Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hadamczik: Šli jsme štěstí naproti

8. 11. 2007

ObrazekČeští hokejisté vstoupili do turnaje Karjala Cup správnou nohou. V pohledném utkání si připsali cenný skalp výběru pořádající země. Tvrdý úder nasadil Suomi  111 sekund před koncem proměněným trestným střílením Jan Marek. Trenér Hadamczik byl s bojovností a výborným výkonem brankáře Milana Hniličky spokojen.

 

 

Všeobecně se očekávalo, že Finové potvrdí roli favorita zápasu a tento souboj dovedou do vítězného konce. Před turnajem vyhlásili, že chtějí odčinit loňské neúspěšné vystoupení jenže zatím jim správné herní karty do rukou nepřišly. I přes větší střeleckou aktivitu dokázali libereckého Milana Hniličku řekonat pouze dvakrát. Doug Shedden si jistě svou premiéru na lavičce Finska představoval růžověji.

 

"Apeloval jsem před zápasem na hráče, že bojovnost musí být maximální a musí se snažit vyhrát každý souboj. Začali jsme koncentrovaně, také jsme Finy přestříleli 14:9. Zápas se pak také odvíjel od toho, že jsme šli štěstí naproti," uvedl krátce po utkání Hadamczik, lodivod českého celku. Finové mohli utkání zvrátit v poslední dvacetiminutovce, kdy několikrát dostali náš celek pod tlak a jen díky pohotovému Hniličkovi v brance neskončilo puků víc. Trenéra jistě potěšil i fakt, že se tým dokázal prosadit dvakrát v početní výhodě. "Říkali jsme si, že když proměníme přesilové hry, tak bychom mohli vyhrát. To se také povedlo. Náš tým celkově nemá na mezinárodní scéně tolik zkušeností, ale hráči mě bojovností a nasazením nezklamali," doplnil spokojeně Hadamczik.

 

Definitivní rozluštění tajenky zápasu přišlo 111 sekund před závěrečnou sirénou. Nařízené trestné střílení proměnil Jan Marek a ukázal Finům, že český lev je po vítězství značně hladový. "Už kdyby Finové neposunuli branku, byl by to jasný gól. Honza Marek ale trestné střílení zužitkoval," nastínil celou situaci Hadamczik. "Věřil jsem si, že to bude gól. Naznačil jsem a brankář mi vyjel, ale brána tam nakonec nebyla," popsal svůj klíčový okamžik úspěšný exekutor Marek. Závěrečná power play už  pro svěřence Sheddena byla poslední možnou variantou jak s výsledkem něco udělat, nicméně toužebný gól již vstítit nedokázali.

 

Na konto kouče, který dovedl národní tým České republiky k bronzu na olympijských hrách v Turíně a ke stříbru na světovém šampionátu v Rize, přibyla teprve sedmá výhra z celkových sedmadvaceti zápasů evropské šňůry turnajů. Paradoxně  pošesté se mohl radovat právě s Finskem. "Finové hrají technický hokej s dobrým bruslením a nasazením, ale třeba oproti Švédům nejsou tak zarputilí a organizovaní v obraně. To je možná to, co nám proti nim vyhovuje," zakončil své hodnocení zápasu pětapadesátiletý stratég.

 

Doug Shedden, trenér poražených, rozhodně důvod k radosti neměl. "Musíme zlepšit hru v přesilovkách, dneska to bylo u speciálních formací 2:0 pro soupeře. Hrál se velmi dobrý hokej," stručně ohodnotil neúspěch svého celku.

 

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář