Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tučňákům první zápas v Detroitu nevyšel, napraví si reputaci zítra?

31. 5. 2009

Úvodní střetnutí finálové série přineslo poměrně vyrovnaný hokej. Rozdíl byl pouze v klíčovém faktoru, který určuje pozici vítěze a poraženého. Pittsburghský gólman Fleury pustil za svá záda o dvě střely více než jeho protějšek Osgood, což v konečné důsledku rozhodlo. Paradox je ten, že právě góly Stuarta a Franzéna byly tařka smolně totožné. Dva šťastné odrazy od mantinelu a cesta puku přes beton hostujícího brankáře značně pošramotily sebevědomí týmu z Pennsylvánie. Využijí Penguins nové zkušenosti do druhého zápasu série?

 

Detroitu se podařilo eliminovat Crosbyho, což byl první základ úspěchu. Pittsburghský kapitán se dostal do jediné vážné šance, kterou využít nedokázal. Aktivní pojetí hry podpořené dobrým forčekingem sklízelo ovoce i při dvou oslabení. Na druhou stranu i domácí měli s důslednými hráči soupeře problémy. Bez jinak tradiční záře světel se ocitli věhlasní forvardi Zetterberg či Hossa. Z jejich stínu ale opět vystoupil ve výborné formě hrající Franzén a Helm. Zejména na druhého jmenovaného se v poslední době pějí samé ódy. Dvaadvacetiletý Kanaďan odvádí na ledě černou práci a navíc se často ocitá u klíčových situací.

 

I přes zápasovou ztrátu byli hráči Pittsburghu s hrou poměrně spokojeni, avšak ví, že je nutné zvládat řadu dalších i nenápadnějších situací. "Cítím, že je potřeba, abychom se drželi své hry, a tak je můžeme porazit, " uvedl v pozápasových rozhovorech Fedotěnko, jediný úspěšný střelec Penguins. "Byla to dobrá hra na obou stranách. Nyní máme další pokus. Pokud budeme hrát jako během druhé třetiny, tak máme větší šanci na úspěch," navázal na slova svého spoluhráče Talbot.

 

Jedno je jisté, Penguins by měli udělat nějakou změnu, která může přinést mužstvu novou energii. Vyrojily se spekulace, že by se do sestavy mohl případně vrátit Sýkora. Otázkou zůstává, zda-li by se trenér Bylsma odhodlal k tomuto kroku už na druhé střetnutí nebo vyčká na pozdější chvíli. V sestavě Detroitu pravděpodobně žádné změny nenastanou. Dvojice Dacjuk a Draper již je v tréninkové zátěži, avšak jejich návrat do sestavy je nejistý. Trenér Red Wings zůstal tajemný. Vše se nejspíš rozhodne krátce před samotným utkáním.

 

Druhý zápas finále je na programu z neděle na pondělí ve dvě hodiny středoevropského času.

   

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář