Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlágr kola opět na Haná, ochrání Mora své sídlo proti Hradci?

21. 10. 2009

 Zatímco loňské kolo patřilo bitvě dvou neporazitelných, tak dnešní pozornost bude upřena opět na Hanou. Do Olomouce, která obydluje třetí místo, zavítá rozjetý Hradec Králové. Oba kluby se pyšní výbornou formou, což slibuje zajímavou podívanou. Lídra soutěže Chomutov čeká doma Dukla Jihlava. Ústecké Lvy prověří Panteři z Havířova.

 

Středeční program 12. kola:

Orli Znojmo - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Už čtyři utkání nedokázalo Znojmo vyhrát, takže cíl dne je jednoznačný. Ani hosté na tom nejsou dobře, neboť kromě povinné výhry v Táboře nedokázali v pěti posledních zápasech bodovat. Rebelové nadále hledají svou herní tvář a ve Znojmě je čeká těžká zkouška.

Tip: Znojmo zužitkuje domácí výhodu a připíše si výhru.

KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava (17:30)

Chomutov zvládl bitvu měsíce a dál si může užívat pozice krále ligy. Na jeho led dorazí Jihlava, která má vizitku úspěšného týmu spíše z domácího prostředí. Dukla nebodovala venku už tři zápasy a případná změna by byla značným překvapením.

Tip: Chomutov i přes snahu Jihlavy si připíše další vítězství.

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Havířov Panthers (18:00)

Ústí dostalo v sobotu od Chomutova těžký direkt a je otázkou, jak se z něj otřepe. Havířov je soupeřem, který prozatím své soupeře příliš netrápí. V posledním kole však překvapil v Benátkách, kterým nadělil pět gólů. Pantery tohle vítězství může psychicky posilnit a druhý konec republiky nepojedou jen na výlet.

Tip: Ústí potvrdí roli favorita, ale Havířov favorizovaný celek značně potrápí.

HC Vrchlabí - HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Vrchlabí střídá dobré výkony s těmi méně povedenými a potřebovalo by se výsledkově ustálit. V jedenáctém kole mužstvo vyhrálo v Šumperku a s ohledem na překvapivou domácí porážku Benátek s Havířovem je pozice favorita utkání udělena jasně.

Tip: Vrchlabí ukončí třízápasové domácí čekání na výhru a soupeře porazí.

HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk (18:00)

Výkony Berouna se ustálily, což je pro soupeře nepříjemné zjištění. Tým dokáže odehrát vyrovnanou partii, ale v klíčové chvíli mu toužebné vítězství uteče mezi prsty. Medvědi nyní mají možnost potvrdit své poslední bodové úspěchy a případně se posunout v tabulce na vyšší pozici. Draci ztrácí na svého soupeře pouhý bod, což je tlačí k vidině možného úspěchu.

Tip: Utkání bude vyrovnané a o vítězi se rozhodne až v prodloužení.

HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Podrobné preview v samostatném článku.

Tip: Vyrovnaná bitva skončí dalším úspěchem moravského mužstva.

Hockey Club Tábor - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Kohouti z Tábora měli důvod k radosti, neboť se jim konečně podařilo zvítězit na ledě soupeře. Odnesla to Kadaň a triumf byl poměrně překvapivý. Novým soupeřem je Třebíč, která už devět utkání v řadě dokázala bodovat. Naposledy potrápila na svém ledě Olomouc. Nováček i přes výhodu domácího prostředí je outsiderem a jeho úspěch by se rovnal velkému překvapení. Navíc pokud vezmeme v potaz formu elitních útočníku Obdržálka, Káni a Nahodila, tak žolík je na straně hostů.

Tip: Tábor bude odolávat, avšak výhra připadne hostům z Třebíče.

HC Chrudim - Sportovní klub Kadaň (18:00)

V posledních čtyřech utkání si Chrudim připsala body a další úspěch k vylepšení domácí bilance bude rozhodně vítaný. Naproti tomu Kadaň po debaklu v Olomouci selhala i doma proti Táboru a rozpačitost z výkonu je znát. Venku má tým prozatím nejhorší bilanci ze všech účastníků a zajisté tento fakt je prioritou k řešení.

Tip: Chrudim potvrdí vzestup formy a utkání dovede do vítězného konce.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář