší územní zisky, ale samozřejmě větší ztáty + větší odpřipravenost Vaši army (ovšem při dobyvačným totálním máte větší šanci na prolomení obrany).

Nevýhody: Pokud má plazmy a vlastence/ochránce národa na 8 lvl tak je slušná pravděpodobnost že neprojdete a máte velké stráty proto je dobré zjistit jeho bonus, tím že například pokud bude mít 10 000 tanků tak zkuste zaútočit 15 000 a pokud neprojdete, tak nemá smysl útočit.
Všechny rady, poznámky a návrhy do komentářů. Děkuji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ChatCrypto

(EdwinHajor, 26. 4. 2023 22:32)

ChatCrypto is building a high performance AI Bot which is CHATGPT of CRYPTO.
We are launching the Worlds first deflationary Artificial Intelligence token (CHATCRYPTOTOKEN) which will be used as a payment gateway to license
Join the Chatcrypto community today with peace of mind and happiness, as registering for an account will reward you with 1600 Chatcrypto tokens (CCAIT) for free
Project link https://bit.ly/41Fp0jc
Not only that, for every person you refer to Chatcrypto, you'll earn an additional 1600 tokens for free.
q1w2e19z

swark imaft

(Avenue17, 11. 3. 2023 7:07)

https://avenue17.ru/