Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn čtvrté série zápasů předkola

19. 2. 2008

ObrazekDalším celkem, který úspěšně dokonal svou misi je poměrně překvapivě Havlíčkův Brod, který potřetí porazil havířovské Pantery a může se těšit jako druhý tým z předkola z účasti ve čtvrtfinále. Naopak svou šanci na postup propásla Třebíč, která podruhé podlehla Hradci Králové. Dukla splnila povinnost a vyrovnala sérii s Vrchlabím.

 

Havlíčkobrodští tentokrát porušili tradici a svého soupeře poměrně jasně přestříleli. Pětibranková oslava postupu jistě je příjemným zakončením jejich účinkování v předkole, nyní je čeká vyšší level. Drama až do konce, tak lze hodnotit série mezi zbývajícími týmy. Dukla odvrátila i druhý mečbol a čeká ji rozhodující zápas na ledě soupeře. Stejně tak uspěl i Hradec, který si může postup vychutnat před vlastním publikem.

 

 

HC Dukla Jihlava - HC Vrchlabí 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Dukle se podařilo uspět i ve svém druhém domácím vystoupení a cíl srovnání stavu série byl splněn.  Domácí se museli obejít bez služeb dvou hráčů základní sestavy. Zranění nedovolilo pustit na led zkušeného Kuchyňu a trest z minulého zápasu si musel odpykat  Štrach.  První třetina byla spíše ve znamení trestů, a tak se prvního gólu utkání dočkali diváci až v úvodu druhé třetiny, kdy se krásně prosadil po individuální akci Čachotský - 1:0. Za pět minut později završili domácí převahu Krupka se střílejícím Říhou - 2:0. Hosté se prosadili ve 30. minutě, kdy využili své přečíslení, branku si připsal Dušek. Vrchlabí dostalo díky trefě nová křídla a kdyby Řehoř senzačně nezlikvidoval šanci Pajiče, tak mohlo být vyrovnáno. Během poslední třetiny se diváci branky nedočkali, neboť vyložených šancí příliš k vidění nebylo. Dukla si hlídala své obranné pásmo a soupeře před svou branku příliš nepouštěla. Na výsledku už nic nezměnila ani závěrečná power-play, která se Vrchlabí příliš nevyvedla. Utkání tedy skončilo triumfem domácích a to tedy znamenalo vyrovnání série a fakt, že se o postupu rozhodne na ledě Vrchlabí.  

Branky: 21. Čachotský (Bakus), 26. Říha (Krupka M.) - 30. Dušek (Rýgl).

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

Pro hosty neexistovala jiná možnost než výhra a podle toho také všechno přizpůsobili. Už od úvodního hvizdu bylo na hradeckém týmu vidět velké odhodlání bojovat o potřebný úspěch. Ve 4. minutě zápasu se jim navíc naskytla klíčová početní výhoda ve formě dvou můžu v poli navíc a nabídku s chutí využili. Prosadil se po rchlé akci Fořt - 0:1. Netrvalo dlouho a na ukazateli skóre svítila na straně hostů už dvojka. Krátce po vypršení druhého trestu Třebíče se k puku dostal Karlíček a díky teči Suchého se puk ocitl za zády gólmana Luňáka.  Královskou desetiminutovku pak Hradec dokonal třetím gólem po výborně sehrané akci dua Starý-Kolář, při němž prvně jmenovaný úspěšně zakončil - 0:3. Druhá třetina patřila domácím, ale naráželi na připraveného Koutského, který se několikrát vyznamenal. Překonal ho pouze šťastným pokusem Nahodil, který tak vykřesal pro Třebíč jiskřičku naděje. Tavšak nesvítila dlouho, neboť čas neúsprostně běžel a když se tři minuty před koncem opět prosadil Starý, tak bylo rozhodnuto o tom, že série se zakončí na ledě Hradce Králové.

 

Branky a nahrávky: 35. Nahodil (Látal, Sedláček) - 5. Fořt (Kadlec, Toužimský), 6. Suchý (Haluza, Karlíček), 10. Starý (Kolář I., Šeda), 57. Starý (Šeda, Kolář I.). Rozhodčí: Souček - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:10, navíc Sedláček TŘE a Fořt HKR 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2150. Střely na branku: 55:34.

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Havířov Panthers 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Domácím se povedlo splnit svůj bojový úkol a euforie bude zajisté velká. Havířovský celek byl před samotnou sérii favoritem, ale svou úlohu splnit nedokázal. Je nutné však dodat, že dvakrát mu nepřálo štěstí v podobě prohraného prodloužení. Dnešní zápas by už víceméně v režii Rebelu, který si vytvořil tříbrankový náskok, který byl důležitým podkladem k celkovému triumfu. Hosté korigovali až v poslední desetiminutovce, ale na zvrat to již bylo málo. Havlíčkův brod tak celou sérii vyhrál v poměru 3:1 a těží se z možná poněkud překvapivého postupu.

 

Branky: 3. Čermák (Hodek, Borovanský), 35. Endál (Varga), 43. Čermák (Vyhlídal, Třetina), 57. Ondráček (Kubeš), 60. Borovanský (P. Jelínek) - 50. Daneček (Seman), 57. Říčka (Klimeš).

 

Foto: Stanislav Souček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář