Jdi na obsah Jdi na menu
 


První zápas pro Anaheim

29. 5. 2007
Z první vážné akce padla i úvodní branka utkání. Postaral se o ni v přesilovce trochu šťastně Mike Fisher, který z úhlu střílel na svatyni Anaheimu, při čemž puk se svezl přes lapačku až za brankovou čáru. Hosté se tedy ujali vedení, 0:1.

Reakce domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Millerův forčekink přinesl toužebný úspěch. Vybojovaný puk na obránci Reddenovi putoval přes Selänneho k McDonaldovi, ten už věděl kam ho má umístit, 1:1. Pak převzali otěžě zápasů "hříšníci". Skóre na stranu hostů navýšil tvrdou ranou Redden, který tak odčinil svoje předchozí zaváhání, 1:2. Na trestné lavici v tu chvíli seděl Getzlaf. Právě tento útočník se v šestačtyřicáté minutě postaral o vyrovnání, když z úhlu bekhendem překonal Emeryho, 2:2.

Rozhodující branka padla dvě minuty před koncem. Šťastným autorem se stal Travis Moen, který efektně zužitkoval pas od Roba Niedermayera. Pětadvacetiletý forvard se nikterak s pukem nemazlil a tvrdou střelou jej poslal přímo do ottawské sítě, 3:2. Hosté se již na žádný kontr nezmohli, a tak pro ně skončil úvodní zápas nezdarem. 

Finále Stanley Cupu - 1. zápas:

Anaheim - Ottawa 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. McDonald (Selänne), 46. Getzlaf (Perry, Jackman), 58. Moen (R. Niedermayer, S. Niedermayer) - 2. Fisher (Meszároš, Comrie), 25. Redden (Alfredsson, Spezza). Rozhodčí: Devorski, O'Halloran - Heyer, Morin. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Střely na branku: 32:20. Diváci: 17.274. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Anaheim: Giguere - O'Donnell, Pronger, Beauchemin, S. Niedermayer, Huskins, Jackman - Miller, McDonald, Selänne - Penner, Getzlaf, Perry - Moen, Pählsson, R. Niedermayer - May, Marchant, Thornton.

Ottawa: Emery - Redden, Meszároš, Phillips, Volčenkov, Corvo, Preissing, Schubert - Heatley, Spezza, Alfredsson - Schaefer, Fisher, Comrie - Vermette, Kelly, Neil - Eaves, McAmmond.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář