Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tipsport extraliga: Oceláři to dokázali, mají mistrovský titul!

12. 4. 2011

Sen mnoha třineckých fanoušků se dnes stal realitou. Hráči nejlepšího celku Tipsport extraligy po základní části završili ročník tím nejlepším možným způsobem. Oceláři s vyprodanou Werk arénou v zádech smetli soupeře z Vítkovic 5:1 a mohli rozpoutat mistrovské oslavy.

Domácí si ani lepší začátek nemohli přát.

Už ve 2. minutě zápasu se v oslabení po chybě vítkovických beků dostal do úniku M. Růžička a s jistotou vyhlášeného snipera prostřelil Málka - 1:0. Euforii už za 33 sekund uklidnil v pokračující přesilovce povedenou střelou Ovčačík - 1:1.

Další komplikací pro trenéra Marka bylo vyloučení Kohna do konce zápasu. Ofenzivní lídr si vyšlápl na nepřipraveného Káňu a musel pod sprchy. Pravděpodobně čistý zákrok odnesl vítkovický forvard otřesem a krvavým zraněním, což nejspíš rozhodčí přesvědčilo o verdiktu napadení.

Hosté však s nabídnutou pětiminutovou přesilovkou naložili špatně. Nedokázali vytěžit klíčový gól, což je v konečném zúčtování srazilo na druhou kolej. Minutu před koncem zužitkoval atak hostující branky Květoň, který za Málka dorazil předchozí pokus Peterka - 2:1.

Po Kohnovi nedohrál zápas další hráč. Protesty poslaly do kabiny i Ujčíka, který se hned dvakrát pustil do sudích, což ho stálo zbytek duelu. Třinečtí už vládli ledu. Hrabal s Hrňou navýšili vedení na 4:1 a euforie diváků gradovala.

Vítkovice se snažily ještě s výsledkem něco udělat, ale už jim nebylo souzeno. Jejich definitivní prohru podtrhnul pátým zásahem do jejich sítě Peterek. Závěrečné sekundy zápasy již byly ve znamení třinecké radosti, bouřící haly a pokřiku "Mistři".

Mužstvo pod vedením trenéra Marka dosáhlo zlatého historického triumfu, který se navždy zapíše do dějin českého hokeje.

Finále play off - 5. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky: 2. M. Růžička, 19. D. Květoň (Seman, Peterek), 27. Hrabal, 38. Hrňa (Zagrapan), 52. Peterek (Krajíček, Adamský) - 3. Ovčačík (Pohl). Rozhodčí: Baluška, Orságh (oba SR) - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:4, navíc Kohn (T) na 5 min. plus do konce utkání - Ujčík na 10 min. osobní trest plus do konce utkání. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Konečný stav série: 4:1 - mistrem Tipsport extraligy je Třinec

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Krajíček, Richter, Seman, Vágner - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - V. Polák, Polanský, Kohn - Hrňa, Zagrapan, Koudelka.
HC Vítkovice Steel: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Ficenc, Bartoň - Huna, Burger, J. Sýkora - Klimek, Vrána, Pohl - Ujčík (21. Kucsera), J. Káňa, Húževka - M. Hlinka, Strapáč, Šedivý.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář