Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Chomutov dokázal zkrotit Lvy potřetí a vynutil si sedmý zápas

2. 4. 2010

Drama pokračuje. Chomutovu se opět podařilo na vlastním ledě soupeře z Ústí přehrát a ještě navíc dalším výrazným rozdílem. Domácím vyšly všechny jednotlivé pasáže hry a navíc i to, že na jejich nápor doplatil hostující gólman Salfický, který po čtyřiadvaceti minutách přepustil svou svatyni kolegovi Orctovi. Dvěma góly se na triumfu družiny trenéra Rulíka podílel Eiselt.

 

Chomutov zahájil svou cestu za úspěchem nadmíru dobře. Už v páté minutě se vydal na zteč ústecké branky Kovář, který svůj drzý průnik zakončil přesnou střelou mimo dosah Salfického chráničů - 1:0. Hosté udeřili za čtyři minuty později jako blesk z čistého nebe. Janků dorazil do sítě odražený projektil Němečka a bylo srovnáno. Nechybělo mnoho a Ústí mohlo jít do vedení. Šagáta však vychytal dobře postavený Hanuljak. Chomutovský lovec černých předmětů zmařil i slibné příležitosti Janků i Hovorky.

 

Druhá dvacetiminutovka byla už zcela v režii domácího výběru. Vše odstartoval po necelé minutě hry Trochta, kterého vybídl do zakončení přesným pasem Eiselt - 2:1. Zanedlouho chybělo Dudovi jen několik málo centimetrů, aby ním vystřelený puk lehce minul Salfického nastavenou hůl. Gólová radost však na sebe nenechala dlouho čekat. Tlak domácích zužitkoval ve třetí gól Eiselt - 3:1. Možná překvapivě, ale nastal pohyb v brance Lvů. Salfického nahradil Orct. Zajímavé okamžiky přinesla osmadvacátá minuta. Z ústeckého přečíslení se vzápětí zrodila dobrá příležitost Tribuncovse, avšak v brankový okamžik obránce promáchl. Chvíli slávy si užil i Duda, který úspěšným forčekinkem získal puk a prostřelil Orcta. Chomutovský forvard si neodpustil svou pověstnou třešničku menší provokace, kdy oslavou gólu (udělal několik kliků - pozn. autora) poškádlil kotel hostů - 4:1.

 

Pirátům z Chomutova vyšel i nástup do třetí třetiny. V přečíslení ujeli Kraft s Eiseltem a druhý jmenovaný popáté rozjásal domácí příznivce. Vzápětí Skořepa v obrovské příležitosti nastřelil tyč. Pazourkovo vyloučení mělo přinést další peklo pro už dost zbičované Lvy, ale nakonec to byli právě oni, kdo udeřil. Lehkovážnost v rozehrávce potrestal Klobouček a snížil na 5:2. Možnost korigovat špatné skóre měl i Janků, ale v koncovce selhal. Poslední slovo měli opět svěřenci kouče Rulíka. Tribuncovs změnil směr střely Grofa a šestý kousek v Orctově brance byl realitou.

 

Chomutov zvládl klíčový zápas a stále živí naději na případnou účast v boji o nejvyšší domácí soutěž. K tomu však potřebuje prolomit pravidlo vítězného domácí mužstva.

 

Finále 1. ligy - 6. zápas série:

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Branky: 5. Kovář (Dej), 21. Trochta (Eiselt, Skořepa), 24. Eiselt (Skořepa, Grof), 35. Duda, 42. Eiselt (Kraft, Duda), 58. Tribuncovs (Grof) - 9. Janků (Němeček), 45. Klobouček. Rozhodčí: Smitka, Lacina - Štofa, Beneš. . Vyloučení: 8:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6152. Střely na branku: budou doplněny.

 

KLH Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Bombic, Parýzek, Grof, Brňák, Tribuncovs, Trefný, Všetečka - Duda, Kraft, Hruška - Skořepa, Trochta, Eiselt - Jíra, Mikšovic, Hašek - Kuběna, Kovář, Dej.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický (24. Orct) - Zeman, Klobouček, Trončinský, Pojkar, Němeček, Sklenička, Gureň, Novotný - Pazourek, Alinč, Janků - Heinisch, Pajič, Eberle - Heřman, Hovorka, Dragoun - Pšurný R., Mikulík, Eberle.

 

PRŮBĚŽNÝ STAV SÉRIE: 3:3 (1:2, 2:5, 4:3p, 5:2, 2:4, 6:2)

 

O tom, kdo vyzve Mladou Boleslav v barážové bitvě o extraligu, se rozhodne v posledním možném střetnutí, které je na programu v neděli 4. dubna.

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář