Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 24. kola první ligy

24. 11. 2007

ObrazekVe šlágru kola porazil Chomutov brněnskou Kometu a uhájil pozici nejlepšího celku soutěže. Jeho rival ze Západní skupiny rovněž nezaváhal. Mladoboleslavskému zmrtvýchvstání velel Nouza, autor hattricku. Šumperk zvítězil v Havlíčkově Brodě a přerušil bodový půst.

 

 

Pro Draky to byl letošní první triumf z ledu soupeře. Nepříznivou sérii protrhla i Olomouc, která zvítězila s čistým kontem v Berouně. Z tříbodového zisku na cizím kluzišti se Mora radovala naposledy třináctého října. Jihlava i bez své hvězdy a kapitána v jedné osobě Oldřicha Bakuse dokázala porazit nováčka z Vrchlabí.

 

Komentáře budou doplněny...

 

KLH Chomutov - HC Kometa Group 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Největší tahák kola, tak šlo jistě charakterizovat klání dvou nejlepších celků skupin. O utkání byl z řad fanoušků zcela podle předpokladů velký zájem. Nakonec počet platících diváků čítal počet 3260, což je samozřejmě velmi dobrý výsledek. Početná enkláva dorazila i z Brna, takže atmosféra měla základ postavený.

V samotném utkání se do první vážné šance dostali hosté z Brna už ve čtvrté minutě. Šanci Dlouhého zneškodnil Horčička a ze semknutí vysvobodil svůj celek obránce Bombic. V patnácté minutě se dokonce při vlastním oslabení dostala Kometa do přečíslení, nicméně Staňkově střele chyběla přesnější muška. Za nedlouho se situace opakovala, svou šanci tentokrát nevyužil Černý.

Zatímco první třetina vyzněla aktivitou o trošku více pro Brno, tak druhá se vyvíjela odlišně. Krátce po zahájení hry si do dobré střelecké pozice nabruslil Jeslínek, ale střela chyběla přesnost. Neuplynula ani minuta a červené světlo bylo v pohotovosti. Mikšovicovo nahození proplachtilo přes klubko hráčů a skončila až za zády překvapeného Hronka - 1:0. Kometa mohla brzy odpovědět, ale Zábranský svou příležitost zahodil. Chomutovští se Jeslínkem prosadili, ale branka nemohla být uznána pro její posunutí a rovněž vzhledem k faulu hostujícího hráče. Ve třicáté minutě fauloval Březina unikajícího Dlouhého a rozhodčí nařídil trestné střílení. Padělek ale na Horčičku nevyzrál. Na druhé straně se vyznamenal Hronek, který zlikvidoval velkou šanci Jíry. Za necelé dvě minuty však už byl krátký na neobsazeného Havlůje - 2:0. Chomutov si už vedení pohlídal a svůj náskok mohl i zvýšit, brněnský strážce svatyně dalším nájezdům domácích bojovníků odolal.

Branky: 22. Mikšovic (Heinisch), 32. Havlůj (Jeslínek, Šíp).

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - Hokej Šumperk 2003 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Oba týmy se nenacházely v nikterak oslnivé formě, ale výsledkově na tom byli podstatně lepší domácí. Zápas se ale vyvíjel poněkud jinak, než nejspíš mnoho hokejových pozorovatelů čekalo.

V jedenácté minutě překvapila všechny pohotová akce Bařicy, kterou s přehledem zakončil Grill - 0:2. Ani druhý úder do srdcí havlíčkobrodských fandů na sebe nenechal dlouho čekat. Ivan potvrdil fakt, že jeho příchod se Drakům zatím jenom vyplácí - 0:2. Po vzájemné pěstní výměně názorů mezi Kubešem a Ondráčkem se oba hříšníci posadili na trestnou lavici, hostující hráč dostal jeden malý trest navíc, takže se Rebelu naskytla početní výhoda. Přesně s jejím skončením se prosadil Holec a snížil skóre na 1:2. V šestadvacáté minutě už ale rozdíl byl opět třígólový. Piluša po dalším závaru před Suchanem vrátil hostům potřebný náskok - 1:3. Šumperk byl o poznání aktivnější a když by Špeldova střela skončila brankou, tak by se asi nikdo nedivil, gólmana však zachránila tyč. V závěru třetiny mohli Rebelu vrátit plamínek naděje Varga, ale sám před Hylákem neuspěl. V sedmačtyřicáté minutě dokonal již jasnou výhru Kovář - 1:4.

Branky: 19. Holec (Varga, Šulc) - 11. Grill (Bařica, Meluzín), 14. Ivan (Kovář, Ambruz), 26. Piluša (Antonovič), 47. Kovář (Galvas, Hylák).

 

HC Berounští Medvědi - HC Olomouc 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Olomouci se poslední dobou na cizích kluzištích nedařilo, ale dnes tomu bylo jinak. V první největší příležitosti se ocitl Slížek, jehož výlet se zakončením skončil na Žigárdyho tyči. Mora zahrozila v desáté minutě. Důrazný Ministr málem po buly překvapil brankáře Nováka, kterému puk vypadl z výstroje a jen těsně minul klec. Na druhé straně slibnou šanci spálil Tvrzník. První gól byl k vidění až v druhé třetině. Brančík našel Nedbálka, a ten svižnou střelou vyčistil hosrní růžek domácí svatyně - 0:1. Mora byla po gólu aktivnější a bylo jen otázkou času, kdy vsítí další gól. O ten se v pětačtyřicáté minutě postaral Ministr, který povedenou kličkou oklamal bezmocného brankáře a rozvlnil síť podruhé - 0:2. Definitivní pojistku přidal po další přesné přihrávce Brančíka Meidl - 0:3.   

Branky: 34. Nedbálek (Brančík), 45. Ministr (Bouz), 56. Meidl (Brančík).

 

HC Sareza Ostrava - SK Kadaň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Sareza v zápase potvrdila roli favorita, nicméně výhra je nerodila, tak lehce, jak si mohl každý možná myslet. Klíčem k výhře jsou vždy vstřelené branky, které jsou podloženy aktivitou jednotlivců. Mezi hráče, který byl nejvíce vidět patřil Boháč, během zápasu se ocitl byl u tří velkých šancí, ale brankou skončila k jeho smůle jen jedna situace. Těšit ho může fakt, že on byl tím šťastným střelcem, svůj zásah mohl navýšit o další ještě v třetí třetině, ale zatřásl pouze brankovou konstrukcí.

Po vyrovnané první třetině se rozhodlo až v následujících dvou. Ostravě se podařilo v nich vsítit po jedné brance a vzhledem k neúspěšným pokusům Kadaně se skóre ujednotilo na tři ku jedné, což bylo základem k udělení dalších tří bodů do poměrně pestré sbírky.  

Branky: 13. Hubáček, 36. Boháč (Pavelek, Tesařík), 48. Rimmel (Pavelek, Holík) - 19. Bauer (Derfler, Duba).

 

BK Mladá Boleslav - HC Havířov Panthers 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)

Pokud by se vyhlašovala hvězda kola, tak útočník Tomáš Nouza má ocenění jisté. Pětadvacetiletý útočník byl u všeho podstatného, dalo by se prakticky poznamenat, že výhru nad Pantery zařídil tento hráč. Jeho bilance za zápas čítá 3+1, což je i vzhledem ke skóre utkání famózní počin.

Mladoboleslavským se povedl velký obrat. Havířov v utkání dvakrát vedl a to nejprve 0:2 a pak ještě 1:3, ale fantastický finiš domácího celku zapříčinil pro Pantery nepříznivý fakt, že odjížděli s bodovou nulou. Kromě již zmíněného Nouzy se třemi kanadskými body prezentoval i Eiselt.

Branky: 26. Nouza (Mikulík), 38. Handlovský (Gajovský), 45. Eiselt (Nouza), 47. Nouza (Eiselt), 54. Nouza (Eiselt) - 10. Sochorek, 22. Vala, 33. Giesel (Hulva).

 

SK HC Most - HK Jestřábi Prostějov 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)

Předzápasové prognózy něměly vyhraněného favorita, ale s ohledem na domácí prostředí se více šancí dávalo Mostu. Ten předpoklady výhry potvrdil, nicméně v týmu Jestřábů měl dlouho zdatného protivníka. Utkání se rozhodlo v prostřední třetině, kterou o dvě branky vyhrál domácí tým. V dresu Prostějova se blýskl v premiérovém startu gólem Michal Pšurný. Tento zásah dokonce znamenal, že hosté šli do vedení. Bohužel pro ně trvalo necelé dvě minuty, než vyrovnal Martínek. Na další zásahy z holí opět Martínka a Kašťáka již Jestřábi reagovat nedokázali.

Branky: 1. Míka (Kudrna), 25. Martínek (Kudrna), 31. Martínek (Míka), 35. Kašťák (Koláček) - 11. Opatovský (Vomela, Prokop), 23. Pšurný M. (Suchý).

 

HC Vrchlabí - HC Dukla Jihlava 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)

Dukla razantně odmítla tvrzení, že na ledu soupeřů se trápí s herní stránkou. Hosté se museli obejít bez kapitána a nejproduktivnějšího hráče Oldřicha Bakuse, jenž si vážně poranil kolenní vazy a jeho návrat je ve hvězdách. Fakta bojovnosti a efektivity slavily úspěch. Jihlava si dokázala v rozmezí půlminuty vytvořit dvougólový náskok, ale domácím se do přestávky podařilo brankovou ztrátu z účtu smazat. Náskok hostům vrátil v přečíslení Říha a když jej v poslední třetině brankově podpořilo i duo Hradecký-Čachotský bylo o výsledku zcela jasno.

Branky: 11. Vantuch (Pajič, Gengel), 19. Špaček (Dušek) - 10. Staněk (M. Krupka), 10. Hradecký (Čachotský, Duben), 40. Říha (M.Krupka), 51. Hradecký (Čachotský), 58. Čachotský (Rytnauer).

 

HC VCES Hradec Králové - SK Horácká Slavia Třebíč 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Domácí zcela potvrdili, že jejich současná herní forma je na úrovni, se kterou se dá pomýšlet na vyšší příčky. Hradec sice šel do vedení ve dvanácté minutě, ale to bylo na více než půl hodinu jediný brankový okamžik zápasu. Vyjasnění tajenky zápasy přišlo až v závěrečné části hry, která vyzněla zcela jednoznačně pro favorita utkání. Ve hře byl vidět zejména Petr Domin. Právě tento čtyřiadvacetiletý útočník se postaral o tři branky svého klubu, dvě vsítil sám a na třetí přihrál Suchému.

Branky: 12. Domin (Haluza), 46. Domin (Karlíček), 55. Suchý (Domin, Pazdera), 58. Kadlec.

 

Zdroj fotky: Zdeněk Špinka (hc-chomutov.cz), edit: hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář