Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Poslední výzva pro Čechy, vybojujte bronz!

20. 5. 2012

PREVIEW: Český národní tým po včerejší semifinálové porážce se Slovenskem ztratil onen pomyslný vítr z plachet. Hadamczikovu družinu srazily hrubé chyby, které ve svěžím tempu hrající soupeř dokázal potrestat. Na neúspěch je nutné zapomenout, v sázce je poslední možná meta - bronz. Najde Plekanec a spol. novou motivaci k boji?

Na senzační čtvrtfinálový triumf nad Švédskem naši hráči nedokázali navázat. Po porážce 1:3 se sen o zlatu rozplynul. O tom, zda-li bude letošní vystoupení reprezentace na šampionátu považováno jako úspěšné, rozhodne dnešní zápas o bronz.

Naším posledním sokem na turnaji je Finsko. Výběr Suomi se po loňském zlatém opojení ocitl ve velkém očekávání. Tíha okamžiku nakonec na tým dolehla v nepravý čas. Klíčové měření sil s Ruskem skončilo debaklem v poměru 2:6. Družina, které velí trenér Jalonen, se zajisté pokusí zalepit zklamání případným ziskem bronzových medailí.

Neúspěch ze semifinálového vystoupení musí být zapomenuto. Do souboje musí jít oba týmy s čistou hlavou. Odhodlání, taktika, úspěšná střelba a trochu toho pomyslného štěstí určí toho, kdo bude mít právo vstoupit na trůn jako třetí nejúspěšnější národní tým šampionátu.

Už včera český kouč Hadamczik avizoval, že do souboje s domácími Finy půjde do branky Jakub Štěpánek. K dispozici nebude Martin Erat, který na začátku včerejšího klání se Slováky utrpěl tvrdý direkt a z utkání musel odstoupit a nově také Milan Michálek, který má dle posledních informací od tiskového mluvčího týmu, problém s kolenem. Pozitivem je návrat Lukáše Kašpara do sestavy. Průbojný forvard poslední zápasy vynechal pro svalové zranění. Bolestivý atak prodělali i Michael Frolík a Petr Koukal. V jejich případě by se nemělo jednat o nic vážnějšího.

Bronz je poslední výzvou pro oba týmy. Kdo bude úspěšnější?

Zápas začíná v 15:00 v přímém přenosu ČT4 Sport.

Poslední vzájemné zápasy ČR a Finska na MS:

2011: Finsko - ČR 1:2
2010: Finsko - ČR 1:2 po s.n.
2009: Finsko - ČR 4:3
 

Předpokládané sestavy:

Česká republika: Štěpánek - Němec, Nakládal, Čáslava, Krejčík, Krajíček, Mojžíš, Blaťák - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Hemský, Krejčí, Průcha - Koukal, Nedvěd, Vondrka - Petružálek, Novotný, Kašpar.

Finsko: Rämö - Mäenpää, Hietanen, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola, Niskala - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Kiiskinen, Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Pihlström - Joensuu.

Aktuální hokejové výsledky můžete sledovat denně online - ZDE !

Hokej živě - přímé přenosy zápasů z MS 2012 či z NHL můžete denně sledovat online - ZDE

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hokej

Antonin Wurdak,20. 5. 2012 16:18

cesi vihrajou

Re: hokej

Antonin Wurdak,20. 5. 2012 16:21

jedine cesi vihrajou