Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osm vteřin a málem to vyšlo

5. 5. 2007

Buffalo hnáno domácí kulisou bylo podstatně aktivnější. Tlak Šavlí gradoval, ale zeď jménem Lundqvist odolávala jak mohla. Švédský gólman odvádí týmu z Manhattonu velmi dobré služby, zcela po zásluze byl nominován na Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezóny.

Červené světlo se poprvé rozsvítilo v dvaapadesáté minutě, kdy Jágrovu perfektní přihrávku přetavil v branku Nylander. Bohužel platnost gólu zmařil faul atakujícího Isbistera, který v brankovišti strčil do gólmana Millera. Hosté se dočkali o pět minut později, kdy Martin Straka ukázal jako rychlé má zapěstí. Rozhodčí si zásahem jistý nebyl, tak opět jel konzultovat situaci s videem. Po shlédnutí opakovaných záznamů bylo jasné, že to branka to branka skutečně byla, Jezdci tedy vedli 0:1. Pomalu se začala krystalizovat vize, že Rangers se dočkají cenné výhry z ledu soupeře. Sabres působili už unaveně a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli vyvinout nějaký souvislejší tlak. Čas 59:52 zmrazil veškeré možné představy o úspěchu Jezdců. Chris Drury se z ničeho nic dostal k odraženému puku a srovnal na 1:1. Hostujícímu týmu chybělo málo a mohlo být všechno jinak. Definitivní k.o. jim navíc v prodloužení nasadil napravený Rus Afinogenov, který minulé střetnutí sledoval z hlediště. Nyní si opět řekl u trenéra Ruffa o stabilní místo v sestavě. Vítězný gól padl v přesilovce, kterou zařídil právě zmíněný hráč. Výbornou práci odvedl Vanek, který clonil Lundqvistovi ve výhledu.

Zdrcení Rangers těžko hledali slova, která by vystihovala jejich zklamání. "Je jasné, že to bolí. Pro mě je to asi nejtěžší porážka za posledních pět let," uvedl kapitán Jezdců Jaromír Jágr. "Ke konci hráli opravdu dobře a vyplatilo se jim to. Ale nemůžeme o tom moc přemýšlet. Musíme se připravit na další zápas," komentoval utkání Lundqvist.

Šesté utkání se odehraje v neděli na ledě New Yorku. Domácím půjde o všechno, buď vyhrají a udrží se ve hře nebo pro ně tato série bude konečnou. Sabres mají finále Východní konference na dosah, uvidíme, který tým bude nakonec tím šťastnějším.



Východní konference - 5. zápas:
Buffalo - New York Rangers 2:1 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 60. Drury, 65. Afinogenov - 57. Straka (Rachůnek). Střely na branku: 40:23. Diváci: 18.690. Stav série: 3:2

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář