Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petr Sýkora se upsal Tučňákům !

2. 7. 2007
ObrazekDlouho to vypadalo, že tým Pittsburghu zůstane na letošní burze hráčů neaktivní, nicméně opak byl pravdou. Generální manažer Ray Shero rozhodně nezahálel a pojistil si služby dvou zkušených hráčů. Českého fanouška rozhodně může těšit fakt, že tím první se stal edmontonský Petr Sýkora. Další posilou "Pens" je obránce Darryl Sydor. Oba hráči podepsali dvouleté smlouvy.

"Sejček", jak je mu přezdíváno, byl dlouhá léta nedílnou součástí mužstva New Jersey Devils. Tam vytvořil obávaný útok s Patrikem Eliášem a Jasonem Arnottem. V sezóně 1999-00 se mohl radovat ze zisku nejcenější hokejové trofeje světa, bájného Stanley Cupu. Životní rok prožil právě v dresu Ďáblů, kdy se statisticky zařadil mezi špičku NHL výkonem více než jednoho bodu v průměru na zápas. V 73 zápasech se jeho konto vyšplhalo až na 81 bodů.

Nyní stojí před ním nová výzva. Po boku superhvězd Crosbyho a Malkina by měl pomoci Tučňákům a mety nejvyšší. Rozhodně příjemnou otázkou zůstává, do které z eltitních dvou řad bude plzeňský rodák nasazen. Bude hrát s Crosbym? No, musíme se nechat překvapit, v každém případě Penguins získali velmi kvalitního hráče.

Druhým úlovkem je pětatřicetiletý ostřílený matador Darryl Sydor. Tímto jeho angažováním byl jistě realizován plán posílení obranných řad týmu. Sydor má na kontě takřka 1100 zápasů v profesionální zámořské lize a je jasné, že jeho přehled bude na ledě znát. Uplynulou sezónu strávil silový bek v týmu Dallasu Stars, kam se vrátil po čtyřletém putování.

Rovněž je již vyplněna i kolonka pittsburghské odchody. Do Tampy Bay odchází poměrně produktivné Michel Ouellet. Pětadvacetiletý útočník podepsal s Lightning dvouletou smlouvu. Jeho dosavadní bilance u Penguins, potažmo celé NHL, čítala 123 zápasů, 35 branek a 45 asistencí.

Zdroj: nhl.com, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář